ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
polaris
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2008 20:29
Son Ziyaret:
19 Nisan 2024 22:52
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
34 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozdemir Kurtman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozdemir Kurtman

SON 10 MESAJI

Seachem Flourish Excel'in fazla kullanımı hakkında
Arkadaşlar eninde sonunda excel ve benzerleri glutaraldehit ve üreticilerin pek detaylarını vermediği başka aldehit bileşimleri, bu maddelerin bitki metobalizması ile ilgili bitkileri geliştirici yönleri olsa da sağlık ve hayvancılık sektöründe asıl kullanım amacı mekan ve alet dezenfeksiyonu. Alglere karşı etkisini de bu dezenfeksiyon özelliğinden dolayı sağlıyor. Bizim kullandığımız dozlar oldukça düşük olmasına rağmen yoğun kullanımının akvaryumdaki döngüyü sağlayan bakteriyel biyofilme olumlu etkileri olmayacağı aşikar. Zaten "ürünü kullandım ertesi gün su bulandı" gözleminin altında yatan sebepte bu. Dikkatli ve su değişimleri aksatılmayan tanklarda kullanılması gereken bir madde.[EDIT]polaris,2024-03-07 09:46:00[/EDIT]
Hightech Akvaryum Fotosentez Ve Fosfat Sorunu
Gelişim fena değil,indikatörün yeşili güzel, bence bitkiler daha yeni adapte olmuş bundan sonra gelişim oldukça hızlı olacaktır, fotosentez gözlemlemek güzel ama yeni akvaryumda fotosentez gözlemlemek için gaza basmaya gerek yok, 3-4 hafta sonra bitkiler boylanınca ve yüzeyi kaplayınca tempoyu arttırırsınız. biraz sabredin herşey yolunda gözüküyor.

Fosfat miktarı bitkiler içi önemli ama fosfat sudan hızlıca alınabilen ve de miktarı en düşük ve sınırlı olması gereken makro element bu yüzden gerçek ihtiyacı belirlemek biraz sıkıntılı.

Biraz sabredin herşey yolunda gözüküyor.
[EDIT]polaris,2024-02-22 10:36:25[/EDIT]
Oturmuş Akvaryum Zemini Nasıl Değiştirilir
[QUOTE=che41]Bitkili bir akvaryumum var ancak zeminini değiştirmek gerekirse tahminimce bir 6 ay sonra nasıl değişim sağlaya bilirim içeride canlılarım var yani kısacası zemini nasıl değişe bilirim sonuçta bakteri oturmuş suyu hazır bir akvaryumum var[/QUOTE]

Oturmuş bir akvaryumun zeminini değiştirirseniz akvaryuma adeta bir reset atmış olursunuz. Eğer canlılarınızı güvenli bir şekilde bir süre tutabileceğiniz bir başka akvaryum yoksa bu tür bir işlemden çok zararlı çıkabilirsiniz.

Bunun yanında 6 ay gibi bir süreyi nasıl belirlediniz, çünkü son zamanlarda "bitkili akvaryumun ömrü 6 aydır..." diye gerçeği yansıtmayan içi boş bazı söylenceler var. Evet aquasoiller belirli bir ömrü olsa da tabanı yeniden zenginleştirmenin veya gübreleme rejimini değiştirmenin yolları da var. Eğer iyi marka taban gübreleri ile mesela seache flourish tab veya APT Jazz gibi taban gübreleri kullanırsanız bu döngüyü daha da uzatabilirsiniz. Piyasada misket gübreler, osmocote benzeri gübre tabletleri olsa da kesinlikle bunları önermem, çoğu içeriği belli olmayan DIY palavra ürünler.
High-tech Bitkili Kurulum (80x35x40)
Chihiros wrgb2 kullanıyorum, o bile oldukça kuvvetli geliyor, 4 adet t5 den geçiş yapmıştım. ilk başlarda RGB = %60-30-40 bile çok kuvvetli geldi. Siz ise pro olan çok daha kuvvetli ve derin akvaryumlar için önerilen bir modeli almışsınız. Kuvveti düşükten başlayın yoksa alg patlaması veya bitkilerde şiddetli stres yaşarsınız.

Fotoğraflarda hangi renk ayarları ile çektiniz merak ettim?

