ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aggressives
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2007 18:29
Son Ziyaret:
21 Şubat 2008 00:52
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x50x35 =175 litre malawi
65x30x20 =39 litre lepistes

merkez/BALIKESİR

SON 10 MESAJI

Kendin yap Dekorasyonlar (Düşük maliyet)
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince yapmaya çalıştım bişeyler
 
Kendin yap Dekorasyonlar (Düşük maliyet)
[QUOTE=mamuli]Suyun kaldırma etkisiyle dipte nasıl duruyor onlar ?[/QUOTE] Akvaryum silikonu ile tabanına cam parçası yapıştırıp suyun altında kalmasını sağladım. Cam parçasının üzerini kumla örterek rahatlıkla durabiliyor. Ancak sizin aklınıza değişik yöntemler gelirse uygulayabilirsiniz. Örneğin akvaryum tabanındaki cama silikonla yapıştırmak gibi. Yani siz nasıl isterseniz.
Saygılar..
 
Kendin yap Dekorasyonlar (Düşük maliyet)
[QUOTE=markymark]Bence mükemmel..
Elinize sağlıkClap
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim. Kendim denedim hoşuma gitti burada paylaşmak istedim.
Kendin yap Dekorasyonlar (Düşük maliyet)

Öncelikle Herkese Selam.

Ben kendim yaptığım birkaç dekorasyon malzemesini sizlerde paylaşmak istedim. Baştan söylemeliyim ki bunun için biraz düşünce gücü ve birazda el becerisi gerekebilir.  Bunda sınır yok. Önemli olan sadece hayal gücünüz.
 
Asıl konuya gelmek istiyorum. İhtiyacımız olan malzemeler fotoğraftaki malzemelerdir.
 
Bunlar
1 tabaka (100x50 oluyor genelde) strafor (sert değil norml strafor)
Straforun gri renkte olması işinize yarar çünkü rengi tam taş rengi ile uyumlu oluyor yaptığımız işlemler sonrası. Yaklaşık fiyatı 2YTL
1 adet falçata
1 adet ocak
1 adet gözden çıkarılmış bıçak (meyve bıçağı olabilir)
Straforu ben dipte durması için cam parçalarına silikonla yapıştırıp üzerine kum ve taş attım. Ama siz değişik şekillerde suyun altında tutabilirsiniz.
Eğer benim gibi cam parçlarına yapıştırıp dipte tutmak isterseniz akvaryum silikonu ve bir adet silikon tabancasına ihtiyacınız olacak. Tam fiyatını bilmiyorum akvaryum işi ile uğraşan tanıdığımdan temin etmiştim.
 
 
YAPIM AŞAMASI :
Aklınıza ne geliyorsa onun şeklini starfora çizip maket bıçağı ile kesin. Aşağıda birkaç örnek şekil göreceksiniz. Ancak konu başında da dediğim gibi tamemen size kalmış. Benim aklıma değirmen, çapa, kırık gemi, mağara gibi şeyler geldi. Falçata yardımı ile kestiğiniz parçayı alıp mutfağa gidiyoruz. Meyve bıçağını ocakta ısıtıp kestiğimiz strafora sürtüyoruz yada dikine dokunuşlar yapıyoruz. Bir süre devam ettikten sonra hoşumuza gittiği anda yakım işini bitiriyoruz. Ve işte elimizde mükemmel bir dekorasyon malzemesi. Altın camı yapıştırdıktan sonra 1 gün bekletiyoruz ve ertesi gün akvaryumumuza yerleştiriyoruz. Olay bundan ibaret.
 
 
Ben yaptığım birkaç çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim.
Yapan diğer arkadaşlarda çalışmalarını paylaşırsa daha güzel dekoratifler yapılabilir. Okuduğunuz için teşekkürler.  
aggressives2007-05-22 20:40:40
200 litre için fikirleriniz
Akvaryumunuzun altında strafor yada halıflex tarzı bişey göremedim. Bence bu boyutta bir akvaryum için şart. Saygılar
150*24*35(h) boyutlarındaki akvaryum.
Bence boyutları sp ile aynı olmak koşuluyla snow prenses derim ve sarı imparator ve yunus da olabilir. Çok hoş gözüküyorlar beraberce. Ama boyutlarının eşit olmasını tavsiye ederim.
saygılarımla....
Alt Yüzgeç Ayrılması

Merhaba herkese...

Akvaryumum 175 lt. İçinde 8 adet balığım var. 1 tanesi vatoz diğerleri chiklit. Daha önce lepistes ile başladım fakat bu hastalık yüzünden tüm lepisteslerim ölmüştü. Şimdi yeni bir akvaryum aldım ve 1 aydır chiklit besliyorum. Şu an beslediğim balıklardan olan sarı imparatorda da aynı hastalığı gördüm. Alt yüzgeçlerinde beyazlama var. Daha sonra bu beyazlayan yüzgeçlerin kopuşacağı ve ayrılacağını lepisteslerimden biliyorum. Bana gerekli olan ilaç veya tedavi edebileceğim herhangi bir şey için öneri de bulunurmusunuz? Bir de çabuk olursak çok iyi olur. Çünkü hastalık daha yeni 2-3 günlük. Daha ayrılma yok sadece beyazlama aşamasında.
 
Saygılar Sağlıklı Akvaryumlar...
acemi412007-05-20 22:10:54
Akvaryum tutkusu ve Yaşar amcanın çiftliği?
Ben Balıkesirde okuyorum şuan. Hafta sonu gitmeyi düşünüyorum. Giden arkadaşa bişey sormak istiyorum. Orada 1 gece konaklayacağım bir yer varmı? Mutlaka bu resimlerin gerçeğini görmek istiyorum. Buradaki akvaryumculardan bir bilgi alınamıyor. Anca www.akvaryum.com ve Yaşar amca gibi değerli insanlardan bu özel güzel ve pratik bilgileri almak gerekir. Saygılarımla...
Beta_Lepistes
Arkadaşımın 30 lt akvaryumunda 8 adet canlı doğuran var(moli ve lepistes). Birkaçtane de lepistes yavrusu var. Deneme amaçlı olarak Beta attık akvaryuma. Büyüklere bişey yapmadı beta ama yavrular ona cazip gelmiş olacak ki onların peşine düştü. Bir 10 dakika kadar tuttuk ve çıkartık ne olur ne olmaz diye. Bu arada arkadaşım 2 tane erkek betayı 15 ltlik akvaryumda besliyor. Bir sorun olmadı bu güne kadar. Saygılar...
arka fonu suyun içine koymak doğrumu
Fonun su içinde ve dışında olması fazla bişey değiştirmez. Suya bir zararı olmaz. Ancak görüntü olarak dışarıdan arka canma ıslatarak yapıştırılması daha güzel ve canlı görüntü oluşturuyor. Yinede fikir sizin.
Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.