ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasin_zku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2009 08:58
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2011 16:54
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Kandemir
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Meslek:
Sağlık Teknikeri (EEG+EMG+PSG)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

6 adet japon
2 adet köepk balığı
1 çöpçü
1 vatuz
1 v

SON 4 MESAJI

Hangi Türü ekleyebilirim!

akvaryumum 200 litre akvaryumumda 3 tane pengasus 5 japon 3 koi 1 çöpçü 1 vatoz mevcut daha farklı hangi tür ekleyebilirim sorunsuz yeniyim teşekkür ederim saygılarımla

JAPON AKVARYUMUMA KAYA TUZU GEREKİR Mİ

kaya tuzu tamamen eridiği için suda dip çekimlerindeki su değişimlerindede içinde az miktarda kalsada su1 ile çözünmüş şekilde atılıor

yasin_Zku
hatalarımı düzelttiğime inanıyorum
Arkadaslar civalı termometreleri kullanmayın, bakarsanız derecenin alt kısmında kursun aprtikülleri ve üstünde civa mevcuttur çok tehlikeli zehirlenmelere ve his(sinir) kayıplarına neden olabilen iki tehlikeli materyeldir, balıklarına bile zarar verebilir. Akvaryumun çok hoş olmuş. Benimki eleştiri değil yalnış anlamaman ricasıyla.. Sadece önlem. İyi çalışmalar.
 
alıntı:

Civa Zehirlenmesi, Endüstride yaygın kullanımı olan civa ile zehirlenmeler tedavi sırasında veya kazalar sonucu gelişebilir. Civa deriden, akciğerlerden ve sindirim kanalından emilebilir. Civa buharı da zehirlenmeye neden olabilir. Öldürücü doz yaklaşık 1 gramdır.

Belirti ve Bulgular

Civa Zehirlenmeleri Durumunda; Şiddetli karın ağrısı, dizanteri benzeri ishaller ve kanama görülebilir. Üçüncü günde akut tübüler nekroz gelişebilir. İnhalasyon, (sıvı ilacın buharlaştırılıp solunumla verilmesi) yoluyla alınırsa salivasyon (salya artışı), stomatid, ağızda metalik tad, solunum yolları enfeksiyonu ve pnömoni, kan-beyin engeli aşıldığında, merkezi sinir sistemi bulguları olarak başağrısı, kas hareketlerinde düzensizlik (ataksi) ve havale gözlenir.

Tedavi ve Bakım

1 litre suya 10 adet karıştırılarak mide yıkaması yapılır. Aktif kömür kullanılır. İdrar ve dışkıyla atılımı kolaylaştırmak için penisilamin 4*250mg verilir. Dimerkaptol ilk 3 saat içinde uygulanırsa böbrek yetersizliğini önleyebilir. İlk doz 5 mg/kg IM olarak verilir. Daha sonra her 6 saatte bir 2,5 mg/kg devam edilir. En etkili tedavi yöntemi hemodiyalizdir.

KURŞUN ZEHİRLENMESİNİN BELİRTİLERİ
Kurşun zehirlenmesinin bazen belirtilerinin görülmediğini söyleyen Prof. Dr. Gökalp, belirti olmaması halinde, zeka seviyesi düşük olan, işitme ve denge kusuru bulunan çocuklarda tarama testi yapılması gerektiğini, bu testlerin kan, tırnak ve saçlarda yapılabileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, akut kurşun zehirlenmesinin ise çeşitli belirtilerle kendisini gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti.
Kan düzeyinde 60 mikro gramın üzerindeki kurşun, akut zehirlenme oluşturuyor. Akut zehirlenme, anemi, mide barsak sisteminde ishal ve kabızlıkla kendisini gösteriyor. Böbreklerde de birikmeye bağlı ileri dönemde kronik böbrek hastalığı yapabiliyor. Hormonları etkiliyor, gelişme geriliği yapabiliyor, ama en önemli etkisi sinir sistemine oluyor. Gelişimsel bozukluklar, zeka düzeyinde düşüklük, davranış bozuklukları yapıyor.
Japon çiftleşmesi hakkında
Sayın arkadaşlar 6 adet japon balığım mevcut birbirlerini kovalıyorlar, sanırım çiftleşiyorlar ilk denyeyimim yumurta ne zaman dökmeye başlarlar? Ve nasıl muhafaza edebilirim yardımınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkür ediyorum. Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.