ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2007 16:27
Son Ziyaret:
17 Ekim 2014 14:57
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mehmet çanlıoğlu
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1984
Yaş:
41
İl:
Gaziantep
Meslek:
kuyumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet Çanlıoğlu
SON 10 MESAJI
otomatik dolum ve boşaltım sistemi (su değişimi)
Burak Bey;
Burak Bey;
sizin dediğiniz sistemde iki adet ısıtıcı kullanacaksınız anladığım kadarı ile; benim bahsettiğimde de iki ısıtıcı koyacaksınız fakat birisi ana tank içerisine diğeri dinlendirme tankına. Bence bu sayede ısı dengesini sağlamanız kolay olur. Fakat siz sıkıntı olur diyorsanız bir şey diyemem tabi.
Bu arada ben de bahsettiğim sistemimi kurdum ve istediğim sonucu aldım. Şimdilik test aşamasında da diyebiliriz aslında. Her defasında farklı bir senaryo uygulayıp (elektrik kesintileri, şamandıra veya valf bozulması vs) deneyeceğim güvenilirliğini. En kısa sürede video ve fotoğraflarını paylaşacağım.
otomatik dolum ve boşaltım sistemi (su değişimi)
Burak Bey merhaba;
CNL 2014-04-28 09:15:24
Burak Bey merhaba;
Orada ufak yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Sistemde her iki elektronik şamandıra güvenlik amaçlı kullanılmayacak. Şöyle ki; 1 nolu şamandıra sistem doldurmak için, 2 nolu şamandıra tıpkı sizin dediğiniz gibi herhangi bir arıza durumunda su akvaryuma akmaya devam eder ve de belirli bir seviye üzerine çıkarsa boşaltmak için kullanılacak. Yani 2 nolu şamandırayı sadece güvenlik amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Normal boşaltma işlemini de sizin sisteminize benzer bir şekilde timer üzerine bir selenoid valf yerleştirip zamana ayarlı açmak şeklinde olacak. Burada şöyle bir durum var; eğer 1 nolu dolum şamandırası bozulur ve doluma devam ederse;
2 nolu şamandıra da arıza verip elektirik keser ve selenoid valfi açmazsa dediğiniz gibi bir taşım olabilir ki küçük bir ihtimaldir -ama yine de ihtimaldir sonuçta- o zaman büyük sıkıntı oluşturabilir.
sizin sisteminizi de şimdi inceledim ve orada kısa zaman da olmasa bile orta-uzun vade de çözümlenmesi gereken bir sorun var; buharlaşan su. Sisteminiz tamamen zaman ayarlı olduğu için, dolum ve boşaltım debi miktarlarınız sabit (şamandıralar sadece güvenlik amaçlı kullanılmış anladığım kadarı ile) akvaryumunuzda ki su miktarı buharlaşmaya başladığında (varsayalım ki haftada 20 lt, bendeki miktar bu
) birinci haftanın sonunda akvaryumunuzdan 20 lt su eksilecek ve geri eklenmemiş olacak. Sump sistemlerdeki gibi bir yerden değil de (kafa motoru kısmından) akvaryumun her yerinden eksilecek bu su miktarı ve şizin şamandıra sisteminiz dolum yapmayacak çünkü dolum sadece zaman ayarlı. Benim nacizane tavsiyem dolum kısmında (1 nolu giriş) bir şamandıra sistemi eklemeniz. Yoksa buharlaşan suyu manuel olarak doldurma veya timer üzerinde arada bir (sizin akvaryumunuzda ki buharlaşma ne kadarsa artık) oynama yaparak dolum yapma ihtiyacı duyacaksınız. Timer üzerinden oynamak veya bunu manuel halde bırakmak bence çok riskli bir durum. Çünkü insanın bazen kafasında onlarca şey olabiliyor ve bazı şeyleri ister istemez unutabiliyor. Bence otomatik sistemlerin bozulma ihtimali, bizlerin unutma ihtimalinden daha düşük 


Bir de 1 nolu sorunuza şöyle bir çözüm üretebilirsiniz; dinlendirme tankının akvaryumun sırtı olan cam kısımından 1 cm boşluk bırakıp bir cam daha koyarsanız (çift cam pvc gibi düşünün, arada hava olacak) yeni dolum yapılmış olan suyun soğukluğu ana tankınızda ki suyun ısısını etkilemez. Zaten ısıtıcı da koyacağınız için dinlendirme tankınızda ki su ısısı dengelenmiş olur.
