ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
madigant
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2009 19:55
Son Ziyaret:
14 Şubat 2013 18:24
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
adem yuca
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

adem yuca

SON 10 MESAJI

Akvaryum genel bakış ve soru
Arkadaşlar akvaryumumda 2 tane blue damsel var bunlarldan biri sürekli şu deniz kabuğuna girip duruyor kimseyide sokmuyor half blue damselide sürekli kovalıyor yumurtlayacagını sanmıyorum ama ihtimal varmı veya yuvamı edindi orayı teşekkürler. . 

madigant2012-01-02 01:24:58
Deniz Canlılarım Kayboluyor
Hım önerileriniz için teşekkürler, ben su değerlerini ölçücem. Şu anda her gün 1 balığım ölüyor, 2 tanesini kumun üzerinde sağlam ama ölmüş bir vaziyette buldum, tekeyide akvaryumda çıkardım ama birşey fark etmedi. 12 balığımda sadece 3 tane kaldı, hem maddi hem manevi zarardayım. Bazı arkadaşlarım su ısısından, bazıları ise suyun eski olmasından kaynaklanıdığını düşünüyorlar. Su eskimesi diye bir olay nasıl olur anlamadım, sonuçta internette deniz akvaryumları olan kişilerin bazılarına sordum su takviseyi dışında suyu uzun zamandır değiştirmemişler, ancak onların akvaryumda doğal döngü oluşmuş. Valla arkadaşlar son 3 balık artık, bunlarıda kaybedersem denizden mırmır, aspara gibi balıklar koyacam :D heraklia2011-08-11 21:16:35
Deniz Canlılarım Kayboluyor
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce gece elektirik kesilmiş 8 saat kadar sabah fark ettim balıklarımdan 3 tane ocelaris clown kaybolmuş. Ölüsüne veya parçalarına rastlamadım. Akvaryumda hermitler vardı belki onlar yemişltir diye çıkartım 3 gün öncede bir tane half blue damsel ile black clownum kayboldu akvaryumda domates anemon ile 1 tane 7-8 cm boyunda teke var ben teke den şüpheleniyorum ama ölümlerine ne sebep olmuş olabilir sizce diğer balıklarımda bir sıkıntı yok.
Denizden uzak deniz akvaryumu
Mrb verdiginiz bilgilere geç cevap yazıyorum akvaryumu kurdum tahminimden daha zor oldu içerisinde hermit karides deniz tavşanı domates anemon turp şekliden akdenizde buldugum anemon ocelaris clown 5 adetti artık 3 adet dün elektirik kesintisi oldu gece 8 saat gelmedi sabah 2 balık kayıp ne oldugunu anlamadım. Şu anda canlı kayam yok canlı kaya eklemeyi düşünüyorum. Resimlerimide en kısa zamanda yayınlayacagım. .
T5 veya T8 Aydınlatma Nasıl Kurulur
Normal floresanlardan bir farkı yok aynı diyebiliriz sadece balastları ve flrosanlar farklı litre başına 1w düşünün bunların 54w lıkları ortalama 30-40 tl arasında yani anlayacagınız akvaryum hacminiz arttıkça maliyet artıyor bende aydınlatma konusunda sıkıntı yaşıyorum ancak yakında çözmeyi planlıyorum. Bu arada içine kapağın için monte ettiğiniz zaman nemde çabuk arızalanıyor. Bilginize.
Elektirik kesintisi

Mrb tyfn_16 arakdaşımız 600 lük bir güç kaynağına akü takvisiyesi yaparak bu süreyi biraz uzatmışlar ancak güç kaynağına fazla yük bindirmek oluyor buda sistem evde çalışıyorsa yangın riski çıkartıyor ortaya size tavsiyem 1500 lük veya 2000 lik lıne actıve güç kaynakları ortalam fiyatları 200 tlden başlıyor bunların üzerinde genelde ekstra akü bağlantı yerleri mevcut bir araba aküsü bağlanabilme kapasitesine sahip cihazlardır. Örne 12v 60 amper gibi bu cihazlar elektrik kesildiği anda 3 ile 10 ms arasında devreye girip cihazlara elektrik kesintisini hissetirmeden devam etmektedir. 1000 va altında alacagınız güç kaynakları elektrik gidince cihazlarınızı çalıştırmayacaktır. Bende 1000 va apc güç kaynagı vardı. Ancak elektrik gidince atman 5000/h dalgıç motoru çalıştırmıyor motor garip bir ses çıkartıyordu.

Denizden uzak deniz akvaryumu
Mrb akvaryumunuz çok güzel olmuş Kıskandım doğrusu birde nazarlık takarsanız iyi olur.  benimde 500 lt bir malawi akvarmum var sump sistemli
Elimdede Aqua Macro 2000/H Motorlu PS var deniz akvaryumuna çevirmek istiyorum hint denizinden ve kızıl denizden gelmiş olan kayalarım mevcut size akvaryumu boşlattıktan sonra ilk neyle başlamalıyım mesela neden arka fonu siyah tercih ettiniz benim fonum mavi. hava motoruna gerek varmı veya deniz akvaryumları için farklı bir hava motormu var ? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Malawi Tankım Son Resimler
Mrb Arkadaşlar Akvaryumumu denizm akvaryumuna çevirmek istiyorum elimde PS de var bana yardımcı olabilecek bir arakdaş varmı ? Deniz akvarmunu anlatabilecek.
Malawi Tankım Son Resimler

Teşekkürler gerçekten çok güzeller arkadaşların tasarım ve hayal güçleri çok güzel ben bir türlü düşünemiyorum bu tür tasarımları. Bakalım Hayırlısı tekrar değiştirmeyi göze alırsam bu tarzlarda yapmaya çalışacagım.

Malawi Tankım Son Resimler
Teşekkür ederim Bende Deniz akvaryumu kurmak istiyorum ancak onun bakımı daha zor ve Canlıları çok pahalı ben kısıtlı bütçemle güzel birşeyler çıkarmaya çalışıyorum Bu arada Doğal kaya derken neyi kastettiğinizi anlamadım bu kayaların hepsi denizden çıkarılmış kayalardır. ..
madigant2010-10-02 10:49:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.