ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
masterafobis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2009 23:49
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2013 20:23
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Öner Yılmaz
Doğum Tarihi:
02 Mayıs 1980
Yaş:
44
İl:
Karabük
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Öner Yılmaz

SON 10 MESAJI

Sarı prenseslerin yanına demassoni
Demasoni ve sarı prensesi gönül rahatlığıyla birlikte besleyebilirsin. Demasoniler özellikle erkekler kendi aralarında sert kavgalar yapsalarda splerle yer tutma kavgaları dışında bir sorunları olmayacaktır. Demasoni sert bir balıktır ama katil değildir. Hatta bence birlikte beslenmesi en uygun kombinasyonlardan biri sp-demasoni.

Tabi akvaryum hacmine göre balık sayısına dikkat etmek lazım.
Chichlid Önerir misiniz?
Çabuk üreyen tür arıyorsanız besleyecağiniz balık, iceman'dir.
Çiftleşme için gerekenler
Taban malzemesi en önemli etkenlerden biri, özellikle icemanler için düz bir zemin sağlayacak bir taş üremeye ciddi yardımcı oluyor. Ayrıca çiftleşme uzun süren bir süreç olduğu için kalabalık akvaryumlarda yavru almak da çok güç.

Son olarak arasıra akvaryum dekorunda küçük değişiklikler yapmak üremeyi tetikleyebiliyor.
ağzı dolu ıceman
Biraz sabırlı olmanız yeterli, yumurrtalar geliştikçe balığın ağzındaki şişlik genişleyecek ve daha kolay farkedilir hale gelecektir. Merak etmeyin balık yavruları hemen kusmaz 10-15 gün beklerseniz anne ağzında yumurtaları çevirirken yavrularn kuyruklarının ağzından çıktığını bile görebilirsiniz. 
Demasoni cinsiyet (resimli)
[QUOTE=calmsea]Dişi demasonilerde yer tutuyor ve diğer balıklara titriiyorlar. Bendeki yavru almış demomdan biliyorum.[/QUOTE]
Eğer durum bu şekildeyse sanırım bende erkek yok :)

diğer iki balığı ekliyorum, bunlar dışında akvaryumda iki tane de küçük var ama onlar oldukça sakin oldukları içiin dişi olduklarını sanıyorum. Bu eklediğim iki balık yaşıtı olan diğerlerinden oldukça büyük ve agrsifler.
1


2



Yanıt vereblilecek olan var mı?
Demasoni cinsiyet (resimli)
Cevaplar için teşşekkürler, balığın hal ve hareketleri erkeğe o kadar çok benziyor ki bir türlü emin olamadım. Halen cinsiyetini tespit edemediğim bunun gibi üç balık daha var bu balıklar akvaryumdaki bölgeler için şiddetli bir kavga içindeler.
Demasoni cinsiyet (resimli)


Resimdeki blığın erkek olduğunu düşünmeme rağmen anüs vent kontrolünde balığın vent açıklığı büyük olduğu için dişi olabileceğini düşünmeye başladım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Manyetik Alan
Bu konu aklıma bir zamanlar stres bileziği olarak satılan mıknatıslı bilezikleri getirdi. Ayrıca yine stress önleyici olduğu söylenen mıknatıslı stres topları vb. birçok ürün çıkmıştı o zamanlar ortaya.
melek balığı elodea yapraklarını yiyor?
Normal durumda birşey yapmanıza gerek yok, melekler elodeaları tırtıklasalarda bitkinin yaşamasına engel olacak kadar zarar vermezler. Zaten çok hızlı uzayan bir bitki olduğundan hemen kendini toparlar. Eğer bitkinizdeki bütün yaprakları kaybediyorsanız bu bitkinin sağlıklı beslenemesinden olabilir.
Arka fonun gerekliliği?
Şu akvaryumcularda satılan desenli kağıtlar hem çok çirkin hem de bazı akvaryumcuların söylediği gibi balıkların kendini doğal ortamda hissetmesini falan sağlamıyor. (Arka fon olmazsa balıkların kendini boşlukta hissedeceğini söyleyen bir akvaryumcu vardı, gölde nasıl yaşıyorlarsa :) )

Arka fon sadece tamamen beyaz olan duvarların önündeki akvaryumlarda. (Beyaz renk doğada sık bulunmadığı için balıklarda stres yapıyor olabilir.) Ya da arkadaki kablo kirliliğini kapatmak için kullanılabilir. Bunun dışında bence gereksiz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.