saygılar
TROPHEUS IŞIK STRESİ
Eğer ışığınızın şiddetini ayarlayabiliyorsanız (dimmer ile yapabilirsiniz), kısık şekilde ışık verin ve zaman içerisinde yavaş yavaş yükseltin. Bunu kendiniz açısından, karanlık bir ortamdan öğle vakti güneşe çıkıyormuşsunuz gibi düşünürseniz balıklar da haklı aslında saklanmakta
Eğer ışığınızın şiddetini ayarlayabiliyorsanız (dimmer ile yapabilirsiniz), kısık şekilde ışık verin ve zaman içerisinde yavaş yavaş yükseltin. Bunu kendiniz açısından, karanlık bir ortamdan öğle vakti güneşe çıkıyormuşsunuz gibi düşünürseniz balıklar da haklı aslında saklanmakta

Eğer öyle bir şansız yoksa da zamana bırakacaksınız. Balıklar önce akvaryuma alışacak (daha 5 gün olmuş zaten) sonra ışığa sonrada size 

otomatik dolum ve boşaltım sistemi (su değişimi)
Öncelikle herkese merhaba;
CNL 2014-04-23 19:05:14
Öncelikle herkese merhaba;
İş amacı ile uzun bir süre şehir dışına çıkmak zorundayım. Ancak ayda bir defa memlekete gelebileceğim. Akvaryumu da maalesef ki emanet edebileceğim kimsem olmadığı için bir arayış içine girdim ve en sonunda anlatacağım zihni sinir projem ortaya çıktı :D. Hali hazırda sizlerinde görebileceği gibi kağıt üzerinde, fakat bu hafta sonu hayata geçirmeye çalışacağım. Bu sistem bazı aktivistlere göre lüzumsuz gelebilir (hak veririm), bazılarına göre de fazlaca lüzumlu -şekil 1a) ben :D- (özellikle diskus besleyenlerin daha çok işine yarayabilecek bir sistem bence)
Sistem maliyeti kullanılmak istenilen malzeme miktarına göre değişmekle beraber, tahliye amaçlı kullanılacak hortumlar sayılmaz ise 200tl civarı. hatta bu daha da düşürülebiliyor. projeyi takip ettiğinizde nasıl düşürülebildiğini göreceksiniz.
Akvaryumum sump sistemli ve 22 adet ilangi (4.5 aylık) yellow var.
Şimdi malzeme listesi sıralayacak olursak;
1) 2 adet elektronik şamandıra (tanesi 60 tl) (EN ÖNEMLİ MALZEME)
2) 3 adet selenoid valf (tanesi 12,5tl)
3) akvaryumunuzun tahliye ve dolum ihtiyacını karşılamak için yeteri miktarda hortum
4) 1 adet timer (elektronik olması tercihimdir) (tanesi 25tl)
5) benim projemde olan fakat direk bağlantı kullanacakların ihtiyacı olmayan t musluk (adedi 3.5 tl)
toplam maliyet : tahmini olarak 200 tl
Sıra geldi sistemi anlatmaya; (buradan yazdıklarımı eklemiş olduğum fotoğraf üzerinde de takip ederek daha kolay anlayabilirsiniz)
Edinmiş olduğum elektronik şamandıra yukarıda da belirttiğim gibi sistemin en önemli ekipmanı. Nereden ve nasıl temin edileceğini merek edenlere (reklam olmaması açısından) ö.m yolu ile bildirebilirim. Aldığım şamandıra da üç adet soket var;
1- elektrik girişi
2- su seviye ünitesi (iki uçlu kablo)
3 - s. valf için 220 volt çıkışı
çalışma mantığı gayet basit; su seviye ünitesinin her iki ucu birden su seviyesinin altına geldiğinde s. valfe elektrik gönderip valfin açılmasını sağlıyor ve eksilen su tamamlanmış oluyor. Su tamamlandığında (her iki uç su ile temas ettiğinde) ise s. valf kapanıyor ve dolum durmuş oluyor.
