ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muhammetkalyoncu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2022 13:38
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2022 11:47
Toplam Mesaj:
8 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet Kalyoncu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhammet Kalyoncu

SON 8 MESAJI

Hangi Bitki ? Hangi Kum ?
Merhaba, japon balıkları ile bitki maalesef zor bende başlarda denemiştim yumuşak yapraklı bitkilerin (zeytin, saz ve tilki kuyruğu) yapraklarını ciddi zarar verdiler bazılarının köklenmeden yerinden söktüler. Benim tecrübe ettiğim sadece anibiusa zarar vermediler. İterseniz kalın yapraklı bitki ve küçük kavanozun içine bitki kumu koyup bitkileri yerleştirebilirsiniz köklenmemiş bitkileri yerinden sökmelerini zorlaştıracaktır.
Hailea Rp-600 İç Filtre
[QUOTE=Vailtailbeta]
Bende kullanıyorum dediğiniz gibi ses sorunu var fakat fişten çıkarılıp tekrar takıldığında tekrar sessiz çalışmaya başlıyor. Ayrıca güzel bir filtre tavsiye ederim.[/QUOTE]

Fişi çıkartıp tekrar takmayı denedim hatta 6-7 kez peşi sıra yaptım olmadı sanrım içindeki mil veya pervanede bir problem vardı. Temizlik ve haznenin içini istediğin gibi değerlendirebilme özgürlüğü ve fiyatı çok iyiydi.
Hailea Rp-600 İç Filtre
Merhaba, ben RP600 iç filtreyi kullanmıştım artıları geniş filtre haznesi, debi ayarının olması, şelale aparatının olması ve yön değiştirmesi çok güzeldi. Fakat bendekinde problem vardı filtre motorundan çalışırken sürtme sesi geliyordu. Ses problemi olmasaydı kullandığım en çok memnun kaldığım iç filtre diyebilirim. İsterseniz tepe filtre alternatifini de düşünebilirsiniz.
Yeni Japon Akvaryum Kurulumu İlk Deneyim
Merhaba, ben japon balığı bakarken birkaç tür bitki denedim en iyisi anubiastı diğerlerini ya yapraklarını zarar verdiler yada yerinden söktüler. Sert yapraklı bitkiler iyi olur ve bitki koyduğun yere iyi sabitlemeye çalışabilirsiniz çünkü yapraklara zarar veremeseler de yerinden sökebilirler.(Zarar verdiği bitkiler benim tecrübe ettiğim saz, zeytin ve tilki kuyruğu)
Alt Ve Orta Seviyede Yüzen Molly
Merhaba, sizlere molly balıklarım hakkında bir sorum olacak forum ansiklopedi kısmında molly ler için orta ve üst seviyelerinde yüzer yazıyor ama benim balıklar akvaryumun alt ve orta kısımlarda gayet canlı bir şekilde yüzüp kum karıştırmakla uğraşıyorlar. Başta aç mı kalıyor yem mi yetersiz deyip arttırdım balıkların arkasında dışkıları gezmeye başladı sonrasında tekrar yemeklerini azalttım. Sizce davranış bozukluğumu, aldığım yerdeki alışkanlıklarından mı yada bir hastalık belirtisi midir? (144 litrelik bitkili akvaryum nette 120 litre civarıdır. 2 erkek 5 dişi molly var. Yem düzeni aşağıdaki gibidir)
1.Gün sabah kabuksuz artemia, akşam tetra pro algea
2.Gün sabah Tetra pro energy, akşam tetra pro algea
[EDIT]muhammetdoner,2022-03-08 09:32:05[/EDIT]
Yeni Başlayanlar İçin Güvenilir Balık Temini
Çok teşekkür ederim evet İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Yazmasını unuttum evde şuan yaklaşık 100 litre dinlendirilmiş suyum ve 100 w ısıtıcım var.
Yeni Başlayanlar İçin Güvenilir Balık Temini
Merhaba, akvaryum hobisinde yeniyim akvaryumumu (60x40x60 ölçüler), bitkilerimi (tilki kuyruğu, saz, zeytin), kumlarımı (lav kırığı üstüne hagen kum) ve tepe filtremi aldım bugün akvaryumumun dekorunu yapıp su doldurup boş olarak çalıştırmaya başlayacağım. Ama aklımda bazı sorular var yardım ederseniz çok sevinirim, Bitkili molly (özellikle ay kuyruk mollyler) akvaryumu yapmak istiyorum. Akvaryum ilk kurulumda ne kadar boş çalıştırmam lazım yada katkı olarak eklemem gereken bir şey var mı? güvenilir olarak nereden balık temin edebilirim. Şimdiden teşekkürler.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba, 60x40x60 ölçülerinde akvaryumum, zeytin, tilki kuyruğu ve saz bitkilerim birde tepe filtremi aldım bugün akvaryumumu boş olarak çalıştırmaya başlayacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.