ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jidda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2023 14:35
Son Ziyaret:
02 Ekim 2023 00:13
Toplam Mesaj:
5 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Kırmacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah Kırmacı

SON 5 MESAJI

Yeni Akvaryumda Yoğun Yosunlanma
Dün karides almıştım ama maalesef muhtemelen henüz sudaki döngü ve parametreler stabil olmadığı için hepsi öldü. [:(]

Şimdi 4 nerite salyangozuyla 4 elma salyangozu aldım. Eğer bu da fayda etmezse oksijenli su yöntemini deneyeceğim. O yöntemi daha önce hiç görmemiştim ama araştırdığım kadarıyla doz aşımı yapılmadığı sürece zararı olmayan bir yöntem.
Yeni Akvaryumda Yoğun Yosunlanma
Merhabalar, 70x40x40 boyutlarında (112 litre) bitkili bir akvaryum kurdum. Akvaryumu kuralı 2 gün olmasına rağmen çok yoğun bir yosunlanma oluyor.

Bu yosunlanma özellikle de koymuş olduğum 2 adet ağaç kökünde oluyor. Akvaryumum yoğun bitkili. Doğrudan güneş ışığı almıyor. Ben de yosunlanmadan dolayı ışık almış olmama rağmen neredeyse hiç kullanmadım.

Yosunlanmanın sebebi ne olabilir acaba? Aldığım ağaç kökünü sıcak suda beklettim ancak 2-3 saat boyunca kaynatmadım, eğer bu işlemi yaparsam yosunlanma belasından kurtulabilir miyim? Ya da çözüm olarak salyangoz eklemek daha mantıklı mı olur? Şu anda akvaryumda herhangi bir balık, karides, salyangoz bulunmuyor. Şimdiden teşekkürler.

(Akvaryumumda düzenli çalışan ve hacme uygun ısıtıcı ve iç filtre var.)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240535/280820230126441.jpg[/IMG]
Akvaryum Taban Malzemesi Olarak Aquaclay Vs Manado
@Lennie Evet söylediğiniz mantıklı geldi. Tabana bitkiler için besin açısından zengin bir katman yapma niyetim vardı ama Manado bunun için mantıklı bir tercih olmayacak gibi. Aquasoil dediğiniz toprak için ya da besin açısından zengin başka alternatif bir toprak için verebileceğiniz bir link olur mu?

Edit: Son olarak şuna karar verdim. Taban için JBL ProFlora Start Set 6 Kg alacağım, bu set 5kg JBL Aquabasis toprak ve 2 adet de farklı sıvı gübre içeriyor. Üzerine de hagen benzeri olan Vitasand Pro koyacağım. Hem nispeten hesaplı oldu hem de tabana boş bir toprak yerine gübreli toprak koymuş olacağım. [EDIT]Jidda,2023-08-21 11:20:52[/EDIT]
Akvaryum Taban Malzemesi Olarak Aquaclay Vs Manado
Öncelikle güzel cevaplarınız için teşekkür ederim.

@Lennie Aquabasis'le birlikte kullanmayı düşündüm ancak bütçe kısıtımdan dolayı ikisini birden (hem Manado hem Aquabasis) almak istemiyorum. Manado'yu desteklemek adına da kapsül ve suda eriyen gübrelerden koyma düşüncem vardı. Manado'nun üstüne sermeyi düşündüğüm hagen benzeri olan Vitasand Pro daha iri taneli olduğundan yeterli yükseklikte serersem sorun olmaz diye umuyorum. Ayrıca daha önceki tecrübeme dayanarak bitkiyi tutma anlamında da iyi bir iş çıkarır diye düşünüyorum.

Bu Aquaclay hakkında bilginiz var mıdır acaba? Ya da başka bilgisi olan bir hocam da aydınlatırsa süper olur.
Akvaryum Taban Malzemesi Olarak Aquaclay Vs Manado
Merhabalar, yeni kuracağım bitkili low-tech akvaryum için taban malzemesi olarak [B]JBL Manado[/B] ile [B]Eurostar AquaClay[/B] arasında kaldım. Tabana 2.5-3 cm bu 2 topraktan birini koyup, üzerine de daha kalın bir katman olarak [B]Vitasand Pro[/B] siyah kum koymayı düşünüyorum.

İkisinin de kendine göre avantajları var.

- Araştırdığım kadarıyla [B]Manado bitki gelişimi için daha faydalı[/B] ancak üretim amacı taban malzemesi olması değil, doğrudan akvaryumda tek başına kullanılabilecek bir toprak. Yabancı forumlarda Manado'yu taban malzemesi olarak kullananları gördüm. Ancak [B]çok ince bir toprak olmasından dolayı[/B] yukarı doğru çıkıp Vitasand kumla karışıp kötü bir görüntü oluşturur mu acaba?

- AquaClay her ne kadar bitki gelişimi için genel olarak tavsiye edilen bir taban malzemesi olsa da Manado kadar iyi değil diye anladım. Ancak ürünün adı doğrudan AquaClay [B]Ground[/B] olduğu için [B]taban malzemesi olarak daha uygun olur mu[/B] diye düşünüyorum. Ayrıca daha iri taneli olduğu için Manado gibi yukarı doğru salınım yapmaz gibi geliyor.

Hobiyi 1 senedir yapan birisi olarak buradaki çok daha tecrübeli hocalarımdan tavsiye istiyorum. Sizce tabanda hangi toprağı kullanmalıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.