ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
figurehead
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2009 13:44
Son Ziyaret:
30 Ocak 2013 17:18
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Doruk
Doğum Tarihi:
23 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Dış İlişkiler Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


123 lt bitkili...

SON 3 MESAJI

Dış filte ucuna CO2 çözücü
Reaktör arayışlarım sırasında Hydor Co2 Turbo'yla ilgili bir çok reviewe rastladım, bir kez de çalışır durumda görme şansım oldu. Yorumlarda en çok şikayet edilen konu ürünün Co2'yi çözmek için bir haznesinin olmayışı, kabarcıkları daha küçük boyutlara dönüştürerek akvaryumda dağılmasını sağlayan prensipte çalıştığı. İnanın performansından şikayetçi olanlar, memnun olanlardan daha fazlaydı. Diğer ve daha az önemli görünense ürünün substrata yerleştirilerek, sabitlenerek, sokuşturularak... vs. tanka entegre edilmesi. Sanırım bu da pek işimize gelen bir durum olmasa gerek. Tekrar Red Sea'ye dönecek olursak; evet saçma derecede pahalı. Amazon'da 40 $ ve Türkiye'ye gönderim yapıyorlar. eBay'de çok sık olmasa da rastlıyorum. Maltepepet'te ise 110 TL olmalı. Bu fiyata yeryüzündeki en mühim subkültürel ve politik argümanlardan biri olan DIY hadisesiyle 10 tane yapılabileceğine kesinlikle katılıyorum. Hatta bu videodaki http://www.youtube.com/watch?v=AhFpCbiACHQ kesinlikle en iyisi. Ama kabiliyet, o da yoksa kabiliyetli bir arkadaş şart :)
Dış filte ucuna CO2 çözücü
DIY Vortex Diffuser yapabilecek kadar kabiliyete sahip olmak isterdim, hele ki sektörün tepesine oturmuş firmalardan bir kaçının üretim tesislerini görüp kendimi ayaklı cüzdan gibi hissettikten sonra. Ama beceremedim. Çeşitli dillerde sayısız forum kurcaladıktan sonra Ista Max Mix CO2 Reactor Medium aldım. Önceleri reaktörün içinde biriken Co2'den ve havuz başında oturur hissi veren su sesinden şikayetçiydim, göz ardı ettim. Daha sonra camda oluşan yosunlar; ışık, aşırı sıvı gübre vs. olduğuna kanaat getirip çözümler ürettim. Nihayetinde asıl problemin 440 lt/h debiye sahip Eheim 2213'ün 123 lt'lik tankta ciddi akıntı yarattığını, reaktör (üretici firmanın belirttiği üzere) %99 oranında Co2 çözse bile, bu akıntı sebebiyle dış filitre outflowuna entegre reaktör kullanamayacağımı anladım. Sanırım buna dikkat edilmeli. Mesajın giriş cümlesinde belirttiğim düşünceme rağmen Red Sea Co2 Reactor 500 edindim, ki bu durum için halk arasında şahane deyimler kullanırız :). 1 ayı aşkındır kullanıyorum. Havuz başında oturuyor olma hissi sona erdi, herhangi bir tür yosundan eser yok, bitkiler sağlıklı gelişime başladılar, diğer canlılar keyifli görünüyor. 250 lt/h debiye sahip. Saniyede 1 kabarcık Co2 ve reaktörün flow ayarı minimumda olacak şekilde kullanıyorum, reaktörden gözle görünür çözünmemiş kabarcık çıkışına rastlamadım. Dış filitre, ışıklar ve Co2 açık olduğu sürece yalnızca saat başlarında 15'er dakika çalışıyor, böylece akıntı sorunu da çözülmüş oldu. 14 yaşımda aldığım balık kepçesinden bu yana aldığım en faydalı ürün diyebilirim. Ve maalesef saçma derecede pahalı.
Bitkili tankta Sera Blackwater Aquatan kullanimi
"... Biyotop akvaryum sahipleri, yeni sera blackwater aquatan® ile uzun süre boyunca tropik renkte suya sahip olacaklardır. Bu oldukça ekonomik su düzenleyicisi musluk suyunu karartır, pH değerini değiştirmeden – balıkların ihtiyaçlarına uygun olarak tropik suyu temizler..."

Yuksekligi 45 cm. olan, 3x14W Daylight (19.500 Kelvin) + 2x24W Aquastar (20.000 Kelvin) + 2x24W Grolux (20.000 Kelvin) aydinlatmaya sahip bitkili tankimda bu urunu su hazirlayicisi olarak kullanmayi dusunuyorum. Ancak musluk suyunu karartır ibaresi aydinlatmaya etki edebilecegi konusunda endiselendiriyor (zira baska bir bos tankta dis filtre acik olarak denedim ve 3 gun sonra su koyu sari renkte sabitlendi). Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.