ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nedenmiben
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2008 01:14
Son Ziyaret:
25 Ekim 2019 17:11
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Özyılmaz
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah Özyılmaz



130 lt Canlı Doguran

SON 1 MESAJI

Nacizane Arka Fon Çalışmam

Merhbalar, Beş dakika önce üye olmama rağmen forumun uzun süredir takipcisiyim , iş yoğunluğundan dolayı  hiçbir zaman bu güzel hobiyle hakkını vererek ilgilenememiştim fakat forumu keşvettikten sonra bu dünyanın içinden kendimi alamaz oldum ve uzun süredir hayalini kurduğum akvaryumu bayram tatilini fırsat bilerek satın aldım ve  fon çalışması gerçeklerştirdim. Yapım aşamasına ait görüntüler malesef elimde yok.Kullandığım malzemeler:
-3 adet strafor
-Havya
-Kalekim Fuga Pool 2900 Beyaz derz dolgu
-Filli boya Siyah derz Renklendirici
-Henkel Sista Akvaryum Silikonu




 
Fon diğer örneklerden biraz farklı oldu (yan kısımlar) en azından ben benzerini görmedim, sol yan kısımını yapma amacım ısıtıcı ,iç motoru saklamaktı.Diğer tarafın yapılış amacı ise canlı doğuran beslemeyi planladığım akvaryumumda yavrulara ait özel bir bölüm oluşturmaktı. Geçmiş tebrübelerime ve okuduklarıma göre en sağlıklı çözüm balıkların ana akvaryumda doğrultulması, bu sebeple böyle bir bölüm oluşturarak ve içini rafya ile doldurarak hem yavrulara saklanacak alan sağlamak hemde rafyanın verdiği kötü görüntüyü yok etmekti amacım. Fon üzerindeki yarıklarıda  yavruların kaçış ve saklanma aracı olarak kullanması için derin tuttum.Ayrıca fon üstünde ikisi birbiriyle bağlantılı 4 adet mağracık var.




Fonu değerlendirecek olursam , ortanın biraz üstünde olduğunu düşünüyorum, ilk fonum olmasından dolayı acemice ve hızlı yapılmış bir fon oldu, özellikle alanı haddinden fazla daralttığımı düşünüyorum ayrıca yan paneller biraz daha doğal olabilirdi , genede böyle meşakkatli (fakat bir o kadarda keyifli) bir işin altından kalkabildiğim için mutluyum.

Yorum, eleştri ve önerilerini merakla bekliyorum....

Çevremdeki arkadaşlarım ısrarla chichlid beslememi istiyorlar;şimdiye kadar  lespistes, moly, plati ve betta haricinde balık beslemedim, sizce bu akvaryumda küçük bir sarı prenses grubu besleyebilirmiyim? Lütfen bu konu hakkındada yardımcı olunuz. ( Eğer besleme kararı alırsam yavrular için ayırdım alanı yatay taşlar kullanarak üstte 3 tane mağracık yapmayı planlıyorum)   

Saygı ve selamlar...


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.