ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bilal_20
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2007 12:46
Son Ziyaret:
13 Haziran 2010 13:52
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kill bill
Doğum Tarihi:
08 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Denizli
Meslek:
öğretim üyesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bilal...100x50x40 cm malawi cıchlıd
150x60x60 yunus akvaryumu

SON 10 MESAJI

cüce yumurtası...
Arkadaşlar cüce vatozum lale mercana yumurtladı. Şimdiye kadar küpün içine yumurtluyordu erkekte küpün ağzında durup koruyordu. Ama geçenlerde yeni bir erkek koydum akvaryuma. Bu sefer sanki yumurtaların başında kavga ediyorlarmış gibi geldi. Ve sanrım erkeğin biri yumurtalrı yeme çabasında gibi geldi. Bende yumurtaları ayırdım bol havayla aynı suyun içinde 5 lt pet şişenin içine koydum lale mercanla birlikte. Erkek cüce olamdan da yumurtalar havayla yavru olur mu? yani ayırdığım için yumurtalarda bozulma olur mu? aynı su ve aynı sıcaklık. Bir fark yok eski ortamlarından. Ben pek zannetmiyorum ama birde sizin fikirlerinizi almak istedim.
Hızlı yavru büyütme teknikleri?
Artemiyayı günde 3 kez bol bol veriyorum.
Hızlı yavru büyütme teknikleri?
Arkadaşlar, yunus, sarı prenses yavrularını nasıl hızlı şekilde büyütebilirim? Artemia veriyorum ama sanırım yanına destek yapmak lazım. Benim 2 ayda getirdiğim boya bakıyorum diğerleri 1 ayda getiriyor. Bunun sırrı nedir? Yardımlarınızı bekliyorum. reis2008-02-28 19:17:21
cüceler ölü doğdu...

Arkadaşlar hava gerçekten yeterince güçlü. Hem yavrular canlanmış şekildeydi. Yani hareketli olmaları gerekiyordu. Çünkü 3-5 tanesi hala canlı ve hareketliler. Daha öncede yavru  aldım cücelerden. Böyle bişey olmamıştı.

cüceler ölü doğdu...
Arkadaşlar bir hafta önce dişi cüce vatozum küpün içine yumurtlamıştı. Erkek onları gayet güzel koruyordu. 5 gün sonra aynı tanktan su alrak yavru tankıma ayırdım. Bol hava verdim, ısıtıcıyı koydum, erkekte küpün ağzında yine yavruları koruyordu. Ama bugün küpün dışında bir kaç ölü yavru gördüm. Daha keseleri oldukça büyüktü. Baktım beyazımsı bir renkteydiler. 3-4 tanesi hariç küpü boşalttığımda hepsi aynıydı. Acaba bunun nedeni beyaz benek olabilir mi? Aklıma başka bişey gelmiyor. Sizce neden olabilir? İçim yandı o kadar yavruya.
Yunus yumurtaları(video)
Tarık bey tankım zaten 540 lt. Bundan büyüğü havuz olur heralde. Doğaya karışmak gibi bir amacımda yok. Peki soruyorum size, attığı yada yuttuğu yumurtaların (yavruların) hiç mi kıymeti yok? Zaten akvaryum doğal bir ortam değildir. En başta karışmışız doğaya. Eğer sorun varsa bu sorunu çzömenin yollarınıda bulmak bize düşer. Ben göz göre göre de o ufak canlıların yem olmasına katlanamam.
Sarı prenses
Balık başına en az 10 lt su hesapla bence. Yani bu hesaba göre en fazla 13 balık ediyor senin akvaryum. Bu sayı bile fazla gelebilir.
yavrularıda böylemi olur?
Mustafa bey, yavrularda buna yakın renklerde olur. Ama dölleyen balığın kendiside önemli. Bende sarı prensesten yavru aldığımda bazısı sarı bazısı ise daha farklı siyahlı renkteydi. Yani hepsi aynı olur diyemiyorum.
Yunus yumurtaları(video)
Süleyman bey, sanırım yanlış konuya cevap yazdınız Confused
 
Şimdi düzeltmişsiniz:)
 
Şuayb Bey, zaten o pembeler kusturdugumda ağzından öyle çıktı. Yani ölü bile olsalar ağzında ölmüşler.4.günden atmaz diyosunuz ama ben bir çok kere 5.günde atanı gördüm. Ben o yüzden kusturdum yoksa bencede anne ağzında gelişmeleri daha sağlıklı.
bilal_202007-11-15 13:47:32
Yunus yumurtaları(video)
Sıtkı bey, birçok arkadaşımız bu yöntemi kullanmaktadır. Yunuslar yumurta konusunda sadık olmadıkları için bu yönteme gidilmektedir birazda. Zorunlu hallerde kuluçkalıkta yavruların gelişimi sağlanmaktadır. Hatta birkaç arkadaşımız kuluçka aparatı olarak değişik tiplerini satışa sunmuştur. Yumurtaların hareketi sağlanarak mantarlaşması engellenir. Yumurtalar yavru halini alır gün geçtikçe. Anne ağzında da aynı şey gerçekleşmektedir. Yani yavruların büyümesi sorun olmayacaktır. Benim merak ettiğim neden yumurtların renkleri farklı? Galiba pembe renktekiler döllenmemiş. Olabilir mi?bilal_202007-11-15 13:11:15

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.