ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
İzmir-Kemalpaşa
SON 10 MESAJI
1-Erkekler dişilere oranla daha iri ve uzun , dişiler ise kısa ve geniş vücut formlarına sahip oluyorlar.
2-Erkekler ağız ucu ile gözleri arasındaki bölgede toplanan uzunluğu 5-6 mm yi bulan hatta uçlarında çatallaşabilen bıyık diye tabir edebileceğimiz uzantılara sahip oluyorlar.Dişiler de zaman zaman 1 mm civarı bu uzantılara sahip olabiliyorlar.
3-Geniş bir sıcaklık aralığında yaşayabiliyorlar..
4-Üretilmeleri için 1e ve en fazla 2d şeklinde beslenmeleri uygun oluyor. Dişi sadece yumurtluyor.Erkek yumurtaları ve yavruları koruyor.Yumurta bekleyen erkek yuvayı çok terk etmediği için ayda bir yumurta tutan dişilerin tamamını yumurtlatmaya çalışırsa güçsüz kalma tehlikesi ile karşı karşıya geliyor.
5-Aynı tankta 2 erkek varsa sert kavgalar çıkabiliyor.
6-Yumurtlatmak için ağzı dar içi geniş testileri yada deniz kabuklarını tercih ediyor.
7-Erkeğin karakterine göre yumurtlama küpüne ne müdahale yaparsanız yapın yumurtalara bakarken azda olsa yeme ihtimalleri söz konusu oluyor.
8-Küpten çıkan yavrulara anaçlar zarar vermiyor.
9-Yumurtaların ; yumurta keseli yavrulara dönüşmesi 4-6 gün sürerken yumurta kesesini tüketmeleri 13-15 günü bulabiliyor.
10-Yumurta kesesini tüketen yavru ezilmiş toz spriulina ile yada artemia ile beslenebiliyor.
11-Yavrular ilk 25-30 gün özenli yapılmayan su değişimlerine karşı hassas oluyorlar.Ölümler olabiliyor.
Ancak alıştırarak yapılan değişimlere dayanıyorlar.Çokta faydalı oluyor.
12-Anaçlar bitkisel beslenmeyi sevse de her türlü yeme karşı iştahlı oluyor.Dolayısı ile suyu çok kirletiyor.Sudaki nitrat oranı artarsa yem zamanı haricinde balıklar dibe inmeyip suyun üst yüzeylerinde asılı duruyorlar.Ancak bitkisel haricinde ağır protein esaslı yemler ciddi rahatsızlıklara neden oluyor.
13-Kendileri gibi albino olmayan normal cüceler ile beraber iken yumurta gözlenebiliyor.
14-Üremeleri biraz keyfi seyir izliyor.Dişi yumurta tutsa dahi erkek küpe almayabiliyor.Bu süreç 3-4 ayı bulabiliyor.Buna tank şartları da etken olabiliyor.
15-Erkeklerin dişinin yem yemesine tahammülü olmayabiliyor.
16-Yumurtlatmak isteyeceği zaman erkek dişiyi baskı ile küpe alıyor.Bu nedenle erkeğin iri olması avantaj sağlıyor.
17-Sıcaklık düşmesi üremeyi tetikliyor.
18-Akvaryumda saklanma yada tutunma yeri ne kadar çok olursa olsun eğer varsa mango kökü tarzı yerleri severek kullanıyorlar.
19-Yavruların gelişim ve boylanma süreci biraz uzun oluyor.
20-Tek eşlilik durumu yok.Her erkek her dişi ile çiftleşiyor.
21-Yeni tankına alışma süreci uzun olur şeklinde genel bir kanı var ise de tanka girdikten sonra 2 gün içinde yumurta gözlemlenebiliyor.
22-Yumurtalar babadan ayrılarak suni olarak egg thumber vasıtası ile çıkartılabiliyor.Yumurtalar bir üzüm salkımını andırır şekilde toplu halde durduklar için mantarlaşmayı azaltmak için egg thumber'a güçlü hava vererek salkımın komple dönmesini sağlamak gerekiyor.
