ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serol26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2007 17:36
Son Ziyaret:
13 Aralık 2009 09:54
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
şadan erol
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1975
Yaş:
48
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şadan...

SON 10 MESAJI

Haplochromis latifasciatus (sahte frontosa) hk. ?
15.08.2008 tarihinde balığımı akvaryumun içinde sabah öldüğünü gördüm.Cry Nedenini bilemiyorum ama çıkartıp ağzına baktığımda yumurta veya yavru yoktu. Diğer balıklarımda herhangi bir sorun yok. Nedenini bilemediğim ölümün sebepi sizce nedir?
korkuyolar
Arkadaşım aynı durum benim başıma geldi, akvaryum boyutlarını yazmamışsın eğer uygunsa 3 dişi 1 erkek yunus koyarsan yunuslar saklanmaz ve akvaryum içerisinde sürekli gezinir.Diğer balıklar yunuslardan cesaret alarak akvaryum içerisinde saklanmadan gezinecektir. Ancak bence de papağanı o balıklarla beslemeyin.
Haplochromis latifasciatus (sahte frontosa) hk. ?

Ümit Bey verdiğniz bilgiler için teşekkür ederim. Balığımın erkek olduğunu http://www.akvaryum.com/haplochromis_latifasciatus__sahte_frontosa_tatlisur_31_1079.asp#ref linkine göre söyledim. Burada erkeklerin iri ve karın kısımlarının kırmızı-sarı renkte olduğu yazılı, bu balıkta aynı özelliklere sahip.

Ancak siz ''erkek görünümlü dişiler de olabilir'', diyor ve bu balıklar hakkında tecrübe sahibi olduğunuza göre ben bu balığı artık dişi olarak nitelendireceğim.

12. günde kusturup yavruları, 3 haftalık sarı prenses (48 adet) yavruları arasına alsam bir sıkntı yaşar mıyım?

Haplochromis latifasciatus (sahte frontosa) hk. ?

 Arkadaşlar, aşağıda fotoğrafı görünen ve forum üyesi Sayın Emre Nar'dan türünü öğrendiğim Haplochromis latifasciatus (sahte frontosa) besleyen arkadaşlar var mı?

Bu balık nekadar zamanda bir çiftleşmektedir? En fazla ne kadar yavru aldınız? Besleyen arkadaşlar erkek sayısını, dişi sayısından (sp'lerin tam tersi ) fazla mı tutuyor? Bu türde erkeğin ağzına yumurta alanına rastladınız mı? Resimdeki balık http://www.akvaryum.com/haplochromis_latifasciatus__sahte_frontosa_tatlisur_31_1079.asplinkine göre bir erkek ve ağzında yumurta var. Ağzına yumurta alalı 7 gün oldu. Ne zaman kusturmalıyım? Düşüncem diğer sp'lerde yapyığım gibi 15. günde kusturmaktır.
Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim?
Balığımın türüve cinsi nedir?

Haplochromis latifasciatus'tan (Sahte frontaza) akvaryumumda 4 adet var. Bunlardan 2'si aynı fotoğraftaki gibi karın kısımları renkli, diğer 2'si ise daha renksiz. (verdiğiniz linkteki gibi).

Şu an ev dışında olduğum için, fotoğraflarını ekleyemiyorum.
Balığımın türüve cinsi nedir?
Anüs ve vent kontrolü yapamadım. Nedeni ise balığı dışarı aldığım zaman yumurtaları yutacağı riskinden çekiniyorum. Sizler, erkeğin ağzına yumurta alması olayı ile karşılaştınız mı? Eğer cevabınız evet ise, erkeği de aynı dişiler gibi kusturacak mıyız? Ben dişileri 15. günden önce kusturmamayı tecih ediyorum. Eğer bu balık gerçekten erkekse, 15. günde kusturmam doğru olur mu?
Balığımın türüve cinsi nedir?
Emre Bey, verdiğiniz link için teşekkür ederim. Ancak linkte anlatılana göre bu balık erkek gibi gözüküyor. Sabah baktığımda bu balığın ağzına yumurta aldını gördüm. Acaba dişilerinde karın kısımları kırmızılaşıyor mu? Sahte frontosa besleyen arkadaşlar cevap yazarsa memnun olurum.
 
Bilgi paylaştıkça değerleniyor...
Balığımın türüve cinsi nedir?
Arkadaşlar merhaba, balığımın türü nedir? Bu cins balıktan yavru alan arkadaşlar var mı? Cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
dolphin 700 dış filtre sıralama ve alternatifler

Arkadaşlar 100*45*40 ebatlarındaki akvaryumumda dolphin 700 dış filitre kullanmaktayım. Dış filitre içindeki 3 adet sepette en alttan üste doğru filitre malzemelerindeki sıralama nasıl olmalıdır?

Aktif Karbon mutlaka kullanılmalı mıdır? Aktif karbon yerine ve diğer filitre malzemelerinde alternatif olarak hangi malzemelr kullanıyorsunuz?

Cevap yazan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim. Herkese sağlıklı balıklar...
Sp hasta mı? Yoksa....
Arkadaşlar, 10 gün önce canlı doğuranlardan sp'ye geçtim. Akvaryum ebatları 100*45*40, bol kayalı ve saklanma yerleri mevcut. 3 erkek 10 dişi ( cinsiyet ayırımından tam emin değilim) Dolphin 700 dış filitre ve ayrıca iç filitre de kullanıyorum.
Sorum şu: 7 cm uzunluğundaki bir sp'im dış filitrenin borusunun yanında yukarı doğru dik bir şekilde duruyor. 2 gündür aynı şekilde. Yanına yaklaşınca bulunduğu yerden kaçıyor, akvaryumun içinde turladıktan sonra tekrar aynı yere geliyor ve aynı pozisyonda (kafası yukarı doğru, dik şekilde) duruyor. Alt yüzgecine baktığımda dişi diye yorum yaptım. Ancak tam olarak emin değilim. Balığı strese sokmamak için anüs ve vent kontrolü yapmak istemiyorum.
Balığım hasta mı, yoksa üreme ile ilgili bir durum mu var?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.