ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nozgura
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2021 15:03
Son Ziyaret:
28 Şubat 2022 18:47
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Altuner
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sevgiler, saygılar

SON 3 MESAJI

100 Lt Akvaryum Ve Balıkların Konforu Hk.
[QUOTE=GokKurt]1e3d lepistes güzel ama riskli bir düşünce. Olası erkek balık kaybında tank erkeksiz kalır, gerçi lepisteslerin sürekli gebe olması durumu biraz tolere edebilir. Tankımda 2e2d lepistes ve 6 neon tetra ile başladım yola, bitkili tanklarda yahut iyi bir gözlemci iseniz gebe balığı yormadan irice bir yavruluk ile yavru balık kaybını minimuma indirebilirsiniz. Kaldı ki son doğumundan önce yavruluğa almadığım lepistesten kayıpları düşünce 9 tane yavru aldım ki doğal selesyon açısından bu benim için kafi. Ayrıca tankımda karideste var, popülasyon patlaması yaşamak yerine, kontrol altında bir nüfusu tercih ediyorum şahsen.Zemini hareketlendirmek için çöpçü (cory) öneririm, taban için lav kırığı bence tam bir f/p ürünüdür ama hagen diye tabir edilen siyah kumların da görseli epey iyidir, bitkili tank için ben siyah kum tercih ediyorum. Bitki konusunda ilanlara bakabilirsiniz, low tech diye tabir edilen düşük destekli bitkilerden seçebilirsiniz. Işıklandırma da önemli bir faktör es geçmemek gerek. Elma salyangozundan İllallah etmiş birisiyim. Şahsen adi salyangozu elma salyangozuna tercih ederim. Son olarak da bu deneme yanılma ve tecrübe kazanma üzerine kurulu bir hobi. Olabildiğine az kayıpla ve bol keyifle bu hobiye devam etmenizi dilerim. :)[/QUOTE]

Değerli bilgiler için çok teşekkürler :)
100 Lt Akvaryum Ve Balıkların Konforu Hk.
Merhaba arkadaslar, bu hobiye yeni merak saldim. Cocukken fanus icinde (ne acimasiz bir hata) japon beslemis ve baliklar kisa surede ölunce cocuk akliyla uzuntu yasamis kisilerdenim :)

Bu hobiye merak salinca hemen akvaryum alayim ve icine irili ufakli rengarenk baliklar atip hemen izlemeye baslayayim gibi bir dusuncem asla olmadi. Cunku oncelikle bu forumda ziyaretci olarak epey dolastim ve gercekten cok faydali seyler ogrendim. Ogrendiklerim dogrultusunda da onceligi besleyecegim canlilarin konforuna vermeye karar verdim. Simdi sizlerden bilgilerinizi rica edecegim.

Oncelikle 85x40x30 olculerinde 100 lt civari bir akvaryum aldim. Akvaryum icin isitici secimim; Tetra ht 100, ic filtre secimim ise; Eheim pickup 160 (dis filtre alsaydin dediginizi duyar gibiyim) oldu.

Bunun disinda baliklari koymadan 15 gun civari suyu hazirlamak icin reeflowers'in effective conditioner ve bacteri feeder urunlerini aldim. Bakteri kulturu icin ise jbl denitrol urununu tercih ettim. Bu urunlerle belirttigim gibi 15 gun civarinda suyu hazirlayip baliklari oyle atacagim.

Buraya kadar bir eksigim veya yanlisim var midir ? :)

Diger sorularim ise;

1) 1 erkek 3 disi lepistes, 7 adet neon tetra (sürü halinde yasasiklari icin minimum bu sayida tuttum. Ayrica disi erkek ayrimi nasil olmali?), 1 erkek 1 disi cuce vatoz beslemeyi dusunuyorum. Bu sekilde balik sayisi mantikli mi? (Lepistesler cok sık yavruladigi icin sayilarini az tuttum.)

2) Cuce vatoz icin tavsiyeniz var midir? (Tür tavsiyesi)

3) Bitki olarak co2 istemeyen basimi agritmayacak tür tavsiyeniz var mi?

4) Bitkili olacagi icin tabani nasil olmali? (Lav kirigi vb.)

5) Elma salyangozu koymamin bir faydasi olur mu?

6) Tum belirttigim canlilar birbiriyle uyum halinde yasar mi?

Not; Surekli yavru alayim, cogaltayim vb gibi bir dusuncem yok.

Cok uzun oldu biliyorum. Fakat buraya kadar okuyan varsa ve fikrini paylasan varsa simdiden tesekkur ederim.



[EDIT]nozgura,2021-11-15 15:36:59[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba, bu hobiye yeni merak saldım ve onceligi besleyecegim canlinin konforuna ve yasam kalitesine verecegim. Bu yuzden forumda ziyaretci olarak epey zaman gecirdim ve cok sey ogrendim. Bundan sonra uye olarak aranizda yer alacagim. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.