23-Her erkek başarı ile yumurtalara bakamayabiliyor.Tankın kötü şartlarının yanında erkeklerin bu konudaki yetersizlikleri de olabiliyor.Yumurtayı kısa sürede olsa terk eden erkeklerin baktığı yumurtalarda mantarlaşma gözleniyor.
24-Bir erkek rahatlıkla aynı anda 2 dişiyi yumurtlatabiliyor.Üstelik yumurtaları yumurtlama ortamında kendine göre ayarlayabiliyor.
25-Yavrular her daim anaçlar ise gece beslenmekten hoşlanıyor.
26-Kepçe ile yakalanınca ve su dışına çıkartılanca solungaç kenarlarından yine bıyık uzantılı bir bölmeyi dışarı doğru şişiriyorlar.Buda kepçenin tül kısmına saplanınca balık için tehlikeli oluyor.Yavaşça saplanan yerin elle kepçe tülünden ayrılması gerekiyor.
27-Muhtelif akvaryum bölme yöntemleri ile bölünmüş akvaryumlarda bölme aparatı üzerinden atlayarak karşı tarafa geçebiliyor.
28-Dişilerdeki karın şişliği zaman zaman bakteriyel rahatsızlık zannedilse de yumurta tutan dişinin karnı şişiyor.Yumurtlama bölgesi kızarıyor.
Sevgili arkadaşlar yukarıda listelediklerim belirtmek isterim ki kesin kurallar değil ; farklı sıcaklık değerlerinde, farklı dekorlara sahip,karma tanklarda yada tek başına bir tankta yaşayan balıklar üzerinde yapılmış gözlemlerdir. Beslediğiniz cücelerde farklı durumlar yada davranışlar gözlemleme ihtimali her zaman vardır.
Yaşadığı yer amozon nehridir.Ülkemizde bu balık cüce vatoz olarak bilinir.Boyutlarının küçük olası ve kolay üremesi nedeniyle çoğu akvaristin ve üreticinin vazgeçilmez balıklarından olmayı başarmıştır.Ucuz olmaları ve esnetik olmalarıda büyük etkendir.İyi bir yosun yiyicidir.Geniş ph aralaığında yaşadıkları için çoğu akvaryuma konulabilir.Davranış durumu barışçıl olduğu için diğer balıklarla herhangi sorun teşkil etmez.Minimum 100 litre akvaryumlarda bakılması gerekmektedir.Çoğu cichled türleriyle aynı akvaryumda bakılabilir.Karma bakılan akvaryumlarda boyutunun çok küçük olmamasına dikkat edilmedir.Cüce vatozlar genellikle geceleri daha hareketlidir.Gündüz vakitlerinde ise genellikle mağaralarda ve ve bitikilerin dibinde saklanmaktadırlar.
BESLENMELERİ
Cüce vatozlar protein ve bitkisel olarak beslenen balıklardır.Genel olarak bitkisel ağırlıklı beslenirler.Bitkisel beslenmeleri cüce vatozlar için bir pozitiftir.Bitkisel beslenmeleri üremelerinde ve gelişmelerinde önemli rol oynar.Çok fazla protein ağırlıklı beslendikleri zaman sindirim sistemlerinde sorun yaşarlar.Arasıra vereceğiniz haşlanmış ıspanak,havuç ve çiğ salatayı büyük keyifle ve iştahla yerler.Bu şekilde besledikten sonra akvaryumun suyu çekilmelidir.Dipte kalan salatalık ve ıspanak parçaları daha sonra balıklar için zarar teşkil eder.Verdiğiniz yemlerin akvaryumun dibine inmesi gerekir.Yosa vatozlar kolayla akvaryumun üst kısmına çıkarak beslenmezler.Beslenseler bile ürkek bir şekilde beslenirler.
Cüce vatozların cinsiyet ayrımı çok basittir.Anlamanın en basit yolu erkek vatozların dişi vatolara göre kafa yapısında boynuzları (bıyıkları) bulunmasıdır.Dişilerde bu boynuz yoktur olsa bile çok kısadır.Diğer bir yöntem ise vücut yapılarınını çok azda olsa farklı olmalarıdır.Erkek vatozların dişi vatozlara göre vucutları daga ince ve uzundur.Dişilerin ise daha kısa ve şişkin olmalarıdır.Üçüncü ve son yöntem ise pek gerek kalmayan ve tercih edilmeyen yöntemdir.Erkek vatozların gözleri dişilerinkine göre birbirinden daha uzaktır.
