ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sezi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2007 23:59
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2007 02:32
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sezen akkaya
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SEZEN AKKAYA
125 X 50 X 50

SON 8 MESAJI

Yavru üstüne yavru
Uzun aradan sonra tekrar merhaba.1 ay içinde 4 yavru veren brikardilerimi anlatmak istiyorum.
2 ay önce 10 adet brikardi aldım,1 ay sonra ilk yavruları görünce 1e- 2d bırakarak, 7 tanesini arkadaşa verdim. İlk 12 yavrudan 7 tanesi öldü,5 tanesi hala yaşıyo.
10gün sonra,tekrar 2.kez yavru verdi,bu sefer 25 tane var galiba.
1hafta sonra,3.kez yavru verdi,bu sefer 10tane kadar.
Yani aynı anne, 1 ay içinde, 3 kereden, toplam tam rakam bilemesem de tahmini olarak,50 civarı yavru verdi.
Akvaryumdaki 2.annede boş durmadı, kıskandı herhalde, oda 15 gün önce, 20 civarı yavru verdi.Şu an akvaryumumda toplam 1baba 2anne ve 70 civarı yavru var, bakalım kaçtanesi yaşıyacak.
Allah herkese bu zevki versin inşaallah.



Brikardim yavruladı
Sayın Refet Ali Yalçın-Erkin Ulusoy-Osman Çelik-Bıyıklı;
Hepinize tek tek teşekkür ederim.Sağolun, bana yardımcı oldunuz.Ben bunları uygulayacağım,inşallah Mevlam yaşatır bunları bende büyümüş hallerini görürüm.
Brikardim yavruladı
Arkadaşlar, 10 tane brikardim olan akvaryumumda,bu akşam deniz kulağının içinde,6-7tane yavru gördüm,nezaman oldu nasıl oldu,devamlı takip ettiğim halde anlamadım.İnce bir kuyruk birde kafa olarak görüyorum,çok küçükler,1aydır deniz kulağının etrafından ayrılmayan balık anne galiba,şu anda bile yeme gelip yiyp tekrar yuvasına dönüyor,bu annesi olması lazım,ama baba hangisi bilemiyorum anne babayı nasıl bilecem,birde benim bu aşamadan itibaren ne yapmam lazım,yemleme işi nasıl olacak,canlı kurt almayı düşünüyorum, ama nasıl vereceğim,bu yavrular nasıl yiyecek, diğerleri atacağım yemi yerler yemi bu yavrulara nasıl ulaştırıcam.Yardımcı olurmusunuz
Yosun
Merhaba arkadaşlar;
Akvaryum içindeki kayaların yosunlaıp,sarı yeşil kahverengi renkler almaya başlaması,acaba suya zararı olurmu,mikrobik bir etkisi varmı.Çünkü, ben bu yosunlaşmayı temizlemek istemiyorum,neden olarakda zamanla kayaların iyice yosunlanıp,kararıp doğal bir görüntü olacağını düşünüyorum.Eğer suya zararı olmazssa yapacağım, ama mikrop üreme gibi bir durum olursa temizlemem lazım.Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum.
Yeni tankım nasıl olmuş 200litrelik
Ben, bu konuyu açan İSTANBUL61 kullanıcı isimli kişiyim.3gün önce, komşum olan Sezen hanımı, bu bilgisayardan siteye üye yaptık,ondan sonra maalesef 3 gündür kendi kullanıcı ismimle, nedenini anlamadığım bir sebepten dolayı giremiyorum.Browser olarak opera kullanıyorum ama explorerdan da denedim olmuyo yanlış şifre veya kullanıcı adı diyo.Bende sezen hanımın ismiyle girmek zorunda kaldım.
Sayın Kaan UZDOĞAN;Yorumların için teşekkür ederim.ALLAH razı olsun.
