ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
polaris
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2008 20:29
Son Ziyaret:
8 Saat 5 Dakika önce
Toplam Mesaj:
69 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozdemir Kurtman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozdemir Kurtman

SON 10 MESAJI

Micralarım İçin Gübre Önerisi
Buradan bakıp kesin olarak birşey söylemek zor olsa da elinizdeki bitkiler micra yani micranthemum monte carlo olmayabilir. Resimlerinizdeki bitkiler daha çok Hemianthus cinsine benziyor, Hemianthusların bazıları hiç tabana yayılmaz.
Ayrıca taban bitkileri için aydınlatma önemli bir konu, aydınlatma düşük olduğu sürece bitki tabana yayılmaktansa ışığa ulaşmak için boyuna büyüyecektir.
Bazı Bitkilerde Kararma
Yanılmıyorsam ön plandaki bitkiler Rotala'nın karasal formuna benziyor, karasal form yaprakları yuvarlak ve küçüktür, yeni çıkacak yapraklar sucul formda olacak ve karasal yaprakların hepsi kararak ve eriyip ölecek. olağandışı bir durum yok. yeni sucul form yaprakları 10-15cm olup budayıp yeniden ekim yapacaksınız.
Akvaryum Çevresinde Küçük Sinekler
10 yıllardan beri akvaryumum var hiç sinek problemim olmadı, ne de olanı duydum, ama kapalı balkonda su piresi üreteceğim diye koyduğum 5 litrelik pet şişede yüzlerce sivrisinek larvası oluştuğunu bilirim. Özetle içinde balık olan bir akvaryumda sinek üremesi olacağını iç sanmıyorum. Hatta öyleki aydınlatmanın etrafında uçarken suya konan veya düşen sinekleri yemek için adeta tetikte bekliyor balıklar. Arkadaşımızın da söylediği gibi başka yerde üremiş sinek türlerini aydınlatma kendine çekiyor olabilir veya balık ekeleyene kadar olan dönemde sivrisinek üremesi meydana gelmiş olabilir, artık balığınız varsa probleminizde kalmaz.[EDIT]polaris,2024-09-30 10:40:31[/EDIT]
Yokluk İçinde Bir Maceaya Hazır Mısınız ?
Eheim 2217 almışsın ya, daha neyin yokluğu? ben yıllarca hava motoru, pipo filtre ile takılmıştım. :)

Bu arada pirinç malzemenin suyla teması pek uygun olmaz.

Başarılar, kolay gelsin
200 Litre Ultra Low Tech Bitkili Tankım
Maşallah çok güzel olmuş, başarıya adım adım ulaşılmış, anladığım kadarı ile co2 ve daha güçlü bir ışıklandırmaya geçtiğinize göre artık epey epey hightech'e yol almışsınız.
Nematod İçin Kullanılabilecek İlaç
Nematod her türlü habitatta olabilir nematodların hepsi parazitik değildir. Bazen akvaryumdaki algleri, yosunları mikroskobumda inceliyorum, neler neler var bir bilseniz.Akvaryum dünyasında her türlü şeyle mücadele diye bir şey yok.
Seachem Flourish Excel'in fazla kullanımı hakkında
Arkadaşlar eninde sonunda excel ve benzerleri glutaraldehit ve üreticilerin pek detaylarını vermediği başka aldehit bileşimleri, bu maddelerin bitki metobalizması ile ilgili bitkileri geliştirici yönleri olsa da sağlık ve hayvancılık sektöründe asıl kullanım amacı mekan ve alet dezenfeksiyonu. Alglere karşı etkisini de bu dezenfeksiyon özelliğinden dolayı sağlıyor. Bizim kullandığımız dozlar oldukça düşük olmasına rağmen yoğun kullanımının akvaryumdaki döngüyü sağlayan bakteriyel biyofilme olumlu etkileri olmayacağı aşikar. Zaten "ürünü kullandım ertesi gün su bulandı" gözleminin altında yatan sebepte bu. Dikkatli ve su değişimleri aksatılmayan tanklarda kullanılması gereken bir madde.[EDIT]polaris,2024-03-07 09:46:00[/EDIT]
Hightech Akvaryum Fotosentez Ve Fosfat Sorunu
Gelişim fena değil,indikatörün yeşili güzel, bence bitkiler daha yeni adapte olmuş bundan sonra gelişim oldukça hızlı olacaktır, fotosentez gözlemlemek güzel ama yeni akvaryumda fotosentez gözlemlemek için gaza basmaya gerek yok, 3-4 hafta sonra bitkiler boylanınca ve yüzeyi kaplayınca tempoyu arttırırsınız. biraz sabredin herşey yolunda gözüküyor.

Fosfat miktarı bitkiler içi önemli ama fosfat sudan hızlıca alınabilen ve de miktarı en düşük ve sınırlı olması gereken makro element bu yüzden gerçek ihtiyacı belirlemek biraz sıkıntılı.

Biraz sabredin herşey yolunda gözüküyor.
[EDIT]polaris,2024-02-22 10:36:25[/EDIT]
Oturmuş Akvaryum Zemini Nasıl Değiştirilir
[QUOTE=che41]Bitkili bir akvaryumum var ancak zeminini değiştirmek gerekirse tahminimce bir 6 ay sonra nasıl değişim sağlaya bilirim içeride canlılarım var yani kısacası zemini nasıl değişe bilirim sonuçta bakteri oturmuş suyu hazır bir akvaryumum var[/QUOTE]

Oturmuş bir akvaryumun zeminini değiştirirseniz akvaryuma adeta bir reset atmış olursunuz. Eğer canlılarınızı güvenli bir şekilde bir süre tutabileceğiniz bir başka akvaryum yoksa bu tür bir işlemden çok zararlı çıkabilirsiniz.

Bunun yanında 6 ay gibi bir süreyi nasıl belirlediniz, çünkü son zamanlarda "bitkili akvaryumun ömrü 6 aydır..." diye gerçeği yansıtmayan içi boş bazı söylenceler var. Evet aquasoiller belirli bir ömrü olsa da tabanı yeniden zenginleştirmenin veya gübreleme rejimini değiştirmenin yolları da var. Eğer iyi marka taban gübreleri ile mesela seache flourish tab veya APT Jazz gibi taban gübreleri kullanırsanız bu döngüyü daha da uzatabilirsiniz. Piyasada misket gübreler, osmocote benzeri gübre tabletleri olsa da kesinlikle bunları önermem, çoğu içeriği belli olmayan DIY palavra ürünler.
High-tech Bitkili Kurulum (80x35x40)
Chihiros wrgb2 kullanıyorum, o bile oldukça kuvvetli geliyor, 4 adet t5 den geçiş yapmıştım. ilk başlarda RGB = %60-30-40 bile çok kuvvetli geldi. Siz ise pro olan çok daha kuvvetli ve derin akvaryumlar için önerilen bir modeli almışsınız. Kuvveti düşükten başlayın yoksa alg patlaması veya bitkilerde şiddetli stres yaşarsınız.

Fotoğraflarda hangi renk ayarları ile çektiniz merak ettim?

Bunun dışında gerçekten renkleri ayarlayabilmek akvaryuma çok farklı bir seyir zevki katıyor. güle güle kullanın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.