ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mertcc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2009 12:21
Son Ziyaret:
16 Ekim 2018 11:23
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Ceylan
Doğum Tarihi:
14 Şubat 1974
Yaş:
50
İl:
Ankara
Meslek:
Tekstil Etiket
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Cihan Ceylan

SON 10 MESAJI

Sıvı gübre ve bulanma?
Merhaba soldaki bitki akvaryumun yüksekliği 50 cm fakat bitki buhar camına dayandı.Bence bu bitki yüksekliği 70 cm akvaryumlar için ideal,hem yerini sevince hızlı gelişiyor,hemde çok büyüyor.Bende 4 kök vardı 2 tanesi hız gelişti 2 tanesi yavaş gelişti.Akvaryumun iki ayrı kenarlarına dikmiştim.
Silis ve bitkili
Merhaba arkadaşlar buda benim ince silis kumlu akvaryumum gerçi tabanında sırasıyla  aquaclay,volkan kırığı ve siyah çakıl,üzeri yaklaşık 4-5 cm ince silis kum. 6 aydır bir sorun yaşamadım ne köklü nede köksüz bitkilerde.Silis kumun  görselliğini çok beğendiğim için biraz araştırıp denedim.Umarım fikir verir.
Elma Salyangozu & Karides
Hayır ben 8 aydır beraber besliyorum ve karideslerdede salyangozlardada üreme devam ediyor.Hatta karidesler salyangozun üzerinde sıkça geziniyorlar,üzerlerinde gözle görünmeyen birşeyler yiyorlar ama ne olduğunu göremedim.Kıskaçlarıyla birşeyler topluyorlar ama dediğim gibi gözümüyor.
Bitkili Akvaryumunda Hava Motoru
Sizin tarifinize çok yakın bitkili akvaryumum var 200 lt 40-50 adet canlı doğuran,aydınlatmada yaklaşık aynı hava motoru kullanmıyorum.1 yıla yakındır besliyorum, hiçbir oksijen yetersizliği belirtisi olmadı.Zannediyorum bitkilerin fotosentezi yeterli oluyor. 
Akvaryumumda türeyen bitki
Kesinlikle demersum,ışığı veya besini yeterince alamadığından biraz ince büyümüş.
Silis-Kuvars karışıklığı hakkında bir yorum
  Merhaba çok bilgilendirici bir yazı olmuş,öncelikle teşekkür ederim.Çeşitli bitki kumlarından sonra,bitkili akvaryumumun bir tanesinde,görselliğini beğendiğim için tamamiyle deneme amaçlı olarak silis kum kullandım.Yaklaşık iki aydır bir sorun görmedim,akvaryum içerisinde karides ve elma salyangozuda var. 
   Diğer akvaryumumun en üst tabakasına(altında lav kırığı,aquaclay,ve siyah demir oranı yüksek bir kum var)silis kum koymamın bir sakıncası olmaz herhalde,ancak bahsettiğim kum çok ince tanecikli,deniz kumu gibi bej renkte.
Mertcc2010-02-08 16:01:33
Misket Gübre Yapımı (TARİF)
    Arkadaşlar uzun süre araştırıp ve uğraştıktan sonra,bulmuş olduğu formülü paylaşmıyor olması gayet doğal.Kaldıki zaten bunlarıda satıyor (Ticari üye) bu yüzden bu tarz yazılarla emeği hiçe saymıyalım lütfen.Forumda araştırıp formül bulmaya çalışan başka kişilerde var,merak edenlerin bence takip etmeleri gereken yol budur.Belki tunç beyden maliyetlerini bilmiyorum ama biraz daha uygun fiyata satması biz hobicilerin yararına olacaktır.Hemde tanktaki bitki ve canlıları riske etmeden.Tabiki bu tamamen kendi taktiridir.
Dıy Makro Sıvı Gübre
 Çok teşekkür ederim Tevfik Emre bey,merak ettiğim birçok konu bu vermiş olduğunuz iki linkte detaylı olarak yazılmış.Yeni başlayan ve tecrübesiz olanlara okumalarını tavsiye ederim.   
Dıy Makro Sıvı Gübre
  Tankımın tabanında 1-1,5 cm gölün çeken kısımlarının alt katmanlarından toprak koydum,üzerine 4cm civarı aquaclay ve lav kırığı, onun üzerine 3cm civarı demir oranı yüksek (cam mıknatısına yapışacak kadar)siyah renkte bir kum,küçük taneli çakıl (aquaclay ebatlarında) akvaryumum 3 aylık.
    Bitkiler sırasıyla;
 Echinodorus bleheri        2 kök  (gelişimleri oldukça iyi)
 Cryptocoryne Balansae   2 kök  (büyük köklerdi hepsi eridi yeniden yetişiyotlar ama cılız)
 Apanogeton ulvaceus     1 soğan  (çok güzel gelişti 30-35 yaprak oldu hatta yanından iki adet yavruladı
                                                        ve çiçek açtı ama şimdi yaprakları eriyor kötüleşiyor)
  sagaratti subulata         10 kök  (hızla çoğalıyorlar)
  zeytin                             10 kök  (gelişimleri iyi)
  gül                                   5 kök   (çoğu yaprakları döküldü çürümedide)
  anubias 2 tür                   8 kök   (küçükler)
  java moss                       3 öbek  (gelişimleri iyi)
     Aydınlatma 
    1 adet sylvania grolüx 30 watt t8
    1 adet resun floresan 10000 k 30 watt t8
    1 adet philips 13 watt t5
     akşamları 5 saat yanıyorlar
    Canlılar;
     50 adet canlı doğuran (biraz fazlada olabilir)
     15 adet elma salyangozu
     20 adet kiraz karides
       2  makrakanta
      karbondioksit yok (fakat hava motoruda yok dış filtrenin ucuda suda yani dışarıdan havada  
      vermiyorum balıkların doğal karbondioksit döngüsü  yeterli olmazmı diye deniyorum)
    
