ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erkanege2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2009 12:12
Son Ziyaret:
08 Şubat 2021 23:22
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan Kaytankaş
Doğum Tarihi:
26 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkan Kaytankas

SON 5 MESAJI

damızlık boy discusum yem yemiyor
Herkese selamlar
Yem yeme sıkıntısı olan balığı Ahmet arkadaşımızdan almıştım. Cumartesi günü balığa ilaç vermeyi planlıyordum ancak Ahmet Bey'in mesajından sonra biraz daha bekleyeyim dedim. Pazar akşamı yem yemeyen discusum ile diğer erkek discusumda kurlaşmalar başladı. Huni çevresinde titremeler çok arttı. Dişinin (yem yemeyen) tüpü çok dışarı çıktı ve saat 10 gibi yumurta dökme işlemi başladı. Dişi yumurtaları dizdikten sonra kenara çekiliyordu ve erkek dölleme işine başlıyordu ve bu yaklaşık 2 saat sürdü. 
çeşme suyu kullanıyorum ve suyun pH ve iletkenliğine bakmıyorum. İlk yumurtalarıydı ve suyun değerlerinin yavru çıkması için iyi olmadığını düşünüyorum. Ancak beni sevindiren erkek ve dişinin çok uyumlu olması ve akvaryumdaki diğer discuslardan yumurtalarını korumasıydı. Akvaryumun ışığını kapatmadım ve sabah baktığımda yumurtalar duruyordu. Ancak işten döndükten sonra baktığımda yumurtalar yoktu. Artık kim yedi bilemiyorum.
Osmos, Ph metre ve iletkenlik ölçer aletlerini edinene kadar büyük akvaryumda tecrübe kazanmaları için bekleyeceğim.
Benim sorum şu ki 2 haftadır yem yemeyen dişinin yumurtlaması dişide herhangi bir rahatsızlık olmadığının göstergesi midir? Dişilerin yumurta dökmeden önce 4-5 gün yem yemediklerini duymuştum ama 2 hafta sizce de uzun değil mi? Bu akşam yemlediğimde bakalım yiyecek mi? ne yapmam gerekir sizce?
Yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim
damızlık boy discusum yem yemiyor
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Benim akvaryumum 150X50X65 ölçülerinde ve sumplı. Şuanda cama cam şeklinde bakıyorum. Spor salonu sahibi olduğum için eve geç geliyorum. Balıkları yemledikten sonra gözlemlemek için çok zamanım olmuyor. Dipte çöpçü balıkları var ve sump iyi çalıştığı için dipte birikim olmuyor. Dışkılarını da takip etmem zor. Dün akşam yine tetra bits attım ama yine ilgilenmedi.
gereksiz ilaç vermek istemiyorum ama iç parazit olma ihtimaline karşı ilaç vermem uygun olur mu? sağlıklı balığa parazit ilacı vermek sıkıntı yaratır mı? eğer ilaç vermem uygunsa hangi ilacı ve nasıl kullanmam gerektiğini aktarırsanız sevinirim
sağlıklı balıklar
damızlık boy discusum yem yemiyor
Herkese selamlar
Elimde 10-12 cm arasında 5 adet discus vardı. bunların yanına 12-13 cm boyunda damızlık sayılabilecek bir discus daha aldım. Balığı alalı 10 gün oldu. ilk 2 gün eski balıklardan uzak dursa da şuanda gruba katılmış durumda. Hatta titremeler bile görebiliyorum. Ancak balık 10 gündür yem yemiyor. Aldığım kişi ile görüştüm ve aynı yemleri veriyoruz (özellikle tetra bits), yemler balığın gözünün dibinden geçiyor ancak ağzına aldığını görmedim. Diğer discuslarım ise yemleri kapışıyorlar. Dana yüreğinden yapılan mamayı da denedim, onunla da ilgilenmedi. Akvaryumun ışıkları açık ve odanınkiler kapalı duruyor. Beni görüp korkması mümkün değil. Yemler bitene kadar gözlemliyorum ama tepki yok.
Hayvanın aldığımdan beri görünümünde hiçbir değişiklik olmadı. bütün finleri açık ve heybetli duruyor. zayıflama da fark etmiyorum. Discuslarımın yanına Neon Tetralar almıştım. 6 tanesi gözükmüyor. Büyük olasılıkla neonları yem yapıyorlar.
10 gün yem yememek normal mi? Bir hastalık olabilir mi? yoksa neonları yediği için keyfi yerinde mi? ne önerirsiniz? ne deneyebilirim?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, herkese sağlıklı balıklar
alg üretimi

herkese selam

Algler üzerine çalışan Yüksek lisans arkadaşlarım var. Spirulina başta olmak üzere istediğim alg türlerini üretme şansım olacak.
piyasada satılan alg yemleri steril ortamda mı üretiiyor? yoksa klasik alg havuzlarında üretip, kuruttuktan sonra presleyerek satışa mı sunuyorlar?
benim üretimim de algle birlikte gelişen mikroorganizmaların balıklara zararı olur mu?
son olarak balıklar için faydalı olan alg türlerini bilen var mı?
tuzlu su akvaryum filtresini tatlı suda kullanma
Arkadaşlar selamlar
 
Bir tanıdık aracılığla Eheim 2213 dış filtre temin edeceğim. Ancak alacağım kişi filtreyi tuzlu suda kullanıyormuş. Ben ise yeni oluşturduğum Malavi akvaryumum için kullanacağım. Çok fazla tecrübem yok. Bu filtreyi kullanmamım sakıncıları var mı?
İç malzemelerini komple değiştirmelimiyim?
 
yardımcı olursanız sevinirim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.