Sayın Selman KAYA;Yorumun için teşekkürler .ALLAH razı olsun.Bu sitede uzmanlar varken,benim ışığımdan neolur, olsa olsa anca mum ışığı olur.Ama size 10 günlük gözlemlerimi aktarabilirim.Ben bunlara başlayalı daha 10 gün falan oldu,2şer gün arayla 3ayrı yerden toplam 10 balık aldım,son aldığım 4lüden 1i hariç diğer 3ünü kabullenmediler,bu 3 tanesi akvaryumun üst köşesinde hortumların olduğu yerde duruyolar,ama diğer 7 tanesi aile gibi geçiniyolar,şu anda bu 7 tanesinden 1i tek,diğer 6 tanesi beraber yüzüyolar,tek olan,kendine deniz kabuğunu yuva olarak seçti ve ordan ayrılmıyor, yuvanın üstlerinde ve etrafında geziniyo, diğer gruptan biri bazen bunun yanına gelip gidiyor, bazen bununla beraber yuvaya giriyo ama fazla durmuyo hemen tekrar gruba dönüyo.Yalnız bunların içinde kaç erkek kaç dişi var malesef bilemiyorum ,o nedenle 10 tane aldım. İçlerinde eş olduğuna inandığım, 1veya 2 çifti bırakıp diğerlerini vereceğim.İşte gözlemlerim bunlar,başkada soracağın olursa elimden geldiğince bilebilirsem eğer cevap veririm.
Sayın Yöneticim Refet Ali YALÇIN;Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.ALLAH razı olsun.Güzelleştirme çabam,sizlerin ve benden yorumlarını esirgemeyen arkadaşların, sayesinde oluyo,yoksa ben kendi başıma kalsam yapamazdım ki.Yorumları değerlendirmem ise,bu sitedeki arkadaşlar, benim sorunumu okuyup,kendi sorunları olarak düşünmüşler ve bana cevap yazma gereği duymuşlar,bende o arkadaşlara, elimden geldiğince cevap yazmaya ve kendilerine teşekkür etmeye mecbur hissediyorum.Nasılki onlar beni sevindiriyorsa,Yüce Mevlamda onları sevindirsin diye dua ediyorum. Kaya dizaynınıza uyacağım.Brichardi seçimim ise,yine bu forum sayesinde okuduğum yazılar doğrultusunda, edindiğim bilgilere dayanarak karar verdim.Yavrularına en iyi bakan,ailece gezen,ve kuyruk yapıları ay gibi çok güzel olmasından.Kum ise, aksaraydaki köşk akvaryum, bana quartz dedi aldık,bilmediğimiz için doğrumu yalanmı anlayamıyorum.Ama poşetinde madein italy yazıyo, markası prada,quratz yazıyomuydu bilmiyorum.Lelupi alamayı düşünmüyorum,tip olarak hoşuma gitmiyo zaten ,şu anki amacım, bunlardan yavru alıp, büyütmeyi becerebilirsem eğer dediğiniz gibi ilerde calvus olabilir.
2.filtre hortumu
Arkadaşlar;2 dış filtrem var.Diğer 2. filtrenin hortumunu suya nasıl vereceğim. 1.filtrenin, akvaryuma giren hortumu, normal bilindik şekilde, yani üstten doğru.Peki 2.filtrenin hortumunu gene aynı şekilde mi yerleştirsem,karşılıklı veya onun az altına doğru, yada ben şöyle düşünüyorum,bunuda alttan doğru uzatsam, yani suya giren hortumlardan, biri üstte, diğeri altta, paralel şekilde,böylece biri temiz suyu üstten doğru verecek, diğeri temiz suyu tabana verecek.Birde şöyle düşünüyorum 2. hortumu üstten aşağı uzatıp, ucunu direk karşı cama doğru, tabandan veya üstten versem nasıl olur.Bu konumlar uygunmudur veya sizce nasıl olmalıdır.
Hava taşı boyu
sağol murat,hava duvarı dediğin bildiğimiz hava taşlarından farklı bişeymi.ayrıca benim sorunum bendeki 30cmlik hava taşı yetermi olacak
Hava taşı boyu
Selam arkadaşlar ben aranız yeni katılmış bir eskiyim.
hoşbulduk.
125x50x50 ebetlarında akvaryumum var eheim marka hava motoruna bağlı 30cmlik hava taşım var sizce bu hava taşı yeterlimidir yoksa çift çıkışlı alıp 2 tane 30 cm lik hava taşımı eklemem lazım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.