ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
trody
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2008 20:04
Son Ziyaret:
06 Nisan 2018 11:34
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yucel Kurumus
Doğum Tarihi:
21 Temmuz 1969
Yaş:
54
İl:
Denizli
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yücel KURUMUŞ
100*45*42 2 Ateş Ağız 10 tetra 2 vatoz

SON 10 MESAJI

Okula Kurulacak AkVaryum İçin Görüşleriniz
[QUOTE=Yılan Avcısı]Yücel bey konuyu açtı fakat unuttu sanırım.Herhangi bir gelişme vs konuyu güncelleme gereği duymamış.Kendisine teşekkür ederiz.[/QUOTE]
Hayır unutmadım. projemizi gerçekleştireceğiz. ancak malumunuz kamu kuruluşu işler bir sıra ile yürüyor. okulumuzda bazı inşaat işleri var onların tamamlanmasını bekliyoruz. bittiğinde işe başlayacağız. Bu arada yeri gelmişken bir şey sorayım; bazı arkadaşlar söylediğim ölçüler için damperli cam kullan dediler hani şu cam balkon yapımında kullanılan camlardan. sanırım o camlar 8mm imiş. ne dersiniz uygun olurmu. aldığımız fiyata göre damperli cam daha ucuz..
Okula Kurulacak AkVaryum İçin Görüşleriniz
Değerli arkadaşlarım;
bizim düşüncemiz şöyle birşey, kuracağımız akvaryumun sehpasıyla birlikte önce demirden iskeletini yapmayı planlıyoruz. Yani sehpa ve akvaryum iskeleti bir bütün olacak. Akvaryum bölümünü L demirden oluşturacağız. Camları cam balkon yapımında kullanılan damperli camdan yapacağız sanırım sağlam olur. Bu camları L demire yapıştıracağız böylece oldukça sağlam bir akvaryum olur diye düşünüyoruz. Akvaryumu duvara gömeceğiz ancak çift taraflı kullanılacak. sump konusunda kararsızım. Aslında akvaryumun üst tarafına bu forumda gördüğüm üst sump olabilir ama yapabilirmiyiz emin değilim.. Bu projemizi olgunlaştırıp bir an evvel harekete geçmek istiyoruz o nedenle olumlu katkılarınızı bekliyoruz. Öncelikli öğrenmek istediğim bu demir iskelet olayı sizce doğru bir fikir olurmu...
 
(bu arada 180*60*65 damperli cam fiyatı 275 TL nasıl?)
Okula Kurulacak AkVaryum İçin Görüşleriniz
[QUOTE=barbarossa]