Ben iki elektronik şamandıra kullanıyorum. İlki dolum için, ikincisi boşaltım için. Fakat burada boşaltım için kullanacağım elektronik şamandıra az önce anlattığımın tam tersi mantıkla çalışıyor. Burada birşeye dikkanizi çekmek istiyorum; ters çalışan elektronik şamandıranın asıl amacı su değişimi yapmada kullanmak değil, ilk valf bozulur ve devamlı su akıtmaya başlar ise akvaryum taşmasın diye tedbir amaçlı yapılacak. İşte maliyeti daha da düşürebileceğimiz nokta burası. İstenirse bu ikinci elektronik şamandıra kullanılmaya bilir!
Diyeceksiniz ki peki o zaman su değişimi nasıl olacak? Onu kafa motorundan akvaryuma çıkan kısımdan sağlayacağız. 3 adet aldığımız s. valfin sonuncusu burada kullanılacak. S. vafin 220v kısmına da timer koyularak enerji verilecek ve bu sayede valf açılıp, kafa motorunun su basma basıncı ile suyu tahliye edeceğiz. Timer kaç dakikaya ayarlanırsa enerjiyi o kadar verecek ve valf açık kaldığı sürece boşaltım yapıp, enerji kesildiğinde boşaltım duracak ve tabi bu sırada su seviyesi düştüğü için birinci elektronik şamandıramız devreye girecek ve dolum yapmaya başlayacak.
Aslında çok basit bir sistem ve bence yararlı olabilecek bir sistem.
Maliyetlerin kullanıcıya göre değiştiğini belirtmiştim ki benim su dolumu için ayrıca bir depo ihtiyacım ve de depodan suyu basacak motor vs gibi ihtiyacım olmadığı için bu maliyetleri göz ardı ediyorum. Ben ihtiyacımı su artıma cihazının deposunu kullanarak gidereceğim. Şu an için sıfır maliyetli yani.
Ama bu imkanı olmayanlar maliyetlerine dahil etmeliler.
Burada şunu da unutmamak lazım; Bazı arkadaşlarımız su değişimlerini dip çekimi yaparak yapıyorlar (bende öyle yapıyorum :D) burada anlattığım sistemde ise su çekimi sump içerisinden yapılıyor. Benim akvaryumum da durso sistem var ve emişi tabandan 15 cm yükseklikten yapıyor ve ayrıca dalga motoru var içerisinde, haliyle su sürekli hareket halinde ve akvaryumun neredeyse her yerinden sumpa su iniş sağlanıyor ki faydasını elyaf değişimlerinde fazlasıyla görüyorum. Tam anlamıyla olmasa da dip çekimi yapılmış oluyor aslında.
Lafı çok uzattım farkındayım :D Herkese güzel, hastalıksız ve bakımlı akvaryumlar dilerim.
http://foto.akvaryum.com/fotolar/30941/akvaryum%20valf%20projesi-Model.jpg
ilangiler vatoz yavrusunu yer mi
22 adet 4-6cm arası ilangi ile beraber 3 adet cüce vatoz koydum. İki gün sonra vatozların birisi yoktu
22 adet 4-6cm arası ilangi ile beraber 3 adet cüce vatoz koydum. İki gün sonra vatozların birisi yoktu

Kum seçimi
[QUOTE=celalabay]Siyah kum tropheusların renklerini göstermesini engeller, simsiyah kara kara dolanmalarına sebep olur :)
Ben diyecektim ağzımdan almışsın
[QUOTE=celalabay]Siyah kum tropheusların renklerini göstermesini engeller, simsiyah kara kara dolanmalarına sebep olur :)
Siyah kum genelde bitkili ve karma amerikan tanklarında güzel oluyor. Sarı, Kırmızı ve benzesi sicak tonlu renklere sahip balıklarda olumlu sonuç verir.
Tropheus, yunus, discus da özellikle tavsiye etmem. Tecrübe ederek yaşadığım bir deneyimdir.