Bunun dışında gerçekten renkleri ayarlayabilmek akvaryuma çok farklı bir seyir zevki katıyor. güle güle kullanın.
Çiçek toprağı akvaryumda kullanılırmı?
Anubias toprak veya kum üstünde değil kaya, odun veya dekorlar üzerinde yetiştirilen bir bitki, bu yüzden toprağa ihtiyacınız yok.
78*40*40 High Tech Tank Nadir Türler İle Kurulumu
[QUOTE=Hasan topuz]Kardeşim merhaba konu biraz eski ama demir hakkında birşey soracağım bende Demir olarak şunu kullanıyorum edta %6 dtpa %7 eddha %6 bitki demir için enerji harcadığınım farkındayım bu nasıl yanisyor derse bitki cılız büyüme yapıyor asıl sorum şu glukonat aslında olması gereken bu ama nereden bulacağımı bilmiyorum internette var demir glukot diye ama satıcıya sordum çünki rotalabutterfly da glukonat 12.46 yazıyor bunu satıcıya sordum hayır bizde bu yok dedi ama saricidaki üründe demir glukonat yaziyor yazımı okursan yardimci olurmusun[:)][/QUOTE]

İlla kendiniz mi yapmak istiyorsunuz bilmiyorum ama Seachem Flourish İron demir glukonat içeren bir ürün.
Yüzey Temizleyici
Arkadaşlar bu cihaz sofistike, karmaşık bir cihaz değil, filitre gibi bozulsa hayati değil, bozulursa gidip koşa koşa gidip akvaryumcu arattıracak bir şey değil, yenisini alırsınız iki üç hafta sonra . Tek esprisi su yüzeyinden çekiş yapması ve bunun için basit bir hizalama mekanizması. Oase'nin en ucuz modeli 1500-1900 tl, Venus Aqua nın fiyatı 250-300 tl. Akvaryumum 300 litre oldukça yoğun bitkili Venus Aqua bile yarım saatte pırıl pırıl yapıyor. Bütçeniz yok ise "ama o daha iyimiş..."'e falan bakmayın en ucuzunu alın geçin, yok diyorsanız "Param var", "ben en kaliteli malzemelerle yaparım bu işi..." ona da saygım sonsuz gidip paranın alabileceği en pahalısını alın.[EDIT]polaris,2024-02-08 17:14:13[/EDIT]
2hr Aquarist Apt Gübreleri.
Bu üç gübre bir set veya birbirlerini tamamlayıcı nitelikte değil. Seachem'den daha değişik bir yaklaşımla hareket ediyor. Seachem tüm besinleri ayırıp bir haftalık program dahilinde veya eksikliğe göre ilave planlanmışken. APT 1 yoğun balıklı, düşük bitkili; APT 3 yoğun bitkili görece düşük balıklı, yüksek tempolu co2 uygulaması yapılan akvaryumlar; APT E ise ünlü aquarist Tom Barr'ın estemative index denen yoğun bitkili, sık su değiştirilen, yüksek tempolu akvaryumlar için geliştirilen metoduna dayanıyor.

Özellikle APT 1 ve APT 3 bitkilerde kırmızı renk gelişimini arttırmak için düşük nitrat temeline dayanıyor.

APT 1 ve APT 3 özellikleri ile Tropica'nın Premium Nutrition ve Specialised Nutrition benzer gibi duruyor.

Öncelikle akvaryumunuzu bu konuda değerlendirip karar vermeniz gerekiyor.
Yüzey Temizleyici
[QUOTE=skyline0]

Yüzey temizleyeceğiye neden ihtiyaç duydunuz hocam bilmediğimden soruyorum [/QUOTE]

Özellikle bitkili akvaryumlarda yüzeyde yağlı bir tabaka oluşumu meydana geliyor. Genel prensip olarak bitkili akvaryumlarda CO2 kaybetmemek için yüzeyde siddetli çalkalanma istenmeyen bir şey tabi buda yüzeyde bu tür tabakanın oluşumunu arttırıyor. Bu tabaka hem görünüm olarak hem de akvaryumda yüzeyde meydana gelmesi gereken gaz değişimi ve havalanmayı engelliyor. Yapısı itibarı ters bir iç filtre yapısındaki bu alet su yüzeyini fazla hareket ettirmeden yüzeyden bu tabakayı alarak filtre ediyor.
Yeni 60.45.45 High Tech Tanıtım 120lt
Az önce inceledim, Creaqua express arıtma sadece partikül ve karbon filtre içeriyor üzerinde ro membran yok. Kim tavsiye edip aldırdıysa yanlış yapmış.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.