ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemal_akgul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2008 17:35
Son Ziyaret:
06 Ocak 2010 16:26
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Akgül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Karabük
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal AKGÜL

SON 10 MESAJI

Yunuslar ve Papağan
Arkadaşlar Yunuslarımın yanına mecburiyetten yetişkin bir papağan attım fakat yunuslarımı çok tedirgin etti.. Papağan yunuslarımın yanına yaklaşırken yunuslarım süratle akvaryumda kaçışıyorlar.. Bu geçici bir durummu acaba yoksa aralarında türlerinden kaynaklanan bir uyumsuzluk mu var ??
120 lt lik Yeni Akvaryum
Yunuslar için tenkımın ne kadar küçük olduğunu söyleseniz de onların cezbine dayanamadım.. 1e3d yunusla tankıma yeniden can verdim :D
120 lt lik Yeni Akvaryum
Arkadaşlar Yunus türüne ne dersiniz 1e2d yunus yanına da 1e2d sarı prenses .. 8-10 cm boyutlarda olması da tercihim. Akvaryumun hem görsel olmasını hem de sade olmasını istiyorum..
120 lt lik Yeni Akvaryum
Selam arakdaşlar.. Uzun süredir forumda olamadım. Askerlik ve iş hayatının başlangıcı derken bir süre akvaryum hobime de ara vermek durumunda kaldım. Bugün yılbaşı tatilimi de fırsat bilerek yeniden akvaryum kurma girişiminde bulundum. Tabi akvaryumu yenilediğimi de söylemeden geçemeyeceğim. 100 lt 70*32*45 ebatlarındaki akvaryumumun suyunu doldurdup içerisine aquatan ve dezenfektesini yaptıktan sonra dinlenmeye bıraktım .. Ben bu kadarını tamamlamış ve tür konusunda düşünüyorken sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.. Doğrusu aklımda hiçbir tür yok.. Görsele özen göstereceğimi belirteyim ve şimdi sizlerin fikirlerini alayım..
30 Litrelik Akvaryumda İki Astronot
Bu akvaryumda balık yaşamaz değil.. Yaşar ama eziyet çekerek.. Başka imkanınız yoksa olabilir fakat bol oksijenle ve günlük su tazelemeyle..
Canlı Doğuranlar
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için teşekkürler.. Yavru alma konusunda ısrarcı değilim.. Benim hoşuma giden yavruluk kullanmadan bol bitki ile doğal ortamda yavru almak.. Henüz bitkilerimin çeşiti ve sayısı da buna yeterli değil.. Yeterli olmamasına rağmen yine de tek tük yavru kalıyor bana...  Arkadaşlar yüzeyden dalgalanmayla oksijenin yeterli olup olmadığı konusunda hala yorum alamadım.. Bilgilendirirseniz sevineceğim..
murad2009-03-11 10:43:44
Canlı Doğuranlar
Fotoğraf:






Boyut (cm):53*21*30
Kapasite (litre):33
Canlılar:Kılıçkuyruk*2 Lepistes*4 Blackmoli*2 Velifera*3 Neon*7 ve birkaç yavru..

Malzemeler:Atman 3335 dış filtre, 300w ısıtıcı,

Akvaryum Bakımı:Sürekli dış filtre ile filtreleme ve yüzey dalgalanması ile oksijen ihtiyacının giderilmesi, 2 haftada bir 1/4 dip çekimi.. 2-3 ayda bir dış filtre temizliği...

Kullanılan Yemler:Tetra pro, Sera Vipan, Sera Vipagran

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Su değişimleri ve ilavelerde sera aquatan, hastalıklara karşı omnipur ve contra-lchthyo, yeme ilave olarak deep fix vitamin..

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.. Bu arada yüzey dalgalanmasını fotolara ekledim.. Bu oksijen ihtiyacını karşılamada yeterlimidir ??



Dış Filtre Hortumlarının Temizliği
Arkadaşlar bugün akvaryumun dip çekimiyle beraber dış filtreyi de temizlemeye kalkıştım.. Dış filtre son günlerde yeterli debi sağlamıyordu.. Bu arada Atman 3335 kullanıyorum.. Süngerleri  temizleyip elyafı yeniledikten sonra hortumlardaki aşırı kararma dikkatimi çekti..  Debinin düşmesine sebep olan bu tortulaşma da olabilir düşüncesiyle hortumları harbilemek istedim.. Harbilemek için okadar uzun ve ince malzeme bulamadım ve alternatif bir uygulama düşündüm.. Bulaşık makinelerinin kireçlenmeye karşı kullanılan tuzu yaklaşık yarım çay bardayı kadar  hortumun içine doldurdum ve üzerine yine yaklaşık yarım çay bardağı kadar su  doldurdum.. hortumun iki ucunu da dış filtrenin aparatı olan plastik boruyla birleştirdim.. Hortumun içinde bulunan tuz  o kadar  suyun içinde çözünemedi ve suyun da etkisiyle hortumun hareket etti.. Hortumu sağa sola sallayarak içinde bulunan tortuyu çıkarmaya çalıştım.. Sonuç mükemmeldi..  Hortum yeni haline geri döndü..  Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.. Yanlış olan bir uygulama varmı ?* hepinize iyi günler..
İç filtreden şelaleye dönüşüm
Arkadaşlar şantiyede bulunan küçük akvaryuma kendi imkanlarımla şelale yapmayı başardım.. Sizlere yapım aşamasında uyguladıklarımı fotoğraflarla göstermek isterdim fakat makinemi yanıma almayı unutmuş olmamdan dolayı sadece bitmiş halini göstermek istiyorum.. Kullanılan malzemeler; eski iç filtrenin motor kısmı, yaklaşık 60 cm 70lik pvc boru, sert siyah bahçe damlama sistemi hortumu, kırmataş, elyaf ve alüminyum folyo...



Tetra Lepistes Sorun
Selam arkadaşlar artık sorunu çözdük gibi.. Saydığım balıkları artık elden çıkardım yerine black moli velifera kılıçkuyruk ve lepistesleri koydum artık bol bitkili akvaryumumda huzur var gibi..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.