ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bande
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2009 15:46
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2009 19:10
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yılmaz kılıç
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*45*55h= 3 dişi frontosa
85*35*50h duvara gömme= 5 dişi frontosa + 20 üyeli sarı prenses kolonisi.

SON 10 MESAJI

Frontosa için ışık rengi
BEn maviyi uzun süre denedim, frontosaları alıştırmak için çok sabrettim ama bir türlü alışmadılar. pembede ise akvaryum karnaval yeri gibi. Frontosa ağırbaşlı bir balık olmasına rağmen, akcaryumda aksiyon dorukta artık. hiç zanım sıkılmıyor seyrederken, hatta başından kalkamıyorum bir türlü...
Frontosa için ışık rengi
pembe tasarruf ampullerini aldım harika oldu.
frontosa yumurta
Benim de frontosam şu anda aynı resimde görüldüğü gibi ağzında yumurtalar var. fakat benim de tankım 1 metre ve içinde tam 8 tane frontosa var. Yani yukarıda yazılanlara göre ben bu tankta yavru alamayacak mıyım? bunun sebebi nedir ?
 
balık ne olacak da yavrulamayacak acaba? ya da yavrulara bir şey mi olacak? bunların önüne geçmek için ne yapmalıyım?
Frontosa için ışık rengi
Arkadaşlar, yakınımızdaki bir elektrikçiye 2 tane pembe 15 watlık tasarruf ampulu siparişi verdim birkaç güne kadar dükana getirekler ben de alacağım. eğer ışıkları fazla gelirse önlerine koyu bir cisim koyarak kapağın içinde ışık şiddetini ayarlarım. tasarruf ampulleri hiç ısı yaymadığı için sanırım ısı problemi de yaşamayacağım. şu ampulleri alayım bakalım frontosalarım ne tepki verecek sizlerle de paylaşacağım, teşekkürler.
 
bu arada frontosaları fazla loş ışığa alıştırdığımızda ürkek olacaklarını söyleyen arkadaşımıza kısmen katılıyorum..
Frontosa için ışık rengi
Gökhan Bey, balıklar gölde yaşarlarken de doğal ortamda uzunlamasına simetrik bir ışık almıyorlar, kimi zaman bir delikten kim zaman geniş bir alandan gün ışığı alıyorlar, bazen de kapkaranlık diplerde kalıyorlar. akvaryumun iki ayrı ucunda duy mevcut yazdığım gibi. bazen sağ bazen sol bazen de her ikisini yakarak gölde yaşanan ışık değişikliklerini elimden geldiğince akvaryumda da yaşatmaya çalışacağım. Doğal ortama en yakın değerleri yakalamalıyız.
Frontosa için ışık rengi
İşte aradığım aydınlatmayı buldum, mahallede kasabın önünden geçerken kasabın et vitrininin içindeki ampuller birden gözüme ilişti. pembe loş ışık veren ince kıvrımlı tasarruf ampulleri bulmuş adam et dolabına takmış. Tasarruflu ampuller zaten hiç ısı yaymıyor ben bunların pembesi olduğunu da yeni görüyorum acaba neden almış birdahaki sefer oradan geçerken arabayı durdurup soracağım kesinlikle. Bu ampullerden bulduğumda sanırım sorunumu çözeceğim. Duylarda elektrik kaçağı tavsiyenize gelince; benim kapak izolasyonum çok iyi derecede, bu dikkatli uyarılarınız için çok teşekkür ediyorum ayrıca.
 
Şu ampullerden bulup denediğimde de burada paylaşacağım, eğer balıklarım stres  yapmazsa, frontosa için en uygun renkteki ışığı, en doğal şiddette en ucuz maliyetle sağlamanın yolunu da icad etmiş olacağız sanırım :)
Frontosa için ışık rengi
Semih Bey teşekkür ederim, frontosalarımın akvaryum kumu beyaz ya da açık bir renk değil siyah sarı beyaz karışımı koyuya yakın bir renktedir. Elimden geldiğince haftada bir kere 1/10 oranında dip çekimi yapmaya çalışıyorum. şu an ki akvaryumumun kapağının içinde biri sağda biri solda olmak üzere iki duy ve anahtar sistemine bağlı bir elektrikli aydınlatma mevcut. groluks floresan yerine pembe renkli iki tane gece lambası alıp bu duylara sağlı sollu takmayı düşünüyorum.Bunu yaparsam mevcut mavi ışıktan doğan stresi engellemiş olurum diye düşünüyorum, ne dersiniz?
LED ışıklandırma tasarımım (Resimli)
Burada alınacak adaptörün çok kaliteli olması gerekir, uzun süre led diyotlarını besleyecek bir adaptörün yanma ya da yangın çıkartma rizklerinden uzak olması gerekli.
Frontosa için ışık rengi
Aslında bu detaylı bilgiler için çok teşekkür ediyorum ama ben sorumda sadece ne renk ışık önerirsiniz diye sormuştum. Yani frontosalara en iyi gelen en faydalı ışık rengini soruyorum? ampulün markası ya dacinsi benim için önemli değil. Ben rengi tespit edeyim elektrikçiden gidip uygun güçte ve o renk ampul alacağım.
 
Sorun renk?
Frontosa için ışık rengi
Peki bu sera deepsera ne renk ışık veriyor? ayrıca akvaryumda su içine mi koyuluyor bu bahsettiğiniz ışık?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.