ÜRETİLMELERİ
Cüce vatozlar ütilmesil basit olan balıklar arasındadır.Öncelikle beslenmeleri çok önemlidir.Bol bol salatalık ve ıspanakla beslenmeleri gerekir.Cüce vatoz erkekleri çok eşlidir.Aynı akvaryumda birden fazla dişiyle çiftleşip yumurta dölleyebilirler.
Cüce vatozların en büyük özelliği yumurtaları erkek balığın korumasıdır.Cüce vatozların üremesi için en önemli gereçler kırık testi ve hindistan cevizi kapuğudur.Öncelikle testi ve hindistan cevizi kabuğu içine yuva yaparlar ve daha sonra dişi yumurtlar.Erkek balık kızana gelme zamanına kadar yanına yaklaştırmadığı dişi vatozu yumurtlamaya birkaç gün kala testi veya hindistan cevizinin içine girmesine izin verir.Birkaç gün süren bu kurlaşma sonucu dişi balık erkek balığın belirlediği yuvaya yumurtalarını bırakır.Yumurtalar iri ve sarı renktedir.Dişi balık yumurtaları bıraktıktan sonra birdaha yuvaya uğramaz ve yavrulara bakmaz.Yumurtladıktan sonra bütün sorumluluk erkek balığa aittir.Erkek balık yuvanın girişinde durarak hem yumurtaları korur hemde yüzgeçleriyle yumurtaları havalandırır.Erkek yumurtaların çıkma süresince yuvayı hiç terketmez.
Yavruların yumurtadan çıkması 4-5 günü bulur.Çıkan yavrular sarı renkte olur ve karınlarında yumurta kesesini taşırlar.Kese yok olmadan herhangi yem takviyesi yapmaya gerek yoktur.Yumurtadan çıjan balıklar 1 hafta sonra kendi renklerine bürünürler.Yavrular çıktıktan sonrada erkek balık yavrulara bakmaya devam eder.Akvaryumun içinde yavrulara tehtit oluşturacak başka balıklar varsa yavrular başka bir akvaryuma alınmalıdır.Bu süreçte erkek balığı yavrulardan ayırabiliriniz.
Yavruların gelişimleri için beslenmeleride çok önemlidir.Yumurta kesesi kopana kadar yem vermediğiniz yavrularınıza, yumurta kesesi yok olduktan sonra yem vermeye başlayabilirsiniz.Yavru balıklarınızı salatalık vererek besleyebilirsiniz.Yanında takviye olarak yetişkin balıklarınız için kullandığınız yemleri ufalayarak yavru balıklarınıza verebilirsiniz.
İlk 1 hafta dip çekimi yapmamaya özen gösterin.Daha sonraki zamanlarda akvaryumunuz suyunun % 20 çekip yeni su eklediğinizde yavru balıklarınızın gelişimini hızlandırırsınız hemde akvaryumda nitrat oluşumunu engellemiş olursunuz.
Cüce vatoz yavrularını en çok tehtit eden hastalık beyaz benektir.Bu hastalık yavru balıklarınıza bulaştığı zaman sizi biraz uğraştırır ve tedavi süresi uzun ve zordur.Beyaz benek hastalığını engellemek için akvaryumda çok sık ısı değişimi olmamasına dikkat etmelisiniz. Yavruların boyu 5-6 cm olamaya başladıktan sonra cinsiyetleri ayırt edilmeye başlar.Boyları 10 cm ve yaş olarak 1 yaşının tamamlayan vatozlar ise birer yetişkin olarak üremeye başlarlar.
Tetra tec ex 1200 dış filte bucadaki yeni açılan akvaryem magzasında 170 tl izmirli akvaristlere duyulur!!!!.
Darısı hepimizin başına arkadaşlar herkese teşekkür ederim.
Sağlıklı yavrular dilerim.
