ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatih Akarslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2009 01:00
Son Ziyaret:
20 Kasım 2009 22:11
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih akarslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih akarslan

SON 10 MESAJI

Cinsiyet ayrımı (Tüpçük ve dikensi çıkıntı)
Tüpçük bir hastalık sonucu ortaya çıkmıyor değil mi sadece dişinin ergin hale geldiğini mi gösteriyor?
Japonum Ölüyor
Son bir şey soracağım benim alığım 5-6 cm boylarında ben ölen balıklarımın yerine 2 tane küçük japon almayı düşünüyorum bir sorun olur mu?
Japonum Ölüyor
Roxin in ısıtıcısı var bende zaten beyaz benek bitti yani balıklarımla beraber gittiği için sıcaklığı 26 dereceye düşürüdüm yani ısıtcının fişini çektim çünkü odamın sıcaklığı dengede yani düşüş ve çıkışlar olmuyor yani su değiştireğim zaman felan zaten tabi ki takılı oluyo ve suyu birden eklemiyorum yavaş yavaş ekliyorum.1 gün daha bekleyeceğim ve hastalığın bi izine rastlamazsam iç filtrenin süngereini tekrar takıp rutin düzene geçeceğim ne dersiniz bi kaç gün daha bekleyeyim mi?
Japonum Ölüyor
Çok teşekkür ederim murat bey çoğu sorumu cevaplamışsınız ama 2 balığım tüm yaptıklarıma rağmen öldü ama diğerinde hiçbir belirti yok.Şuan onu gözlüyorum eğer bi belirti görürüsem erkenden tedaviye başlarım.
 
Eğer yaptıklarım doğruysa sadece az metilen eklemişim diyebilirim.Fakat ben buraya yaptıklarımı günü gününe yazmama rağmen sizden başka cevap veren olmadı.Sizce bu balıkta da beyaz benek çıkar mı çünkü diğer iki balığım aynı şekilde öldü ve tedaviye hiç cevap vermedi ama bunda tık yok gayet iyi vatoz biraz küçük ve genellikle iç filtrenin etrafında durduğu için gözlemleyemedim ama iyi görünüyor
Japonum Ölüyor

3 gündür metilen mavisi ile tedavi etmeye çalışıyorum ama hiçbir ilerleme kat edemedim bu konuda tecrübeli biri yardım edebilir mi?

 
Akvaryumun ışığı açık kalıyordu ışık tedaviyi engellemiş olabilir mi?
Japonum Ölüyor
Pazartesi günü;
2 gündür balıçıyı kontrol ediyorum bayram nedeniyle kapalıydı ama bugün açıktı gittim bi ısıtıcı bi de derece aldım 29 dereceye ayarladım bugün dünden daha iyiler kan izleri azaldı ilacı her gün azaltıyım mı?
 
Salı günü;
 
Bugün 1/3 lük su değişimi yaptım ve 5 damla metilen damlattım ama beyaz beneklerin sayısı azalmıyor gittikçe artıyor yanlış veyaz eksik bir şey mi yapıyorum?
Fatih Akarslan2009-09-22 14:25:01
Japonum Ölüyor
Kemal bey verdiğim yemin özelliği zaten içinde tüm yem çeşitlerini bulundurması o yüzden sadece bu yemi kullanmam onları yetersiz beslemez diye düşünüyorum.
 
Günlerdir hastalıklar haskkında makaleleri okuyorum ve beyaz beneğin sadece ani su değişiminden değil yeni alınan balığın uyum aşamasında da yakalandığı bir hastalık oldugunu gördüm.Balıklarıma baktığımda -özellikle turuncu japonlardan hasta olanı- kendine bir şey saldırıyormuşcasına hareket ediyor yüzgecine basktığımda beyaz noktalar gördüm şuan beyaz benek olabileceğini düşünüyorum.
 
Gümüş rengi japonum çok daha kötü oldu solungacları iyice kızardı ben kan izlerinin oralarda da çıktığını düşünüyorum.
 
