ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metearslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2007 19:55
Son Ziyaret:
25 Haziran 2012 19:31
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mete ARSLAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

Canlı yem üretme
En büyük sorunlardan biri kültürleri nerden bulacağız. Ankara da bunu bulabileceğim yer var mı? Ulus ta sordum ama yok. metearslan2011-05-26 21:19:52
Çok basit ve etkili bir sünger filitre ....
Arkadaşlar forumlarda birçok filitre tasarımı gördüm. Emek verenlerin hepsine ayrıca teşekkür etmek ve tebrik etmek lazım. Fakat sadece bana ait olan gerek kullanılacak malzemeyi bulabilme zorluğum veya ek masraflar veya yardımcı ekipmanları bulabilme zorluğum sebebiyle çok basit ve etkili bir filitre yaptım.Bende çok başarılı oldu. Bu sebeple daha büyük bir filitrede yapmaya başladım.

Kullanılacak malzeme :
1 - 50 lik CD kutusu.
2 - Akvaryum hortumu.
3 - Sünger. ( Ben eski iç filitrenin süngerini kullandım. Fakat herhangi bir sünger kıvrılıp kullanılabilir.)
Ekipman :
1 - Matkap. 
2 - Maket bıçağı.

Piyasada içinde 50 lik CD satılan kutulardan bir tane alın. Heryerde bulunabiliyor. Bugüne kadar kaç tane attıysam acıdım hepsine :))). 



Resimde görülen CD kutusunun altında bulunan çıkıntıya, matkap kullanarak, resimdeki gibi yanlarına delikler açtım. Önce tepesine alttaki gibi küçük delikler açmıştım. 


Fakat daha sonra hava çıkışına mukavemet ettiği için hava süngerden dışarı doğru sızma yapıyordu. Bu sebeple tamamen açtım. Böylece hava çıkışı çok rahatladı.

Bu sefer elimize CD kutusunun üst kapağını alalım. Bu kapağın tam ortasındaki kısmı yuvarlak olarak kestim.  Ortasını da siyah uzantının zorla girebileceği şekilde kestim. Bunları keserken Maket bıçağı da kullanılabilir ama ben büyük yuvarlak kısmı keserken Matkabın Buat Açma ucunu kullandım vemaket bıçağı ile kenarlarını düzelttim. Bu yuvarlağın ortasını da maket bıçağı çıkarttım. Bunu yaparken sihay çıkıntının üzerine zorla geçebilecek kadar açın yoksa sünger içine hava aldıkça yukarı doğru basınç yapıp yerinde çıkartabilir. Alttaki resim net olmamış ama sanırım fikir verebilir. 



Daha sonra siyah uzantının en alt tarafına alttaki resimdeki gibi hava hortumunun ancak girebileceği bir delik açtım. Ama hortumu bu deliğe sokulurken çok büzüşmemeli. 





En son olarak, üste yaptığımız, beyaz parçayı çıkarıp, süngeri takalım. Sonra bu parçayı tekrar sıkıştırarak takalım. Son hali alttaki gibi olmalı.



Kullandığım ince, eflatun hortumu, siyah kısmın kenarındaki oyuğa sıkıştırdım. Böylece havalarda dolaşmıyor. Bu eflatun hortumu, bu projelerde büyük bir kaynak olan, oğlumun bozuk oyuncak parçaları kutusu içinden buldum. Tam hava hortumunun içine ve siyah parçanın kenarına oturdu. Çünkü hava hortumu bu kenara sıkışırken çok büzüşüyordu. Bu sebeple ince bir hortum gerekiyordu.

Şimdi gelelim bu filitre nasıl duracak dipte. Bu da en sevdiğim kısmı oldu. Siyah geniş kısmın üstüne ben büyük taşlar koydum. İyice gizledim. Siz isterseniz, tabi çok ince olmayan kum kullanıyorsanız, kumu bu siyah kısmın üzerine koyabilirsiniz. Diğer filitremin üzerine mercan parçaları koydum. O da bence çok güzel göründü.  

Temizlemesi ise daha da bir kolay oldu. Tüm filitreyi çıkarmadan, üstteki beyaz parçayı çıkarıp, süngeri alabiliyorsunuz. Tabi bunu suyu bulandırmadan almak sizin hüneriniz olacak. Diğer sünger filitreler nasıl alınabiliyorsa, bu da öyle olacak sonuçta.

Bu filitre bende işe yaradı, inşallah sizde de işe yarar. Güle güle kullanın.

Mete ARSLAN


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.