ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koray35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2008 20:58
Son Ziyaret:
29 Mart 2008 16:39
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray dargın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Yeni ve bitkili bir akvaryum kuruyorum
Barış beyler ikinizede cevaplar için teşekkürler. Berış bey telefonu yazarsanız sevinirim
Yeni ve bitkili bir akvaryum kuruyorum
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar

Bugün taban malzemesi olarak dere kumunu ve yeterli sayıda küçük taş, orta boy kayalardan temin etttim. Diğer taban malzemelerinide araştıracağım. Bitkiler içinde araştırmalarım devam ediyor. Aydınlatma konusunda verdiğiniz tavsiyelere uyup sayıyı düşürüp çeşidi arttıracağım. çok acele etmeden tüm malzemeleri hazırladıktan sonra kuruluma geçmek istiyorum. Yakında bu başlığımı kurulum ve malzeme fotoğraflarıylada zenginleştireceğim

Şimdiden herkese yardımlarından ötürü teşekkürler
Yeni ve bitkili bir akvaryum kuruyorum
Ceveplar icin teşekkürler arkadaşlar fakat hem maltepe akvaryumun sitesinde hemde canlıbitki sitelerinde java moss olarak aradım fakat bulamadım java moss denen bitkinin farklı isimlerimi var acaba bu arada yaptığım aramalarda aşağıdaki linkte göreceğiniz bitkiyi buldum sizce nasıl akvaryum tabanını bu bitki ile kaplasam yavrular saklanablirmi?

Bitki adı : Hemianthus callitrichoides ''Cuba''
Link : http://www.maltepepet.com/pinfo.asp?pid=369
koray352008-03-08 20:40:20
Yeni ve bitkili bir akvaryum kuruyorum
Evet arkadaslar cevaplarınızı bekliyorum

Yavru saklayan diye geçen bitkinin adını bilen yokmu?
Yeni ve bitkili bir akvaryum kuruyorum
Faruk bey öncelikle cevabınız için teşekkürler
 
Akvaryumda CO2 ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayacağim iç filtreyi dış filtreye yardımcı olması için almıştım modeli ise filtrenin iki bölümden oluşması ve daha iyi bir temizlik yapacağını düşündüğüm için seçtim fakat debi konusunda haklısınız bende güçlü gelebileceğini düşünüyorum deneyeceğim sorun yaratirsa çıkarırım veya ara ara çalıştırırım.
 
Aydınlatma sisteminde her flo için ayrı bir anahtar koyup ihtiyaca göre yakacağim okuduğum yazılarda litre başına yarım watt aydınlatma tavsiye edildiği için toplam rakamı 108 watt olarak düşündüm. Sistemle ilgili gördüğünüz başka bir sorun veya öneriniz varsa cevaplarınızı bekliyorum
Yeni ve bitkili bir akvaryum kuruyorum
Merhaba

Forumunuzun yeni üyesiyim. Uzun zaman sonra sıfırdan bir akvaryum kuruyorum üstelik bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum bu konuda fazlasıyla yardıma ihtiyacim olacak yardımlarını esirgemesseniz çok memnun olurum.

Öncelikle size aldığım malzemeleri yazayım

100 G * 40 E * 50 B ölçülerinde bir akvaryum
Tetra tec 1200 dış filtre
Atman AT 202F iç Filtre
Atman Isıtıcı 300W
90 cm hava taşı
Atman A-3500 Hava motoru

Işıklandirma icin osram'ın 18w 827 serisinden 6 adet florasan düşünüyorum. Yaptığım araştırmalarda çok bilgili olduğunu düşündüğüm bir arkadaş bunları tavsiye etmiş. birde grolüx konulması tavsiye ediliyor fakat onu bulamadım.

Kurmak istediğim akvaryumda bitkilerimle balıklarımın uyum içinde yaşamalarını istiyorum. Balık olarak Canlı doğuran düşünüyorum şimdilik aklımdaki türler ve rakamlar şöyle
1e5d lepistes
1e5d siyah moli
1e5d beyaz aymoli
1e5d Kırmızı platy
1e5d camgöz kılıç (bundan emin değilim sadece düşünüyorum)

Bunların yanında sayısı konusunda karar veremediğim vatoz ve çöpçüler var

Bitki kısmına gelince

Bitkilerin isimlerini bilmiyorum forumlarda okuduğum kadarıyla yavru saklayan yosun varmış bulabilirsem tabanı bununla kaplayacağım Çünkü yavrulayacak olan balıkları bir yavruluğa veya başka bir tanka almayı düşünmüyorum bu sebeple yavruların saklanabileceği bir ortam sağlamam gerekiyor sizler ne tavsiye edersiniz.

Taban malzemesi olarak aquaclay öneriyorlar fakat biraz pahalı bir malzeme olğuğunu düşünüyorum yine internette dere kumu kullanılabileceğinden bahsediliyor. tabanı dere kumu yapmam uygun olurmu yorumlarınızı bekliyorum. Bitkiler icin Co2 tankı vs. bir düzenek kurmayı düşünmüyorum. Dediğim gibi doğala en yakın ve en az müdahale gereken tankı kurmak istiyorum. CO2 takviyesi yapmazsam bitkilerim cok fazla gelişmeyecek bunu biliyorum. Ancak balık sayısı yukarıda yazdıklarımla sınırlı kalmayacak hem onlardan alacağım yavrular hem ilerde ekleyeceklerimle 100 veya 150 ye yakın olur diye tahmin ediyorum  (akvaryumu aldığım kişi bu akvaryumda yukarıda yazdığım balıklardan 200 taneye kadar sorunsuz yaşayabileceğini söyledi ). CO2 konusunda balılkarında katkıda bulunacaklarını düşünüyorum. Konuyu toplamam gerekirse göze hoş görünen ve ihtiyacları fazla olmayan bitkileri seçmem gerekiyor bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Eğer bir aksilik çıkmassa kurulum ve kurulumdan sonraki aşamalarla ilgili yazılarıma veya sorularıma yine bu başlık altında devam edeceğim.
Yeni akvaryum icin oneri rica ediyorum
Cevap için teşekkürler Tolgahan Bey, bir sorum daha olacak;

Bol bitkili bir akvaryum olmasi iyi olur diye düşündüm. Önerebileceğiniz bitki türleri var mı?
halongan2008-02-28 09:11:36
Yeni akvaryum icin oneri rica ediyorum
Merhaba,

Yaklasik 10 yıl önceleride akvaryum hobim vardi ama bırakmıştımimdi tekrar baslamak istiyorum. 200 lt lik bir akvaryum almayı düşünüyorum.Büyük balık sevmedigimden ufak balıklar alacağım. Lepistes moli ve bunların yanına beraber yasayabilecekleri cok büyümeyen balıklardan siz neler önerirsiniz.

Dış filtre kullanırsam iç filtreye ihtiyaç kalırmı yada ikisi birden mi kullanılmalı (benim ilgilendigim donemlerde dıs filtre yoktu o yuzden bilmiyorum yada vardı ben rastlamadım) ve hangi dıs filtreyi onerirsiniz? Biraz arastırdım ve tetra tec 1200 iyi gibi geldi fiyatı biraz fazla ama ...

200lt akvaryum icin Atman 200w ısıtıcı dusundum yeterli olurmu?

Bunların haricinde nelere ihtiyacım olabilir?

Tevsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar şimdiden tesekkurler... batuhanbayram2008-02-27 08:44:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.