Keşke bi fotoğraflarını koysaydında bizde görseydik diyorsunuz biliyorum ve bugün çekebildiğim en net fotoğrafları çekmeye çalıştım ve çektim bilgisayara atıyodum ki card reader ım bozuldu. Ne yazık ki bu 1 hafta içinde tüm aksilikler üst üste gelmeye başladı derecem yırtıldı ısıtıcım bozuldu ve balıklarım hastalandı, bunların yenisi almak için balıkçının bayram tatilinden gelmesini bekliyorum.
 
Bugün akvaryumumun suyunun yarısını aldım.İçindeki plastik bitkileri de çıkardım süngeride çıkardım ve aldığımdan az su koydum 7 damla da metilen mavisi damlattım vatoza zarar vermesin diye az da tuz koydum biraz kendilerine geldiler.
 
Süngerimi tuzlu suda yıkamam süngere zarar verir mi?
 
 
 
 
Japonum Ölüyor
Yemin markası şu;
HAS ORDÖVR YEM 1000ml
 
Acaba tuzlu su mu katsam akvaryuma ama vatoz için kötü olabilir.onu 1-2 günlüğüne başka bir yere koymam gerekecek.
 
Tuzlu suyu japon balıkları seviyorlar heralde o yüzden tuz zarar vermez değil mi?
 
Birde ilaç olarak sadece dezenfektan kullanıyorum onun yanında başka bir ilacı sürekli kullanmam gerekir mi?
 
 
Japonum Ölüyor
Oksijenin az olduğunu sanmıyorum çünkü bu motoru daha öncedende kullanmıştım ve gayet güçlü sıcaklık en fazla 28 derece oluyor.yem olarak bu balıkları almaya gittiğimde yemi de aldım ve balıkçıdan en kalitelsini aldım yani o öyle dedi.açık yemlerde vardı ama kaliteli olsun dedim bunu verdi.Yem içinde her tür balık yemi var.Kutunun üzerinde pul yem, karışık pond yem,besi pond,dip yemi gammarus,tubifex,karides,vitamin parçaları,pellet yem ve mevsimlik kurutulmuş sebze parçaları bulunur yazıyor.
 
En fazla 28 derece dediysem sabahtan akşama kadar en fazla 26 derece sadece gece olursa 28 derece olur.
 
 
Önemli bir ayrıntı vereyim; ben geceleri balıklarımın bulunduğu odada yatıyorum bu yüzden geceleri motorun ve ışığın fişini çekiyorum ama sahura kalktığımda motoru takıyorum yatarken tekrar çıkarıyorum ama sabah kalktığımda tekrar hem ışığı hemde motoru tekrar takıyorum ve akşama kadar çalışıyor.
 
Dediğim 3 tane japonum 2 si turuncu biri gümüş renkte en kötü durumda olan gümüş renkli japon, turuncu renkli japonumun birinde de dün akşam ağzının her iki yanında ve solungaçlarında kan izleri çıktı.fakat diğer turuncu japonumda hiçbir sorun yok diğer ikisine inatla o gayet neşeli.
 
Sadece gümüş renkli japonda gözleri biraz dışarı çıkmış ama çok fazla değil dikkatlice bakmadıkça belli olmuyor.Pullarında bir kabarma yok
 
Fatih Akarslan2009-09-19 16:31:49
Japonum Ölüyor
1 hafta önce lepistes akvaryumumu iyice temizledim kumunu,filtresini sıcak tuzlu suda beklettim ve yıkadım sonra 3 tane japon 1 tane de vatoz aldım.5 gündür bende onlarda çok mutluydu ama ne olduysa gümüş renkli japonum en başta hareket etmemeye başladı.yani yan yatmıyodu ama diğer 2si ona dokunmasa akvaryumun bi yerinde sonsuza kadar öyle duracakmış gibi duruyor ne kumu ağzına alıyor ne de yüzüyor.yem attım yiyor ama onun dışında hareket etmiyodu.ben düzelir dedim ve bekedim ama gittikçe kötüleşti ve ağzının etrafın kan izleri çıktı bildiginiz iç kanama izleri.bügün akşama doğru gözleri biraz dışarı çıktı sanki. ve yüzgeçlerine kadar kan izleri çıktı.artık suda asılı kalmıyor ve karnını kuma yaslayıp duruyor.diğer 2 japonumdan birindede bu izleri görünce herşey için çok geç olmadan size sormak istedim.İnşallah bi çaresi vardır

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.