ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
y_erarslan23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2007 12:59
Son Ziyaret:
01 Nisan 2008 22:37
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Arslan ERARSLAN
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akvarium120lt
video: http://www.youtube.com/watch?v=WCNF4tgA41s
Web:
http://site.mynet.com/y_erarslan23/akvarium120lt/id1.htm
Yusuf Arslan ERARSLAN

SON 8 MESAJI

astronot.
elimden çıkartmayı düşünüyorum arkadaşlar ilgilenen var ise irtibata geçebilirler
astronot.
Arkadaşım bende de astronot var 25 cm çok uzun zaman olmadı bakalı gerçi satmak da istiyorum artık tür değiştirmeye niyetim var. Bu yem yememe olayı benimde başıma geliyor sık sık. Bana göre nedeni de şu olsa gerek. Besledğim süre zarfında arada bir eve gitmediğim zamanlar oluyor. Ve balığa bu gitmediğim zamanlarda ilgilenmediğim için eve gelip yem vermek istediğimde bırak yemeyi akvaryum camına yaklaşarak yanıma bile gelmiyor. Sanırım ilgi ve alakaya karşı biraz hassas balık. Düşünsene 2 gün eve gitmiyorum çok acıkmış olmasına rağmen gelip daha iştahlı elimden yemi kapması lazımken yüzüme bile bakmıyor. Durum bundan ibaret. .
Ev yapımı yem tarifleri
Merhaba arkadaşlar
ben dün balık yemi hazırlamaya çalıştım. Forumu tam okumamıştım. Bir de mantık çerçevesinde havuç gibi sert olan malzemeleri haşlamadan attığım için balıklar doğal olarak yemiyorlar. Bütün karışımlardan yiyebileceklerini alıp diğer leri dışarı çıkartılıyor. Yaptığım yem de şunları içeriyor. 200 gr taze karides, havuç, elma, ıspanak,marul,salata. Gibi. Elimde ne bir sipuriluna nede bir vitamin ilacı vardı. Jelatin dahi yoktu. Şimdilik elimde olanlarla idare ettim. Forumda arkadaşların deneyimlerini paylaştığı üzere jelatin olmayışından atılan yem dağılıyor. Ve buzlarını çözerek vereceğim zaman cıvıyor. Bu da jelatin olmayışından kaynaklansa gerek.
Bir de benin danışmak istediğim bir şey var. acaba bu karışımlarla yapmış olduğum yemi kurutma gibi bir şansım var mı? siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Kendimce kuru olursa kullanımı daha rahat olmaz mı?
 
kendi açımdan bir kısmını deneyeceğim. Sonucu da buraya yazacağım. .
astronot(oscar), mücevher, ve melek cinsiyeti?

S.a

Bu akvaryumu birinden bu şekilde aldım içerisine ben koymadım. Aldığım kişi de bu akvaryuma bakacak olursak anlamıyormuş diyemeyeceğim. Hiç anlamıyormuş. Querorz arkadaşımın da deiği gibi astronotu belki üretemeyebilirim ama yine de eş alıp deneyeceğim. Zaten mücevher ve melek balıkları için iki adet 100 litrelik akvaryum yapma girişimindeyim. Yapar yapmaz her iki balığıda ayrı akvaryumlara koyarak ve eş alarak yavru almayı düşünüyorum. Şu an için sanırım beraber büyüdüklerinden olsa gerek ne melek için ne de mücevher için astronot balığım bir tehlike arz etmiyor. Dediğiniz gibi eğer ayırmayacak olursam sanırım kısa zamanda mücevher ve melek balığımdan eser kalmayacak. Bu da üzücü bir durum olur. Akvaryumlarımı yaptığımda resimlerini buraya koyarım. Yazdıklarınız için teşekkür ederim.
75x30x40 Akvaryum Yapımı
http://img523.imageshack.us/img523/5633/akvaryumfn8.png
Arkadaşlar bu çizmiş olduğum resimdeki akvaryumda kırmız sarı ve mavi olarak boyadığım yerlerde öne cam ve arka cama dikine yani camın 4 mm lik kısmı cama yapışacak şekilde kayıtlar attıktan sonra herhangi bir risk olacağını zannetmiyorum. En azından olacağını düşünsek bile minimuma düşmüş olur. Birde ön ve arka camda kayıtların olup olmaması kişiye kalmış bir şey. Ben bu şekilde yapmayı şu amaçla düşündüm.
    Birincisi bu akvaryumdan iki adet yaparak elimdeki akvaryumda bulunan 3 farklı çeşitteki balıkları birbirinden ayırmak ve çiftleştirmek hem yavru alınma neticesinde ön ve arkadan atacak olacağım kayıtların olduğu kısıma da yavruları ayırmak için cam koymayı düşündüğümden ön ve arka cama kayıt attım.
    İkincisi bu akvaryumla evin içinde değil bodrum kısmında üretim tankı amaçlı kullanacağımdan.
 
Ev içi kullanılacaksa ön ve arka kısımlara kayıt atılması hoş olmayacağından diğer alt ve üst kısımlara kayıt atılması bence resimdeki ölçülere uygun bir arkavryum yapılabilir. Tabi ki bu benim kendi düşüncem ve ben böyle yapacağım.
lafayette2007-09-25 19:49:16
75x30x40 Akvaryum Yapımı
S.a.
Arkadaşım benimde elimde 4 mm lik camlar vardı. Bende bunları 75/40/35 (yük.) ebatında akvaryum yapmayı düşündüm ve camları bu ebatlarda kendim kestim. Henüz birbirine yapıştırmadım. Bu boyutlara göre 100 litre su alacak. Senin yapmak istediğinde 90 litre olacaktır. Ben bu akvaryumu yaparkende altına ve üst kenarlarına kayıt atacağım (Esnememesi için).Sende öyle yaparsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin.
 
Bu arada diğer arkadaşlarında bu konu hakkında yorumlarını yazmalarınıda istiyorum.( benimde işime yarayacak çünkü:) )
lafayette2007-09-25 19:47:16
astronot(oscar), mücevher, ve melek cinsiyeti?
imzam bölümünde akvaryumumun videosu mevcut oradan da bakabilirsiniz.
astronot(oscar), mücevher, ve melek cinsiyeti?
s.a arkadaşlar bu resimlerden cinsiyet belirleyebilir misiniz? yeni kurdum bir arkadaştan balıklarıyla beraber geldi bunlara eş alıp üretmek istiyorum. bu konuda bilgili arkadaşların yorum yazmalarını rica ediyorum.
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.