[/QUOTE]Ben diyecektim ağzımdan almışsın

Tropheus Moori Moliro
Sera Aqutan
Sera aqutan akvaryum kurmanın pratik olarak ilk ve en önemli adımlarından biridir. Şebeke suyunun balıkların yaşayabileceği güvenli bir su haline dönüşmesini sağlar.
* Ağır metalleri bağlayarak zararsız hale getirir.
* Mukoza zarına biyolojik koruma sağlar.
* Kloru ve çözülmemiş tuzları nötralize eder.
* B vitamini ve kompleksleri sayesinde balığın stresini önler.
''Kullanma Talimatı:
Yeni donatımda ve her su değişiminde 20 litre suya 5 ml sera aguatan ilave edilir. Yeni balık alımlarda 20 litre suya 25 ml ilave edilerek kullanılır.Banyo süresi 45 dakikadır. Daha sonra, düzenlenmiş sudan katılır.'' alıntıdır
Ben her halükarda şiddetle kimyasal kullanmamanızı öneririm. Bu arada akvaryumunuz kaç litre acaba?
Sera Aqutan
Sera aqutan akvaryum kurmanın pratik olarak ilk ve en önemli adımlarından biridir. Şebeke suyunun balıkların yaşayabileceği güvenli bir su haline dönüşmesini sağlar.
* Ağır metalleri bağlayarak zararsız hale getirir.
* Mukoza zarına biyolojik koruma sağlar.
* Kloru ve çözülmemiş tuzları nötralize eder.
* B vitamini ve kompleksleri sayesinde balığın stresini önler.
''Kullanma Talimatı:
Yeni donatımda ve her su değişiminde 20 litre suya 5 ml sera aguatan ilave edilir. Yeni balık alımlarda 20 litre suya 25 ml ilave edilerek kullanılır.Banyo süresi 45 dakikadır. Daha sonra, düzenlenmiş sudan katılır.'' alıntıdır
Ben her halükarda şiddetle kimyasal kullanmamanızı öneririm. Bu arada akvaryumunuz kaç litre acaba?
tropheus demasoni frontosa
[QUOTE=daimon0]
Balıklar küçük ama büyüdüklerinde sıkıntı olacaktır. Şunu diyebilirisiniz 'büyüyünce çıkartırım'; bence diyemezsiniz çünkü balıklar hacim yeterli olmadığından yanık kalacak ve fazla büyümeyecektir. Bence yol yakınken biraz sayı azlatmalısınız
[QUOTE=daimon0]
126 litre akvaryumum .Biliyorum bu hacim az, ancak balıklar küçük olduğu için besliyorum.
[/QUOTE]Balıklar küçük ama büyüdüklerinde sıkıntı olacaktır. Şunu diyebilirisiniz 'büyüyünce çıkartırım'; bence diyemezsiniz çünkü balıklar hacim yeterli olmadığından yanık kalacak ve fazla büyümeyecektir. Bence yol yakınken biraz sayı azlatmalısınız
Tropheus Moori Moliro
1-Akvaryumunuzda kaya varsa çıkartabilirsiniz size alışana kadar. (Gizlenecek yerleri kalmaz böylece)
2-Evde küçük çocuk varsa veya ani şekilde akvaryum civarında hareket oluyorsa akvaryumun etrafını bir süre (2-3 gün kadar) kapatabiliyorsanız kapatın ve bu arada aydınlatmayı (eğer ışık şiddetini ayarlayabiliyorsanız düşürün) kapatın.
3-Belki biraz gaddarca gelebilir ama 1-2 gün yem vermeyin, acıkınca size yem yemek için zaten geleceklerdir.
bunları tek tek veya komplike şekilde uygularsanız düzeleceklerdir. Balıkları satmanıza gerek yok bence boşu boşuna.
Saygılar
1-Akvaryumunuzda kaya varsa çıkartabilirsiniz size alışana kadar. (Gizlenecek yerleri kalmaz böylece)
2-Evde küçük çocuk varsa veya ani şekilde akvaryum civarında hareket oluyorsa akvaryumun etrafını bir süre (2-3 gün kadar) kapatabiliyorsanız kapatın ve bu arada aydınlatmayı (eğer ışık şiddetini ayarlayabiliyorsanız düşürün) kapatın.