     
Dıy Makro Sıvı Gübre
[QUOTE=Bvarisli] [QUOTE=emreutku]
Son bir nokta kaldı; gerçi potasyum sulfat ve potasyum nitrat bulmamız yeterli olabilir. Potasyom Fosfat bulduğumuzsa ise küçük bir sorunumuz olabilir; o da 7 gramı nasıl tartıcağız?
Bunun çeşitli yolları olabilir, ama doğrusunu isterseniz mutfak tartısıyla bu iş zor, o nedenle dijital ekranlı hassas tartıya ne dersiniz?
 

   Evet kesinlikle doğru  7 gramdan gübre hazırlamak çok zor olur, galiba hassasiyetleri 2-3 gram çünkü küçük pazar terazileri ile tartıyorlar.Ben işyerinde 1gr hassasiyetli dijital terazi ile bu sorunu minimuma indirdim,sizede hassas bir terazide tartmanızı öneririm.
     Potasyum sülfatın 166gr'ını 1.5 lt'de karıştırdım 50-60 derece civarı ısıda çözüldü ama içinde çok az  miktarda yüzen tortu oluştu ve hafif bulanıklık var,iyicede çalkalamıştım,ama sabahleyin baktığımda dibe çökmüşlerdi toz değil tortu. Tevfik Emre bey sizde de böyle mi oldu?Yanlışlık var ise lütfen uyarın,potasyum fosfatın 15gr'ını 2lt'de çözmüştüm artık kullanırken %20 daha fazla kullanırsam bu aradaki eksikliği gidermiş olurum herhalde.
   İlk sorumun cevabı için Tevfik emre beye teşekkür ederim, ancak ikinci sorumun cevabını alamadım, bukadar canlının olduğu akvaryumda, nitrat ve fofat gübreleri kullanmalımıyım?  Benim akvaryumumda canlı olduğundan dolayı nitrit - nitrat döngüsü ve fosfat oluşumu yeterli gelmezmi?
Mertcc2010-01-27 10:23:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.