ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caner KARA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2007 23:59
Son Ziyaret:
26 Kasım 2015 18:51
Toplam Mesaj:
135 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner KARA
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner KARA
One who cannot love her smallest creations, cannot claim to stand before Nature.

SON 10 MESAJI

Hobi zahmet gerektirir.
Kökün bir fiyatı var ama harcanan emeğin bedeli paha biçilmez. Gösterilen bu özeni ayakta alkışlıyorum. 
Lowtech Bitkili Akvaryum
Sistemde kesinlikle co2 ya da herhangi bir gübre kullanılmamıştır sadece çeşme suyu ve 4x18 watt flo ile bu hale geldiler ama şöyle bir gerçek var ki bitkilerin dikildiği taban 4 yaşında, belki aynı sonucu yeni kurulmuş bir tabanla almak bu kadar kolay olmayabilirdi.
 
Ayrıca tankı kurduktan sonra 6 aylığına askere gittim geldim bu sürede akvaryumda eksilen su dinlendirilmemiş çeşme suyu ile tamamlanmış, tabi bunları askerden döndükten sonra kardeşim itiraf etti Utangaç, zaten eski tankı bozup böyle bir bitkili tank kurma nedenimde buydu ne olursa olsun bitkilerin dayanabilmeleri Big%20smile.
Caner KARA2008-12-15 04:30:32
Yeşil vadi :)

Güzel bir dizayn olmuş tebrikler fakat ön bölümde java moss lar gereğinden fazla yayılım göstermiş ve derinliği yok etmiş, ön bölümde zeminin görünmesine biraz izin verirseniz düzensiz moss kaplı zeminin karmaşıklığından kurtulabilirsiniz.

Tank içersinde iki odak noktası oluşu gözü yoruyor, birini yok edebilir ya da mangoları tamamen mos kaplamasına izin verir ve kırmızı bitkilerden oluşan yeni bir odak noktası yaratabilirsiniz.
 
Arka planın dolması için tankın biraz daha zamana ihtiyacı var yinede gelecek vadeden bir akvaryum.
Caner KARA2008-12-09 06:19:43
Kısmen bitkili akvaryumum

Önemli : Ön bölüme yerleştirdiğiniz floların balastını kesinlikle kapak içersinde eski balastın bulunduğu bölmeye yerleştirin ve balastları aynı elektrik kablosundan beslenecek şekilde paralel bağlayın. Silikonla ya da başka bir yöntemle kapak altına balastı bağlamanız güvenli olmayacaktır.

Caner KARA2008-12-07 23:06:21
Kısmen bitkili akvaryumum
Öndeki iki adet kapaktan birini açık bırakırsanız problem olmayacaktır.
Kısmen bitkili akvaryumum
Işıklandırmanın plastik kapak dizaynı nedeniyle yetersiz olduğu gayet açık, ön blümündeki kapakların yanlarındaki boşluklara 2 adet 90 cm lik flo yerleştirmeniz iyi olacaktır. Floları kapağı delmeden de elektrik malzemesi satılan yerlerde bulunan kabloları bağlamak için kullanılan plastik kelepçeler ile kapağa silikonlayarak bağlayabilirsiniz.
 
Orta kısıma yerleştirdiğiniz rotalaları ışığın en yoğun olduğu noktaya dikmeniz iyi olmuş, ayrıca bağları fazla parçalamadan dikerek de iyi bir grup oluşturmuşsunuz  fakat yeni alınan bağlardaki yan sürgünleri budayarak yeniden dikmeniz daha iyi olacaktır ayrıca rotalalar kök ve sürgünlerini yaprak kenarlarından vereceklerinden yeni kökler toprağa dikilen yapraksız noktalardan değil daha üstteki yapraklı bölgelerden verilecektir. Bağları açıp olduğu gibi dikmek yerine yapraksız kısımları keserek yeniden dikim yaparsanız daha sağlıklı olacağı kanatindeyim.
Caner KARA2008-12-07 04:22:18
Nano Bitki Tankı Kurulumu- Son Fotoğraf S
Barış bey biraz geç oldu ama bize de ayın 10unda bildirdiler ve ben de 12 sinde teslim oldum, askerliğimi Eskişehir de Hava kuvvetlerinde yaptım gerçektende orda hemen hemen her bölümde akvaryumlar vardı ama hepsi ciklet akvaryumu ve acemiliğimde bu akvaryumlardan birisinin sorumluluğunu aldım Höytaçıkçası balıkları öldürmeden neyse ki acemilik bitti Utangaç
 
Yeni fotoğrafları çok yakında yayınlayacağım ama tank içersinde şu an kiraz karidesler var ve geldikten 3 gün sonra dişilerden biri karnına yumurta alınca akvaryuma mümkün olduğunca az müdahale kararı aldım.
 
Akvaryum bol miktarda bitkilendirilmiş olsa da artık bu akvaryumu bitkili akvaryum olarak değil de karidesler için bitkilendirilmiş akvaryum olarak değerlendirmek gerek bence.
Caner KARA2008-11-15 01:55:36
Lowtech Bitkili Akvaryum
Bahsettiğiniz bitkileri nano tank kurulumu açısından mı söylediniz anlayamadım :)
 
Bahsettiğim başlığa bu linkden ulaşabilirsiniz.
 
http://www.akvaryum.com/Forum/nano_bitki_tanki_kurulumu-_son_fotograf_sayfa_5de_k142286.asp
 
Bu arada ben askerdeyken yem makinasının pili bitmiş :) rasboraların bir kısmı ve hayalet karideslerin tamamı mefta olmuş ama olsun sistem hiçbir şekilde dengesini bozmamış, büyük ihtimalle birbirlerini yediler :( , özelikle gromiler aç kalınca hayaletlerle ziyafet çektiler anlaşılan.
Caner KARA2008-11-16 00:27:15
Lowtech Bitkili Akvaryum

http://img217.imageshack.us/my.php?image=cimg0143wa7.jpg

Asker dönüşü akvaryumun durumu bu, bitkiler büyümüşler hatta cryp. brown ların boyları 27 cm kadar olmuş :)
 
Balıkları elden çıkarayım zamanla bitkileri ve akvaryumuda satacağım küçük olan tankın içinde kiraz karidesler var ve sadece nano tanklar kurarak devam edeceğim bundan sonra, nano tank kurulumu başlığı altında yeni gelişmeleri kısa süre içinde yayınlayacağım.
Caner KARA2008-11-13 20:39:39
Bitki akvaryumu için halojen lamba
Sadece bitki yetiştirmek için onca markanın ısı yamayan ve halojen lambalara göre çok düşük kalacak elektrik harcaması yapan onca flo su varken neden halojen lamba????
 
Evde denemeyin!!! O boyuttaki bir akavryum için söylüyorum oluşacak yosunlarla emin olun başedemezsiniz. Gereksiz miktarda elektrik sarfiyatı yazın aşırı derecede su buharlaşması, tek başına kullanımda yetersiz spekturumda ışık eldesi, soğutma için ayrıca güç sarfiyatı,kurulum maliyeti yüksekliği vs. saymakla bitmez yani, bu lambalar amaca uygun kullanılabilir fakat bu akvaryum için kesinlikle amaca uygun bir tercih değil.
 
 
 
Caner KARA2008-04-11 05:14:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.