3-Belki biraz gaddarca gelebilir ama 1-2 gün yem vermeyin, acıkınca size yem yemek için zaten geleceklerdir.
bunları tek tek veya komplike şekilde uygularsanız düzeleceklerdir. Balıkları satmanıza gerek yok bence boşu boşuna.
Saygılar
Tropheus Bemba

Geçmişteki bemba akvaryumumdan bir görüntü vereyim size. Taşları sizin mesajınızda belittiğiniz gibi değil de bende ki gibi alalade üst üste koymanızı tavsiye ederim. Kaçak yapı hesabı :D
Şahsi görüşüme göre balıklar bu durumdan gayet memnun kalıyorlar

Geçmişteki bemba akvaryumumdan bir görüntü vereyim size. Taşları sizin mesajınızda belittiğiniz gibi değil de bende ki gibi alalade üst üste koymanızı tavsiye ederim. Kaçak yapı hesabı :D
Şahsi görüşüme göre balıklar bu durumdan gayet memnun kalıyorlar
SON MESAJLAR
- Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor Fishmaster, 12:36
Yeni Üye Forumu - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı AtlasPoyraz, 12:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Amonyak Problemi Itokin, 12:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. KaanE, 10:15
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı İnci Kefali, 09:46
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında - Katman Katman Zemin Sıralaması Ekremblkn37, 14:58
Yeni Üye Forumu - Renkli taşlar suya, balığa zarar verir mi? ahmetfiratozkaya, 14:20
Sazansıgiller - Rosy Barb'larım Niye Birbirini Kovalıyor? Carcharodon, 13:51
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:50
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 11:46
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 11:46
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:31
- Malzeme propecia 11:07
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:07
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 11:06
- Fanus Akvaryum LEGEND59 11:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 10:56
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 10:56
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 10:56
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu sıtkı 10:56
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:44
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 10:28
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:28
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 10:28
- Anubias Stardust Mini Hiko 10:28
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 10:28
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Kırmızı Sakura Karides mowen_30 09:51
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 09:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 01:54
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
- Microfex Kültürü sefailgaz 01:05
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 00:56
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 00:56
- Su Üstü Bitkisi Pistia Su Marulu L.repens 00:21
- Malawi Turleri Ve L144 Aciklqlamayi Okuyunuz onurbaseryusuf 00:19
- 2 Cift Yavrulu Yumurtali Muhabet Kusu Takas Olur onurbaseryusuf 00:19
- 2.67 Tüp Furcifer 23:56
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:56
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 23:30
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 23:30
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 23:21
- Pipo Filtre Ve Salyangoz Kabukları aquatales 23:03
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 22:29
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 22:02
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 22:02
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 21:56
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:56
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:56
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
Hidro Dinamik,
Ramboy,
aprancoz,
Beratklnc,
brk1992,
Uriel,
saydemir,
Azizdurdenn,
esensml,
Hüseyin Piroğlu,
sıtkı,
Emirhangurbuz,
mmemati,
AhmettFurkann,
istanbullu61,
Fishmaster,
MiSoSiKiaN,
Rafayel,
mrah,
Leskova,
ozanguppy,
ALTEMUR,
swordfishhhh,
demg,
ardaagnaday,
vetlife,
Yasin034,
serdarasci,
YigitAlpCicek,
Furkan2020,
Kaya ankara,
kdrackgz,
EnesMahmud,
yavuzsezgin,
AlperenCan,
Itokin,
drderya,
ozelturlepistes,
yakaryus,
Ankaragucu,
Hoper,
Vdtsngl,
AmatorBetaci,
yorgunsair,
MertSoyumert,
dimbeleth,
Sunborn,
rido6464,
Tortuga4,
TugayÇınar,
GhostKoi,
Tranb,
CevdetSERBEST,
Gursoyhasan,
elgalad,
GOLDFISH,
Okannnnnn,
M_IKIZLER1,
BayramD,
aupqua,
MaveraR,
Tuby,
asliaral,
Alighanbari,
AtaDemirci,
serkan_tc,
hasan_tr_01,
Yiğittt,
Kibele,
Tatli,
ygzkrdg,
lovtek,
Lambuka,
Donaldunuck,
Padawan52,
cyilmaz10,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.