ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kees
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2008 23:04
Son Ziyaret:
28 Haziran 2015 00:29
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet altınyazar
Doğum Tarihi:
25 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Antalya
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AHMET ALTINYAZAR.ANTALYA
Bir yanlışa doğru olarak inanan birisine onun yanlış olduğunu anlatmak imkansızdır.

SON 10 MESAJI

Japon Balıkların Yanına Hangi Balığı Almalıyım
Arkadaşlara katılıyorum kesinlikle ilave balık eklemeyin hatta mümkünse 1-2 tanesini çıkartın.
Sağlıklı balıklar.
arkadaşlar sizce jopon köpk balığı melek mi yoksa cikletmi
Benim görüşüm sadece 2 veya 3 adet japon balığı yada  canlı doğuran türleri bakmanız yönünde olacaktır.Diğer  balıkların hepsine 66 litreden daha fazla hacim gereklidir.Bol bol okuyun ve kurulumda acele etmeyin.
 
Kolay gelsin.
Alg mi yoksa başka birşey mi?
Arkadaşlar imzamdaki akvaryuma sahibim.İçinde saz,subulata,bacopa monnieri,rotala ve gül bitkileri mevcut.İlk kurulumda her bitkinin köküne 1 adet misket gübre koymuştum ve buda yaklaşık 2 ay önceydi ve değiştirmedim.İlave olarak Tunç beyden almış olduğum potasyum ve mikro element sıvı gübrelerini kullanıyorum.Mikro element kullanımı:haftada 2 kez 4ml.potasyum gübre kullanımı:haftada 1 kez 15-20 ml.Aydınlatmam 3 adet 15 watt floresandan oluşuyor(2 adet gün ışığı ve bir adet grolüx) ve günde aralıksız 9 saat açık.Haftada bir %20 su değişimi yapıyorum.Co2 kullanmıyorum.Akvaryumda tamamen dere kumu var.İç filtremin debisi satte 300 litredir.Isıtıcı mevcuttur.
Sanırım bütün bilgileri vrdim şimdi gelelim soruna; yaklaşık 20 gündür bocapa monnieriler hariç diğer bütün bitkilerimin yapraklarında siyah noktacıklar gözlemledim.Bunlar iğnenin ucundan bile daha küçükler belki ve bulunduğu yaprakları ovuşturmayla falan geçmiyorlar.Ne yapmalıyımki bunlar geçsin?Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Sağlıklı balıklar.

kees2012-02-09 12:26:04

Bilgisi olan yok mu?
240.60.60 Amerikan tankım son resimler 76-78-79-80
İskender bey doğrusu konuyu sonuna kadar takip edip okuyacağımı hiç düşünmemiştim ama başlayınca sonuna kadar hiç sıkılmadan okudum.Konuda akvaryumun büyüklüğü ve güzelliği ile paralel olarak gayet sürükleyici olmuş.İnşallah kazasız belasız akvaryumunuz sürekliliğini korur.Allah çocuğunuzada uzun ömürler versin ve analı babalı büyütsün.Bu arada yarışmada 1.olamayışınızı bende birçok arkadaşımız gibi manidar buldum umarım gelecek yarışmada hakettiğiniz yere gelirsiniz.
 
Sağlıklı balıklar.
Su Değişimi Hakkında

İbrahim kaynatacağın suyuda dinlenmiş sudan alman daha iyi olur.Sonra soğuk su ile karıştırıp akvaryumuna ekleyebilirsin.

Kolay gelsin.
Akvaryum'da Gariplikler (Oturmadı-Taban Kum Sorunu)
Merhaba,eğer kumunuzu sadece bulanık diye değiştirmek istiyorsanız gerek yok çünkü zamanla akvaryum suyunuz oturdukça temzlenir.Sanırım iç filtrenizin dışardan hava almasını sağlayan hortumu taktınız onu çıkarıp filtrenin su veren parçasını suyun yüzeyine yakın tutarsanız gerekli olan sirkülasyon ve oksijen girişi sağlanmış olur.
Kolay gelsin.kees2012-02-03 13:44:27
sizin isteginizle 100 litreden buyuk aldim buyrun...
Acele etmemenizi tavsiye ederim.Arkadaşın da bahsettiği gibi taş fiyatı 8 lira ve çok pahalı.Normalde bu ve diğer hobileri yapmak yurtdışında daha makul oluyor diye biliyorum fiyat açısından.
 
Kolay gelsin.
sizin isteginizle 100 litreden buyuk aldim buyrun...
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.Yüklediğiniz videoyu izledim ve yaptığınız sirkülasyon gayet yeterli görünüyor.İlerde balıklarınız fazla akıntıdan rahatsız olurlarsa akıntı yönünü değiştirebilirsiniz.
 
Kolay gelsin.
Antalya veya İstanbul'da t5 florasan
Antalya da üç kapılar mevkinde bir çok pet shop var orada bulursunuz.Ama önce arkadaşın dediği yere yani yosun pete uğrayın çünkü ürün yelpazesi geniş.
 
Sağlıklı Balıklar.
hangi balığı beslerim
İleride hem siz hemde balıklarınız mutsuz olursunuz.Tavsiyeleri dinleyin ve canlı doğuran besleyin.
Sağlıklı balıklar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.