ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
begginerr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2020 21:40
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2021 19:41
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çetin Bey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kars
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çetin Bey

SON 10 MESAJI

Düzenli Balık Ölümleri
Egemen bey ben de bilmediğimden, daha fazla balık ölmesin diye konu açtım soruyordum. Yukarıda arkadaşlar yeterince açıkladı. Sanırım başka türlere yönelmek daha sağlıklı olacak.[EDIT]begginerr,2021-05-10 04:15:00[/EDIT]
Düzenli Balık Ölümleri
Dediğiniz konulara bakıyorum, teşekkürler.
Düzenli Balık Ölümleri
Teşkkürler tavsiyeniz için. İnternette hep 20L için bir japon yazıyor, bu nedenle 3 fazla olsa da 2 tane bakılamaz mı? Başka tür bakmak istersem dediğim filtre amonyak artışında işe yarar mı? Son olarak da litreye göre bakılabilecek türler ile ilgili bir başlık varsa, linklerseniz sevinirim.
Düzenli Balık Ölümleri
Neden? Tamam hemen akvaryumun suyunu boşaltıyorum(!).[EDIT]begginerr,2021-05-10 00:04:39[/EDIT]
Düzenli Balık Ölümleri
İyi forumlar. 45L'de 3 japon besliyorum ve şimdiye kadar hep iç filtre kullandım. Haftalık dip çekim ile su değişimi ve filtre temizliği yaptım. Ancak balıklar 2 3 ay ara ile ölüyorlar. Önce üstteki yüzgeçlerini kısıp yavaş yüzmeye başlıyorlar ve yem yememe, yüzeye yakın yüzme, dokunsam bile tepki vermeme gibi durumlardan sona balık gidiyor.

Bunun için Sobo WP-1880f tepe filtre almayı düşünüyorum. Nasıldır? Filtreyi aldıktan sonra stabil bir tank için ne yapmam gerekir? Harici takviyeler gerekir mi?

Eğer bu dediğim filtre yetersiz ise ekonomik tepe filtre önerisine açığım.

Teşekkürler.
Vs 410f İç Filtre Su Sesi Sorunu
İyi forumlar. 45 litrede japon balığı besliyorum. VS 410F iç filtrem yüzeye yakın ve üflerken biraz su sesi yapıyor. Sormak istediğim, ben bu filtrenin hava horumunu çıkarıp orayı tıpa ile kapatsam ve filtreyi yüzeye yakın veya dibe yerleştirsem, akvaryum havalanmaya devam eder mi? Böyle bir durumda filtrede yanma, bozulma vs. bir sorun çıkar mı?
Ekonomik İç Filtre Tavsiyesi
İyi forumlar.

45 litrelik akvaryumumda 3 japon balığı bulunmakta. Geçen yazdan beri kullandığım KF160 Dophin iç filtrem bozuldu. 80 - 100 lira civarında hepsiburada veya trenyoldan yeni bir filtre almayı düşünüyorum. Daha önce kullanıp faydasını gördüğünüz cihazlarla ilgili önerilerinize açığım.

Teşekkürler.
Paket Kum Tiner Kokusu
İyi hobiler herkese. Yaklaşık 4 - 5 gün önce petshoptan 3 paket beyaz ince kum aldım. Her paket 1 - 1.5 kg ağırlığında. Eve gelip açınca burnumuza tiner kokusu geldi, üçünden de. Daha sonra leğende yıkayıp 2 gün suda beklettik, sonra sirkeyle tekrar yıkayıp açık havada gazeteye serip kurumaya bıraktık. Bu akşam elime alıp kokladığımda herhangi bir koku gelmedi, ne boya ne de tiner.

Sizce akvaryuma eklemeli miyim? Görünüş olarak beyaz kuvars ve silis formunda.
Yeni Kurulan Tanka Tavsiyeler
Kuvars kumunu da önerir misiniz? Bir zararı olmayacaksa açık renk kum düşünmüştüm. Bir de bakteri kültürünün hazır alınabileceğini okumuştum, bu da olur mu?
Bu arada vantuz sorunu bende de var, ufak dokunuşlarla sabitliyorum. :)
Filtreyi yüzeyden 1 parmak aşağıya yerleştirdim, baloncuk üflemesi gayet iyi.
Yeni Kurulan Tanka Tavsiyeler
İyi çalışmalar.

1 hafta önce 45 Litrelik japon balığı akvaryumu silikon ile monte ettim. 3 gün kurumasını bekledikten sonra yaklaşık 30L su doldurup bir 3 gün de Dophin160 iç filtre ile suyu dinlendirdim. Ardından suya alıştırarak 4 tane japon balığı ekledim.

Daha sonra ucuzluk mağazasından aldığım dekoratif mavi kumu dibine koyup kumun üzerine de yine dekoratif ufak renkli taşlar koyunca suyun rengi biraz bulanıklaştı. Bunun üzerine taşları çıkardım. Şu an yalnızca tabanında kum ve üzerinde denizden topladığımız yuvarlak doğal taşlar bulunmakta. Ancak su hala biraz bulanık. Bu arada yarım tablet de akvaryum tuzu ekledim.

Düşük bütçeli tavsiyelere açığım. Kumu değiştirmeyi düşünüyorum; kuvars, silis vb. gibi. Filtresine de elyaf koyacağım.

Başka konular varsa bunla ilgili direk link ekleyebilirsiniz. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.