[/QUOTE]
Arkadaşlar şöyle bir sorum var; akvaryumun yukarıdaki resimde görüldüğü gibi önce L demirden iskeletini yaptırıp camları o L demire yapıştırsam nasıl olur fikrinizi alabilir miyim?
Okula Kurulacak AkVaryum İçin Görüşleriniz
Evet kayıt ve kuşak koyacağız ama fazlada abartmayı düşünmüyoruz. Köşebent demir ile iskeletini yaptıracağız ve güçlendireceğiz camları rodajlaması yapıldıktan sonra bu köşebentlere yapıştıracağız.
Okula Kurulacak AkVaryum İçin Görüşleriniz
Değerli arkadaşlarım;
Okulumuza 180*60*65 ebatlarında bir akvaryum kurmak istiyoruz. Bu akvaryum için kaç mm lik cam kullanmalıyız (iskeletlerini demirciye yaptıracağız), 700lt'lik bir akvaryum olacak supm düşünmüyoruz bunun yerine büyüklerinden (1500 lt/s) iki tane dış filtre kullansak nasıl olur. bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız seviniriz..
hangi filtreyi almalıyım?
Dolphin C1000 aldım içi tam dolu 140 YTL verdim çok memnun kaldım. tavsiye edermiyim. Ederim tabiki.
Malawi Doğum Tecrübem.
Görüşlerini belirten arkadaşlarıma teşekkür ederim hepsinin söylediklerinde doğruluk payı var. Ancak ben şöyle düşünüyorum; evet balıklarımız gerçek ortamlarında değiller onları gerçek ortamlarından ayıran zaten bizim hobilerimiz değil mi? Yaşantı da sınır olmaz sınırı ancak biz belirleriz zaten onları doğal ortamlarından ayırmışız sınırı oraya koysak yeterli bence. bari bizim oluşturacağımız ortamlar onları mutlu kılacak ortamlar olsun. ve mümkün olduğunca doğala yakın bir yaşam sürmelerini sağlayalım. Benim söylemek istediğim buydu. Kusturma anneden yavruları ayırma gibi yöntemler doğallığı çok bozuyor gibi geliyor bana. Evet yavruları yiyorlar görüyorum ama gerçek ortamlarında bu olmuyor mu oluyor.  Saygılar. trody2008-11-05 10:50:09
Malawi Doğum Tecrübem.
Değerli arkadaşlarım yaklaşık bir yıldır malawi karma akvaryumum var. Balıklarım şu sıralar azdı resmen. Durmadan ağızlarına yumurta alıyorlar. Bu kadar fazla üremelerini aslında istemiyorum. Çünkü ilgilenememekten korkuyorum.
Şimdi gelelim tecrübelerime;
1. tecrübem: Sarı prensesim ağzına yumurta aldı. Hemen ne yapabilirim diye bu forumu araştırdım. Kusturma diye bir şey öğrendim. Ancak genelde büyük çoğunluğun bu yönteme karşı olduğunu gördüm ve bende onlarla aynı fikirde olduğum için bunu denemedim bile. Yavruların çıkmasına az bir zaman kala yine bu forumdan öğrendiğim (DIY) yavruluk yaptım 10lt lik pet şişeden. Ama ben zaman hesaplarken birde baktım benim sarıprenses yavruları çıkarmış. Çevrede hiç yavru göremediğim için ya yuttu ya da diğer balıklar yedi diye düşündüm. Aradan bir hafta sonra kayaların arasında yavru gördüm sevindim. bir kısmı kendini kurtarmış. (sayabildiğim kadarı ile 6-7 civarı) Şimdi baya büyüdüler kayaların arasında büyük balıklara nanik bile yapıyorlar. :)
2. tecrübem: Snow prensesim ekim ayının 7'sinde ağzına yumurta aldı bu sefer onu takip ettim ve ekim ayının 27'sinde yaptığım DIY yavruluğa aldım onu. Ben onunla uğraşırken gözümden kaçmış. Benim Redrubin'inde ağzında yumurta varmış ben diğer balığı yavrulukta izlerken gözümün önünde yavruları çıkarmaz mı! Ben telaş ve şaşkın bir şekilde bakınırken yavruların bir kısmı canlı yem oldu bir kısmı ise kayaların arasında kendini kurtardı. Kurtulan kaçtane bilmiyorum şimdilik.
Bu tecrübelerimde şunu gördüm. Yavrularım hep akvaryumumda bulunan mercan kayalarının altına saklanıp kurtulmuşlardı. Bu sayede mercan kayalarını çok sevdim.
3. tecrübem: Bu akşama kadar ısrarla snow yavruları bırakmadı sanırım kendini ve yavruları güvende hissetmiyordu tam 28 gün ağzında taşıdı. Bu arada son zamanlarda bazen bazı yavrular ağzından kaçtı hemen yakalayıp tekrar ağzına aldı. Aklıma mercan kayalığı geldi. Hemen çıkıp lale mercan kayaları alıp akvaryumun bir köşesine yerleştirdim. ve yavruluktaki snowumu oraya bırakıp yavruluğu çıkarttım. Zavallı snow Önce etrafı kolaçan etti sonra güvenli bir yere girip dakikalarca yavru çıkarttı. işi bittiğinde mutluluğu her halinden belli idi. Şu an kayaların üstünden ayrılmıyor ve kimseyi oraya yaklaştırmıyor çıkan yavruları ise tekrar ağzına alıp mercanların arasına bırakıyor. Tabiki bu arada 3-4 yavru diğer canavarlar tarafından yutuldu.
Kıssadan Hisse:
Doğal ortamlar balıklarımız için çok önemli. Kusturmak yavruluk gibi şeylerden öte bol kayalı akvaryumlar daha iyi diye düşünüyorum.
sadece tecrübelerimi paylaştım. bu arada Sarı prenses yine ağzına yumurta almış. ne zaman aldığını bilmiyorum.
  
Akvaryumda popilasyon sorunu. :(
İlgilenen bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Söylediğiniz yöntemleri benim uygulamam mümkün değil. Bende son çare olarak akvaryumdaki bütün dekorları çıkardım. 1 saatlik uğraşı sonucu 3 mavi prenses, 2 yunus ve 1 erkek snow prensesi yakalayıp akvaryumcuya teslim ettim. Şimdi akvaryumumda 3 sarı prenses (1e,2d), 3 redrubin (2e,1d), 3 ahli (1e,2d), 2 snow prenses (1e,1d) kaldı. Akvaryumum 200lt.
Bu kadar balık yeterli olur değil mi?
Akvaryumda popilasyon sorunu. :(
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben bu başlığı açarken forumdan gerekli araştırmayı yaptım ve bilgilendim. Şimdi bu türlerin çok fazla olduğunu biliyorum. Zaten bu türlerle ilgilenmeye başladığımda hepsi 3 - 4 aylık yavruydu. Bende acemiydim, akvaryumcum ne dedi ise aynen yaptım. Lakin şimdi balıklar kocaman oldu. Önceden akvaryumda kayaların altından çıkmıyorlardı pek fazla. Balık bile göremiyordum çoğu zaman. Şimdi büyüdüler kayaların altına sığmıyorlar. Hepsi çok harika renkler aldılar. Onların mutsuz olduklarını biliyorum ama akvaryumdan nasıl yakalayacağımı bilmiyorum. Kayaları dışarı çıkarsam yavrular var. Başka kolay bi çözüm var mı? Onu merak ediyorum. Birde şu an akvaryumda en hareketli olan ve hepsini hizaya sokan küçükken  en ürkek olan snow prenses erkeği. bütün balıkları bi köşeye biriktiriyo kerata. Ahli Erkeği çok güzel lacivert bir renk aldı. Onda bir sorun yok uysal. Red rubinler de uysal. Erkeğin rengi şimdilik turuncu oldu yavaş yavaş kırmızıya doğru dönecek herhalde. Mavi prenses ile snow prenses, özellikle snow erkeği çok hırçın.  trody2008-10-23 10:01:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.