ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatih...07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2008 12:30
Son Ziyaret:
13 Mart 2013 13:18
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih ŞAHİN
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Üniversite Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih şahin kasımpaşa-ist. .

SON 10 MESAJI

ne yapmalıyım arkadaşlar...
Peki ümit abi teşekkür ederim.yavru akvaryumu 10 gün sonra kurmayı düşünüyorum.bilgilerin için teşekkür ederim...!
ne yapmalıyım arkadaşlar...
-Kullandığım yem seranın yemleri abi.büyük akvaryumda sorun olmuyor ama küçükte oluyor.

-abi pipo filtremde var ama iç filtrenin temizlemediği bi akvaryumu pipo daha kötü yapmaz mı?:S
-sarı kadar olmasada ara sıra diğerleride çıkıyor suyun üstüne ama çok nadir.
-hava taşı vardı ama onun yerine iç filtreyide taktım az önce.yani hem iç hem dış çalışıyor şu anda.arada bi açılırsa iç filtre hem temizlik açısından hem oksijen açısından iyi olur diye düşündüm...!
ne yapmalıyım arkadaşlar...
Erdem abi yavru akvaryumuna taş bile koymuyorum kirlenme olasın diye.yelemeyide kardeşlerim az olarak yapıyorlarmış.ben varkende az atmama rağmen suda kirlenme oluyor.güçlü filtrelerim var ama takmıyorum balıkları çeker diye.fazladan ısıtıcım falanda var.biraz daha büyüsünler hepsini yavru akvaryumuma koyup sağlam bi filtre takcam.yemi zaten bırakazlar hemen yerler.şimdilik akvaryum kalabalık ama bi süre böyle idare edilcek mülteci kampı gibi:)ama diğer balığı hala çözemedim.rahatsız etme gibi bir olayda gözlemleyemedim.işin ilginç tarafı balıkta mantardı,kuyruk erimesi falan gibi gözle görülür birşeyde yok.anlamadım gitti açıkcası...!
ne yapmalıyım arkadaşlar...

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar...

Sorunumdan bir tanesini en baştan söylemek istiyorum:sarı prenseslerimden bir tanesi 3 gündür genellikle suyun yüzüne çıkıyor ve su içer gibi hareket ediyor,suyun üstünde hızlı bir şekilde ağzını kapayıp açıyor.sorunu bir türlü çözemedim,ne yapmalıyım?..

 

Gelelim tankla ilgili bilgilere:arkadaşlar tankım 100lt.daha önce iç filtre kullanıyordum ama dış filtre aldım 3 gün önce.akvaryumumda 1 paslı,2 yunus,4sarı prenses,2 beyaz prenses ve 7 tane paslı ve sarı prenses çiftleşmesinden olan balıklarım var.bunların dışında iki yavruluğun bir tanesinde 10-15 tane 2-4 cm boylarında,bir tanesinde 50 taneye yakın bir haftalık paslılarım var.biliyorum akvaryum oldukça kalabalık ama ne yapacağımı bir türlü anlamadım.ben bursada üniversite okuyorum,akvaryuma ailem bakıyor.yemlemelerini düzenli yapıyorlar,o konuda sorun yok arkadaşlar.

şimdi çoğu hobicilerimiz diyecek ki:”yeni bir tane akvaryum al yavrular için.”aldım arkadaşlar.ama bu akvaryum çok çabuk kirleniyor.güçlü iç filtre koyamıyorum yavruları çeker diye.güçsüz bir iç filtre var onu koyuyorum(bildiğiniz küçük siyah filtrelerden).çabuk kirlendiği içinde balıkların hepsini ana tanka koydum.şimdi ben ne yapmalıyım arkadaşlar.diğer akvaryumun kirlenmemesi için ne yapmalıyım ki balıkları küçük akvaryuma alabileyim.

kafam çok karışık yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,okuyup yardımcı olmaya çalışan ve bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.umarım derdimi tam manasıyla anlatabilmişimdir...!

 

FOTOGRAFTA Kİ YUNUS DİŞİ Mİ? ERKEK Mİ?
Kesinlikle erkek bana göre.üst yüzgeçten belli bariz şekilde...!
Öneri...
Yavrular yaşıyor hocam...!
paslı ve sp
Ama babaya benziyorlar:)benimkilerin babası paslıydı ve doğan balıkların ağzı paslı gibi daha dolgun,renkleride paslıdan biraz daha açık bi renk...!
Öneri...
Arkadaşlar çok üzgünüm şu anda.Ben Bursa'da okuyorum ve İstanbul'da balıklarıma ailem bakıyor.Sürekli yavru alan paslı-sarı kırması balıklarım vardı.Ağızlarına yine yumurta almışlar,ben Bursa'da olduğum için kardeşime balıkları ayrı bir akvaryuma almasını söylemiştim,ayırmış.Bugün sabah aradı ve dediki:abi balıklar ağızlarından yavruları bıraktı ve ikiside öldü!
Bazı arkadaşlar balıkların kusturulmaması gerektiğini söylüyorlar.Bence tam tersi arkadaşlar.Bu 4.veya 5. kez yumurta almalarıydı ve hep kusturuyordum ama bu kez kusturamadım ve öldüler.Anne balıklarınız biraz yorulsada,kusturduğunuzda ölmeyeceklerdir.Bu balıklar doğal ortamda değiller ve bana göre kusturulması gerekiyor zamanı geldiğinde.
Kimse yanlış anlamasın;kusturulmamalı diyen arkadaşlar yanlış öneri veriyor demiyorum.Benim balıklarım öldü ve bu yüzden bu konuyu açtım.Sizlere küçük bir önerim sadece...!
deno062010-12-28 09:14:13
paslı ve sp
Çiftleşir şefim.benim balıklarım çiftleşti ,gayette hoş balıklar doğuyor ama balıkların mantar olmuş olabilir:S mantar ilacı kullanmanı tavsiye ederim...!
Tatile çıkacağım,ne yapmalıyım?
İnşallah sera beni yanıltmaz.hayırlısı artık.şu anda 2 tane daha yumurtalı sp var ana tankda ve onları tül yavruluğa alcam mecburen,küçük akvaryumda yavrular olacak.çünkü daha yeni aldılar yumurtayı.artık geldiğimde ağızlarında yumurta olur mu yoksa hepsini yutmuş mu olurlar bilemem, hayırlısı:)diğer balıklarımdan toplam 43 yavru aldım hayırlısıyla.inş birşey olmaz ve tatil yemleri işe yarar arkadaşlar.canlı sonuçta bunlar.masrafları fazla ama canlılar,elimden geleni yaptım şu an için.sizlerinde önerileri için tek tek teşekkür ederim...!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.