Maşallah diyelim lütfen
Maşallah diyelim lütfen
Dağıtım: Güney Amerika-Brezilya, Xingu Nehri
Beslenme: Etobur
Mizaç: Barışçı
PH: 6.0-7.5
Sıcaklık: 26C - 30C
Maksimum Boy: 9 cm
Ana renkler: Siyah, Beyaz
Cinsiyet: Cinsiyet ayrımı zordur.Erkek çenesinde dikenler olur.Ayrıca olgun erkeklerde, burun üzerinde iki tarafta mantar tarzı çıktılar mevcuttur.
Bakım: Doğal yaşamlarında, nehir kenarlarındaki ağaçlardan düşen meyve parçacıkları ile beslenirler.Kankurdu ve diğer dondurulmuş canlı gıdalar ile besleme yapılabilir.Kıyılmış salatalık diyeti takviyesi bu balık için uygundur.
Nehirlerde, akıntı yüksek olduğundan, akvaryumda tek yönlü akıntı yapılmalıdır.Akvaryumda, doğal ortamı taklit açısından bitki kullanılmamalı, bol kayalık dekorlar sağlanmalıdır.Vahşi doğadan yakalanması yasaklanmıştır. turkeyarena.net
Üretim: Mağara içerisine yumurtlarlar.Kısmi su değişiklikleri ile yumurtlama tetiklenebilir.
Leopar Vatoz (Hypostomus plecostomus),
Bu akvaryum balığı (Hypostomus plecostomus) 15 yıldan daha fazla yaşayan bir çöpçü balıktır. Yaşam alanlarının bağlı olarak büyüme hızları değişiklik göstermekle birlikte ne kadar geniş alan olursa o kadar hızlı büyür. Leopar vatozlarda da baskın balık diğer balığı bölgesine sokmamak için saldırgan davranabilir.
Vatozların aksine Leopar vatozların diğer türlere zararı yoktur. Üreme şekilleri çoğu yerde bilinmiyor olsa da yumurta dökerek ürerler.
Cinsiyet ayrımında vücut şekillerinden faydalanılır, yuvarlak geniş vücutlu vatozlar dişi, ince uzun vücutlu vatozlar erkektir.
Yumurta dökmek için karanlık, mağaralar ve kovuklar ararlar. Bunun için en basit yöntem olarak pvc boru kullanılabilir. Yavrular toplanıp anne babadan ayrı olarak büyütülmeli yemlemede de artemia ve toz yemler kullanılmalıdır.
Leopar vatozun ilginç bir özelliği vardır. Ters yatmaları. Bu yüzden yavaş hareket eden büyük balıklarınız varsa (Japon gibi) bu vatoz türü size göre değil. Akvaryumun ışığını kapattığınızda ağzı yukarıya doğru gelecek şekilde yatar ve üstünden geçen balığınıza yapışarak onu öldürür.
Cichlid akvaryumu için leopar vatoz çok uygun bir balık. Görsel olarak kesinlikle çok keyif verici. Ayrıca akvaryumun temizliğine de büyük yardımları oluyor.
Tebrikler hastalıksız akvaryumlar dilerim.Sizlerle tanışıp akvaryumlarınızı görmek isterim.
