ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aqua_ist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2008 02:45
Son Ziyaret:
26 Eylül 2021 01:52
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
osman dinç
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1971
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
art director
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

OsmanDinç

6x300 lt bitkili
Emersed Akvaryum Bitkileri Serası

SON 10 MESAJI

FW Garden
Merhaba Haydar bey, emers ve submers çalışmalarınız gayet başarılı görünüyor, tebrikler.
Önceki sayfalarda gübre dozaj hesaplama için rota.la adresini önermişsiniz. Ben girdim ama erişemedim. tam açık bir adresi varmı yoksa site kapandımı acaba? Teşekkürler
8 çipli şerit led aydınlatma
Merhaba, 8 çipli ledleri 2 yıldır kullanmaktayım. 5x1 metre lik bir armatür ile tüm bitkileri sorunsuz bir şekilde yetiştiriyorum. T5 Floresanlarla hemen hemen aynı ışığı veriyor ama elektrik tüketimi açısından çok daha avantajlı tabiki. Yalnız Uzun ömürlü olması için alüminyüm bir levhaya yapıştırarak  kullanmanızı öneririm.
Emers Bitki Yetiştirmek
Java fernleri su dışında gayet başarılı yetiştirebilirsiniz. Sadece yüksek nem ve periyodik sisleme gerektirir. Nem az olunca yaprak uçlarında kurumalar başlar. Submers büyüyen yaprakları zamanla deforme olur ve emers yeni yapraklar çıkarmaya başlar. Yalnız büyüme süreci biraz yavaştır.
bitkilerde oluşan sorunlar
Su üstünde mercimek benzeri bitkilermi var? ışık düşük gibi geldi bana.. Çürüyen bitkilerin isimlerini yazarsanız daha net konuşabiliriz.
Bitkili tankta garip oluşumlar
Serkan bey, Ümit bey bilgilendirme için teşekkürler,
Bu tankda bir köşede U.G. bitkisi azda olsa bulunmakta. Bende acaba olabilirmi demiştim ama hiç yaprak,kök olmadığı için bir mantığa oturtamamıştım. Siz söyleyince mantıklı geldi. Geçen hafta bir avuç dolusu atmıştım, merak ettim şimdi, birde ekmeyi deneyeyim bakalım ne olacak? eğer tutarsa 150 cm lik tankın zeminini kaplayacak kadar UG tohumu var demektir :)
www.teleskopakvaryum.com.tr
Teleskop akvaryuma sormak istiyorum; sitenizde ücretler makul görünüyor fakat mağazanıza gittiğimizde fiyatlar %50ye oranlarda zamlı etiketlere sahip. Tamam int. fiyatndan fazla olması normaldir ama 60 tl görünen bir ürünün mağazda 95 tl olması pek normal gelmedi bana.
emers için sis makinesi aldım işe yarar mı ?
Merhaba, ultrasonik sisleyici direk güneş alırsa kısa zamanda yosunlaşıp gözenekleri kapanabilir. Ayrıca bu mevsimde direk güneş ışığı alabilir ama baharla beraber güneş yakıcı olabilir.
TELESKOP AKVARYUM!

Geçen acil ısıtıcı lazım oldu, Balmumcu şubesine "eğer bugün kurye ile gönderebiliyorsanız ona göre int.den alacağım dedim. Maslak a göndeririz sorun olmaz dediler. Maslak-Balmumcu arası 15 dk. Bende güvendim aldım. Siparişi sabah vermiştim , öğleden sonra sordum 1 saate gelir dediler, akşam 5 gibi sorduncada bugün gönderemeyiz dediler. Telefonda tartıştık paranı iade edelim dediler, onuda zamanında yapmadılar. Balık, bitki, malzeme hakkında da çok bilgi sahibi değiller

aqua_ist2014-02-08 14:33:11
Bitkili tankta garip oluşumlar
Stringy moss a yapı olarak benziyor belki ama o değil. Bunun  beyazımsı bir rengi var çok uzun ve üzerindekilerde yaprak değil
Bitkili tankta garip oluşumlar
Eyvallah aynen öyle hocam :)  bu sorunla karşılaşan kimse yok sanırım.. başka bir başlık altındamı sormak lazım acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.