ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emre.cell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2009 19:45
Son Ziyaret:
13 Eylül 2015 02:20
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Çelikkol
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1977
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Celikkol

SON 10 MESAJI

Nestle Pure Life
Anladım. Dediğim gibi bu tuzlu su ile ilk denemem. Tamponlama olayı konusunda bir yorum yapabilecek düzeyde değilim. Bende herkesin gittiği yoldan gidiyorum şu anda. :)
Nestle Pure Life
Teşekkür ederim. Bir diğer seçenekte Reeflowers'ın İnci Beyazı kumuydu ama bu kumun doğal olmadığını söylediler. Dazs'ı seçmemin daha iyi olacağını söylediler. Bakıp görücez. 

Silis Kuma gelince özellikle Ayvalık-Cunda bölgesine gitmiş olanlar bilebilir. Orada kumun rengi ve inceliği aynı tatlı su akvaryumlarında kullandığımız Silis Kumu ile aynı. ( Aslında dünya üzerinde bulunan çoğu kumda zaten az veya çok miktarda silis var ) Ama neden tuzlu su akvaryumlarında kullanılmıyor ve/veya tercih edilmiyor bilemiyorum.
Nestle Pure Life
Şu anda su dönüyor akvaryum içinde. Olmadı suyu tekrar 10lt. lik pet şişelere doldurur kumu koyduktan sonra tekrar geri koyarım akvaryuma. Silis kumunu çıkarabildiğim kadar çıkardım. 1-2 avuç bişi kaldı dipte onunla da uğraşamadım. O kadardan zarar gelmez sanıyorum. Kum olarak Dasz markasının Aragonit kumunu alacam. Yarın veya Cumartesi. 

Teşekkürler.


Bu arada kullandığım tuz'da Red Sea Coral Pro. 55 lt. su için nerdeyse 2 kilo tuz koydum.
Nestle Pure Life
Anladım. Kimseden bir ileti gelmeyince alışveriş yaptığım akvaryumcuya rica ettim, 55 lt. RO su aldım. Tuzumu aldım, karıştırdım ve akvaryuma koydum. Bir tane de iç filtre taktım, şu anda su dönüyor. Kum ne zaman koyabilirim? Su berraklaştıktan sonra mı? 

Çok Teşekkürler bu arada cevabınız için.
Silis Kum Eklenebilir mi?
Sanırım kimsenin bir fikri yok. :(
Nestle Pure Life
Forum Sitesinde takip ettiğim kadarı ile RO su yerine tavsiye edilen Damacana sulardan birisi Nestle'nin Pure Life'ı. Burada arkadaşlar bu suyun 8.3 civarında bir PH'ı olduğundan bahsetmişler. Buna rağmen Analiz sonuçlarında PH olarak 7.72 verilmiş. 


Hatta daha ilginci de pet şişelerde satılan aynı ürünün PH'ı 7.81 olarak verilmiş. 

Buna göre hangi rakama güvenmeliyiz. Deneyimi olan arkadaşlar bir göz atarlarsa sevinirim. Zira bu hafta içi ilk tuzlu tankım için akvaryuma su ekleyeceğim ve evime en yakın su alabileceğim yerde bir Nestle bayii'si.

Teşekkürler.


Kimsenin bir fikri yok mu?
Silis Kum Eklenebilir mi?
58x38x31 cm. ölçülerinde yaklaşık 70 lt.'lik bir akvaryumum var. Bu akvaryumu'mu deniz akvaryumuna çevirmeyi düşünüyorum. Bugün içinde kullandığım yaklaşık 5 kg hariç bütün balıkları, bitkileri, mangrow kütüklerini vs. çıkarttım. Sormak istediğim soru bu 5 kg. kadar olan Silis Kumu'nu Aragonit Kum ile karıştırıp tuzlu su akvaryumunda kullanabilirmiyim? 

15 kiloluk Pakette Dazs Aragonit Kum alıcam ki yaklaşık olarak 5-6 cm' lik bir yükseklik elde edicem bu kumla. Ayrıca bu kumun üzerine hali hazırda çalışmakta ( minimum 2 yıllık ) olan oturmuş bir deniz akvaryumdan da 3-5 kilo kadar da canlı Aragonit Kum alıp ekliycem. Bu karışıma elimde ki Silis Kumunu da katmam mantıklı / kullanışlı vs. olur mu?

Şimdiden teşekkürler cevap için.


İyi kötü bir fikri olan yok sanırım. Yine de teşekkürler.

Kimsenin bir fikri yok mu?
Çekingen Ramirezilerim
 Şu an itibari ile sadece 2si var akvaryumda. 1 hafta içinde 80lt.lik akvaryuma alıcam ikisinide. Tür olarak yanlarına ne eklememi önerirsiniz?
Çekingen Ramirezilerim
  1 ay önce, 1e1d ( ? ) olarak aldığım 2 adet Ramirezi, aldığım günden beri akvaryumun arka tarafında duran mango kökünün arkasında saklanıyor. Sağlıklarında bir problem yok. Yem attığımda yeme saldırıyorlar, sonra aynen geri. Akvaryumum 40 lt. dipte silis kum var ve 2'si mangrow köküne sarılı,  4 tanesi de ufak taşlara sarılmış toplamda 6 adet'te küçük boy Anubias var akvaryumda. Sizce korkaklıklarını / çekingenliklerini atmaları için ne yapabilirim.

 Bu arada 1 hafta içinde 80 lt.lik yeni akvaryuma alıcam kendilerini. 

 Fikirlerinizi bekliyorum. 

 Teşekkürler.
Filtre Sorunu?
Sun Sun marka UV'li dış filtrem artık eskisi kadar randımanlı çalışmıyor. Su devir daimi çok azaldı. Performansını iyileştirmek için ne yapabilirim ?

Acil önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.