SON MESAJLAR
- Kırmızı Kerevit Bakımı Ve Üretimi Hakanyldr, 18:32
Omurgasızlar - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 18:28
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Önerisi | 70x40x40 Zaid, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hdpe Su Deposunda Balık Bakan Oldu mu Balıkçı Ali, 18:01
Yeni Üye Forumu - Ada 45p - Ada 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 17:55
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 60x40x40 Yeni Kurulumum grendel1984, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Çürüyen Tatlı Patates TuRKeR, 17:21
Bitki Akvaryumları Genel - Hobiye Geri Döndüm. Bitkili Akvaryum Tür Tavsiyesi altankanat, 17:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Yem Öneriniz Amatör balıkçı, 17:03
Yeni Üye Forumu - Lüleburgaz’dan Selamlar Srknatmn, 17:03
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Borusunu Kısa Tutmak Hk. neomeo, 16:40
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hobiye Yeni Başladım Ama Çok Kayıp Verdim urzais, 16:23
Yeni Üye Forumu - Dalga Motoru Önerisi gorkemtungul, 16:18
Yeni Üye Forumu - Shark, Armatürk, Orionled, Aqualed, Wolfmar nejalt, 16:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Elektrikli Dip Sifonu Önerisi TuRKeR, 15:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Zaid, 13:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkilerim Sararıp Kopuyor İnci Kefali, 13:17
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 12:58
Labirentliler Tanıtımı - Kuyruğunda Beyazlık koraykbl, 12:07
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Cinsiyet Ayrımı s_yavuz4830706, 11:45
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Su Üstü Baloncukları kus6urnu, 11:33
Bitki Akvaryumları Genel - Isıtıcı Sorunu fishhyy, 10:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Ani Ölümler Ve Solungaç Kızarıklığı bearse22, 10:03
Hastalıklar ve İlaçlar - İç Kule Sump Rengi Değiştirme K0L0Ni, 09:47
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Oranda Havada Asılı Kalma GhostKoi, 09:42
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Lt Bitkili İçin Taban Ve Aydınlatma Tavsiyesi Orhan76, 09:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fotoğraf Galerim Street Parrot, 08:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Eheim Thermocontrol 100 W Kalibre Edemiyorum umitopall, 08:09
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 01:24
Akvaryum Tanıtımı - Blackwater Akvaryum Kurulumu... Eflatun61, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Endler Gupy Akvaryumu Hakkinda yemrekozenn, 00:54
Yeni Üye Forumu - Endler Gupy Akvaryumu Hakkinda Zaid, 23:55
Yeni Üye Forumu - Balıklara verilebilecek meyve ve sebzeler Gökdeniz Kale, 23:36
Malzemeler ve Yemler Forumu - Geophagus Cinsiyet Ve Tür Ayrımı İsmail_0631, 23:13
Yeni Üye Forumu - Chihiros, Orionled, Creaqua Led Tavsiyesi Aguamentist, 22:15
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Minik Maswalarım avci16, 22:05
Akvaryum Tanıtımı - Yavru Ciklet Boylandırmak İçin Havuz Balıkçı Ali, 21:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Su Düzenleyicileri Zaid, 21:33
Yeni Üye Forumu - Monstera Bitkisi Ve Tatlı Patates Hatsunepuffer, 21:27
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Telgraf Ve Barış Çiçeği Ekleme Alcin1907, 21:10
Bitki Akvaryumları Genel - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 20:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Baligi mkose09, 20:13
Labirentliler - Bitkilerimin Yaprakları Kararıyor Sebebi Nedir mkose09, 20:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Filtre damlasoytrk, 19:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Balıkları (guppy) Nedir? Bakımı, Özellikleri Ve Üretimi AquaShop, 19:13
Makaleler ve Tercümeler - Co2 Sistemleri Hakkında kilgarrah, 18:33
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Japon Hareketsiz KaanE, 17:33
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 17:00
Akvaryum Tanıtımı - Clown Killifish Ehtiyar, 16:51
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 18:21
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:21
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:21
- Fluval 207 sametyildiz 18:08
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 17:49
- Karides Türleri egehamit 17:28
- Cüce Vatoz egehamit 17:28
- Akvaryum Midyetava 17:08
- Dış Filtre Midyetava 17:08
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 16:48
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 16:09
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 16:09
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 15:37
- Adwa Ph Metre Ad12 Ve tds Metre Ad31 ootkn 15:37
- Cüce Vatoz Cücevatoz99 15:25
- Apiatogramma Macmasteri Genç Çiftler rhn35 15:24
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 15:14
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 15:14
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 15:05
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:58
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:58
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:58
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:58
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:58
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 13:56
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:51
- Needle Leaf Java Fern egedin 13:51
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 13:51
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 13:43
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 12:59
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 12:59
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 12:57
- Yati Kökü Ve Eheimısıtıcılar orcrist 12:57
- Geniş Gözenekli Sünger+elyaf nejalt 12:57
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 12:01
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:44
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:44
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:43
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:43
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:43
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:43
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:43
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 11:43
- Apistogramma Hongsloı Red Satılık Taskinilsever 11:05
- Hb White Lepistes omererbas 10:37
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 10:37
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 10:06
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 10:06
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 10:06
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:04
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.












