ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
greven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2009 21:11
Son Ziyaret:
08 Haziran 2018 00:13
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan

SON 2 MESAJI

Brundi Yavruları
Arkadaşlar benim 1,5 mt. akvaryumumda 1 erkek 3 dişi brundilerim var. Ayrıca bir de vatozum var.
Merak ettiğim soru sayısı çok olduğu için numaralandırıyorum.

1-) Balıkları bir arkadaştan yaklaşık 4 ay önce aldım. Balıkları aldıktan yaklaşık 20 gün sonra dişilerden biri ağzına yumurta aldı, ancak 3 güne kalmadan ağzında yumurta kalmadı. O zamandan beri o balık sürekli saklanıyor. Diğerlerinde de hala ürkeklik var ama o sürekli saklanıyor neden olabilir? Odaya nerdeyse kimseyi sokmuyorum bile.

2-) Balıkları neredeyse hiç yem yerken göremiyorum. Yem attıktan sonra davranmıyorlar bile, odadan çıkıyorum, kapı arasından bakarken yediklerini görüyorum anca. Niye ben bakarken yem yemiyorlar.


3-) Bir hafta önce akvaryuma bakarken 1cm. civarında 4 tane yavru gördüm. Ama hiç beklemiyordum, ağzında yumurta olan görmemiştim, demek ki ağzında az balık olduğundan farkedememişim. Ayrıca yem yerken zaten normalde göremediğim için artık yemi atıp direk odadan çıkıyordum. Balık sayısı niye bu kadar azdı? Acaba daha fazla yavrulayıp 15 cm.lik vatoz tarafından yenmiş olabilir mi? Ama zaten vatoz yeterince doyuyor, tosun gibi oldu yavrulara birşey yapmamıştır herhalde. Balık sizce niçin bu kadar az yavrulamıştır? Balıkların frontosalar tarafından yendiğini düşünmüyorum çünkü 3 ay önce yumurtadan yeni çıkmış yunus yavrularını akvaryuma attım onları bile yemediler. Yavrular frontosaları rahatsız edecek boya ulaşınca çıkardım onları.

4-) Yavru sayısı çok az olduğu için akvaryumdan almayacağım, düzeni bozmaya değmez herhalde. Ama ilk düzen bozuşumda vatozu alıp yerine bir daha böyle bir durumla karşılaşırsam kuşkulanmayacağım bir vatoz türü koymayı düşünüyorum. Cüce vatoz alayım dedim ama onların da bir sürü türü varmış emin olamadım. Bu durumda karşılaşınca şüphelenmeyeceğim vatoz türü var mı?
Yavrularını bırakmayan yunusum.
Ben de bir kere ağzı dolu yunusumu diğerlerinden ayırmıştım ama yakalarken balık yavrularını atmasın diye onu almak yerine diğer bütün balıkları ayrı akvaryuma aldım. Sizin yaşadıklarınızı aynen yaşadım ama bir de yem atınca balık yavrularını dışarı salıyor, yemleri yiyor ve sonra bir ara yavruları geri alıyordu. hatta bazen ağzında yavru varken bile yem yiyordu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.