ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ekselans3535
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2008 21:23
Son Ziyaret:
03 Nisan 2023 17:21
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erçin ÇETİN
Doğum Tarihi:
05 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erçin ÇETİN

100 LT Bitkili =)
Şirinyer / İZMİR de kaldı...

Şu anda 100 LT Bitkili
Ermenek / KARAMAN

SON 10 MESAJI

Akvaryum sorunu
Akvaryum boş ve kuruyken silikonlama işlemini yap. 1 gün silikonun kurumasını bekle, sağlam olsun.
1 Tonluk Tank ve Aceminin Hafif Bitkili Denemesi
Güzel çalışma olmuş. Tebrik ederim. Devamı da güzel olur inşallah. Akvaryum yükseklik konusunda aynı fikirde değilim. Bence bitkiye göre akvaryum seçilmeli ve görsellik de ona göre olsun. Sizin akvaryum ölçüsü de bence çok iyi :D .
Hobiyi bırakmakta neymiş ? :) Bitkili kurulumu
Akvaryum tasarım konusunda süper olmuş. Çok beğendim. Fakat şüphelerim var (inşallah kötü bir sonuç olmaz, mutlu mesut devam edersin). 
1) L profil konusunda haklısın fakat duvar konusunda ben güvenmezdim. Sonuç da ya tuğla yada gaz beton türevi.
2) Diğer arkadaşların dediği gibi koltuğu oradan kaldırmanı tavsiye ederim. Hadi her şey güzel oldu duvar taşıdı sorun yok ama deprem vs. gibi doğal afetleri de göz ardı etmemeli.
3) Akvaryuma mutlaka erişim sağlaman gerekecek (canlı koymak veya çıkartmak için). Buda bu yükseklikteki akvaryumda sana sıkıntı yaratacak. Bu konuda son kararı vermişsin zaten :)
4) Akvaryumda yetiştireceğin kolay bitkiler olmasını istemişsin. Bence bunun yanında yavaş gelişen bitkiler olmalı ki müdahale en düşük seviyede olsun. 

Benim naçizane düşüncelerim bu. Temennim sorun yaşamadan bu işi bitir mendir. Takip edeceğim
Diatomdan Kurtuluş Yolu Varmı?
        Uzun zamandir nete girmemistim. Bu sorun baya buyukmus. Su degisimine ragmen ayni dert devam ediyor.
        Su anda İzmir'deyim. İzmir deki akvaryumda boyle bir dert yok, ayni olculerde ayni litre de. Sadece yesil yosun var. Oda nazar boncugu olsun. Dev crypolar dehset olmuslar. Ekselans35352014-05-06 23:03:47

Fatih bey yarin ilk işim bu baliklari bulup almak olacak.
Diatomdan Kurtuluş Yolu Varmı?
Eyvallah. Yarın 20 litre su değişimi yapayım o zaman. Tahmini ne kadar süre daha bu sıklıkla su değiştirmem gerekiyor?
Diatomdan Kurtuluş Yolu Varmı?
18 yıldır akvaryum hobim sırasında bu kadar kötü ve berbat bir durumla karşılaşmadım. Beni çıldırtacak konuma geldim. Diatomdan kurtulamıyorum. İki haftada bir akvaryum camını temizle, bitkileri sil vs. İzmir'deki akvaryumda yeşil alg harici böyle bir sorun yoktu ama şu anki 100 lt akvaryumda bu sorun devam etmekte. Faklı bir durumda söz konusu. Küçük akvaryumda bu sorun yok. Şimdi yapılanları anlatayım. 

100 Lt lik akvaryumda 2 adet beta yaşamakta, 15-20 kök Dev Crypto, birkaç kök saz ve kum olarakta aquaclay ve lav kırığı karışımı var. Işıklandırma günde 10 saat, 3 adet 18W daylight bulunmakta (3 hafta önce 5 metre led vardı.). haftada bir 20 lt dinlenmiş şu değişimi yapmaktayım. Dış fitre olarak da jebo 829 kullanılmaktadır.  2 hafta içinde akvaryum camını diatom kaplıyor bitkilerin üstü simsiyah kesiliyor. Temizlemekten gınah geliyor. 

30 Lt lik akvaryumda 1 adet beta, birkaç kök saz 3 adet iri adi salyangoz ve adi salyangoz yavruları mevcut. Işıklandırma 10 saat (50 cm mavi, 50 cm gün ışığı) led ile aydınlatma yapılmakta. Büyük akvaryumdan aldığım 20 lt şuyu bu akvaryuma aktarmaktayım. Filtre bulunmamaktadır. Bu akvaryumda diatomdan eser yok.

Şimdi olayı söyle özetlersek: forumda okuduğum kadarıyla diatomdan kurtulmak için akvaryumda ışık olarak ledden vazgeçerek floresana geçtim ve düzenli su değişimi yapıtım ama hala diatom oluşumu devam etmekte. Fakat aynı suyu kullanarak led aydınlatma ile küçük akvaryumda bu oluşum yok. Buradaki tek fark salyangoz. Fotolar dan da bakarsınız.

Soru 1: Salyangozlar diatomu yiyor mu yoksa ben yanlış bir şeyler mi yapıyorum?

Soru 2: Adi salyangozlar diatomu yiyorsa elma salyangozu da yermi?

Soru 3: Farklı görüş ve önerisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.

Not: Ermenek'te olmam nedeniyle ışıklandırmada sıkıntı yaşıyorum. 30 wlık grolüks floresan alacağım. Vatoz almamda sıkıntı ( küçük bir vatoz için 7 TL istediler). Önümüzdeki günlerde İzmir e gideceğim. o sıralarda  vatoz ve floresını almayı düşünüyorum.


Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Küçük akvaryumdan fotolar

Büyük akvaryumu temizlerken oluşan ggörüntüler:


Bu son fotoda akvaryum ve bitkiler temizlendikten sonra :)

Yeni CNC 3D Fon Çalışmam... (Yeni Fotolar Eklendi)
Tebrikler... DIY arka fonda birkaç tık ilerleme olmuş . Emeğinize sağlık.
Sehpayı straforla kapladık nihayet :)
Net anlamda beğendimi söyleyemem ama fikir çok çok güzel. Emeğinize sağlık. 
Bitki Seram-ümit Birkol
Vallahi çok iyi çalışma. Bu çalışma sonucu da bence mutlak başarıdır. İşin güzel tarafı ise paylaşım. Hem yapım için hemde paylaşım için teşekkür ederim. 
Çok Ucuza akvaryum
 Genç arkadaşıma yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederim. İnşallah hevesini kaybetmeden başka çalışmalarla karşımıza çıkmaya devam eder. 
Akvaryumda doğal ürün kullanmayı seven biriyim. Akvaryumu doğal göstermesi açısında da önemli...Yani boyama renkli taşlar, plastik bitki ve plastik kap gibi petrol ürünlerini olabildiğince kullanmamaya dikkat ediyorum (dış ve iç motorlar, hava hortumları vb. ürünlerde plastikten imal edildiğini unutmayalım).
Gelelim fiyat politikasına ki en önemli etmenlerden. Genç arkadaşımız İzmir de yaşıyor. Bende İzmir de yaşadığım için (Son 3 ay haricinde) İzmir'de 2 el akvaryum bulabilir. 30 lt lik bir akvaryumu 5 TL ye alabilir. Filtre, kum vb malzemeleri 1. elden kullanması iyi olacağından sadece akvaryumu alması mantıklı. Bu sayede daha güzel ve daha ucuz akvaryum sahibi olabilir.
Ekselans35352013-11-06 23:05:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.