ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oltakeyfi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2009 19:28
Son Ziyaret:
23 Kasım 2011 21:34
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem Yılmaz
Doğum Tarihi:
11 Ağustos 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem Yılmaz 1977

SON 10 MESAJI

Mücevher Cichlid Köşesi
Benim mücevher tekrar yumurta bırakmış.Erkek başında nöbet tutuyor.Bu sefer yedirmeyeceğim yavruları tül ile ayıracağım o kısmı.
Mücevher Cichlid Köşesi
Yaklaşık 15 gün önce akvaryumuma 3 d bir e olarak koydum.Diğer türler gibi çiftleşiyor zannetmiştim.Biri ilk 1 saat içinde öldü.Bir erkek ve dişi eş tuttu ve şu an yavruladılar.Kayıp verdim doğal olarak.Onlardan hariç sarı prensesimde var akvaryumda.Erkekde dişide kıpkırmızı şu an görsel şölen adeta.Gerçi şu an yavrular resimlerde tam belli olmuyor nokta gibiler ama idare edin :).








oltakeyfi2011-01-27 22:26:08
Sarı prensesle uyumlu balıklar ?
Bende sarı prenses,yunus,iceman ve sarı imparator vardı.Hepsi Malawi ve hepsi birbiriyle uyumlu.Gerçi çoğunu kaybettim filtre arızasından dolayı ama bu dört tür uyumlu.
Fluval 305 İnceleme
Ben dün 305 aldım.Kulağımı o kadar dayayıp dikkat kesilmem rağmen motorun içinde ki su sesinden başka bir ses yok.İnşallahda olmaz.Anadolu yakasında fiyatlar 230 TL. civarı 250 diyende var.
oltakeyfi2010-05-25 22:36:55
Dış Filtrede Ses Ve Kabarcık Sorunu
[QUOTE=alptek]Dış flitreniz muhakkak hava alıyordur. Musluk giriş çıkış oringlerini (yuvarlak ince lastikler) ve filtre üzerindeki tüm oringleri kontrol edin temizlik sırasında çıkarmış olbilirsiniz. Motor kısmını temizlediyseniz toplarken oturmamış kısımlar olabilir. Motor kısmına salyangoz girmiş olabilir. Her şeyden önce fişi çekin dış filitre üzerindeki su emiş butonuna peşpeşe 10 kez basın suyun geldiğini basma hortumundan görün sonra fişe takın. Çalışırken flitreyi hafif hafif sağa sola sallayın. Bu esnada flitre içinden cızırtılar gelecektir. Bu cızırtılar flitre içinde hava olduğunun belirtisidir. Flitredeki cızırtılar kesilinceye kadar sallayın. Daha sonra Flitre fişini fişe 5-10 kez tak çıkar yapın. Flitre basma çıkış borusu içindeki hava kabarcıkları bitene kadar işlemi tekrarlayın. Hala devam ediyorsa % 100 flitreniz çalışırken içine ortamdan hava çekiyordur. Uzman bir kişiye gösterin.[/QUOTE]
Biraz önce motoru tekrara söktüm kontrol ederek topladım.Yarım saatdir ses yok.Fakat tazik azaldı sanırım ya da bana öyle geliyor.Daha önce şelalenin tüm deliklerinden su gelirken şu an hepsinden gelmiyor.Gerçi ses gitti şimdilik bunada şükür :).
oltakeyfi2010-05-02 13:05:58
Dış Filtrede Ses Ve Kabarcık Sorunu
[QUOTE=bahtiyar][QUOTE=kalyente11]Arkadaslar dış filtre içindeki havayı nasıl boşaltabilirim? [/QUOTE]
 
Onur Bey filtreniz çalışıyor ama ses yapıyorsa, filtreyi nazikçe sağa sola sallayarak içindeki havanın boşalmasını sağlaya bilirsiniz. Filtreniz hava yapmış olduğu için çalışmıyorsa akvaryuma su basan hortumdan bir nefes çekip suyun gelmesini sağlaya bilirsiniz.Big%20smile
[/QUOTE]
Bu dediğinizi yaptım ama benim sorunum çözülmedi.Dış filreyi temizledim kapatıp kurdum her zaman yaptığım gibi.Ancak sanki motorda bir manga asker yürüyüş yapıyor rap rap rap :(.Uyku haram oldu kaç gündür.Sallayınca ses kesiliyor ancak bir kaç dakika sonra tekrara başlıyor.Motorun üstündeki kapaktan havasını alıyorum ses gene kesiliyor ancak bir iki dakika sonra tekrar başlıyor.Bunun çözümü nedir?Siirden yakında balkondan sallayacağım galiba motoru :).
Hangi Cichlid Türü?
[QUOTE=pckobat]

Ne demek inşallah yardımcı olabilmişimdir.Green Terror'leri 1 erkek 1 dişi beslemelisiniz.Çok fazla zaman geçmedende yavru alırsınız.Birde bu balıkları bazı akvaryumcular acara blue veya blue acara diye satmaktalar sorarken bunlarda aklınızda bulunsun.Green terrorlerin erkekleri cidden çok hoş renklidir.Bu arada direk almayın gelin fiyat hakkında falan burdan fikir alın çünkü bu balıkların fiyatları birbirini tutmuyor herkez tutturabildigine satıyor.İyi forumlar...

[/QUOTE]
Tekrar teşekkür ederim.


Green terror biraz araştırdım bulamadım ve koca akvaryuımda sadece iki balık beslemek işin aslı pek işime gelmedi.
Bu gün bayağı dolaştım.Sarı prensesler ve icemenler gerçekden harika.Sanırımbunlardan kuracağım akvaryumu.
Sarı prenses,yunus ve icemenden 1 erkek 3 dişi dörtlü grupdan oluşan bir akvaryum oluştursam nasıl olur.Üçü bir arada uyumlu yaşayabiliyorlarmış.Sizce uygunmudur bu üçlü.
Hangi Cichlid Türü?
[QUOTE=pckobat]Bu g.t(Green terror)lerde durum şöyle eger yavru almak istiyorsanız ki istiyorsunuz.1 erkek 1 dişi beslemelisiniz.Başka balıklarada yavru atınca terror estirirler.Yoksa sakin balıklardır.Hani elimi uzattım ısırdı gibi durum yoktur.Diger balıklara karşı serttir.Bu balıktan yavru almak istiyorsanız tek tür beslemelisiniz.Ama yavru alınca çok zevk alırsınız bu türden.Zaten amerikan cichlid türlerinde genelde yavru atma dönemlerinde serttir balıklar.Dayanıklılık olarak ise en dayanıklı türlerden biridir diye bilirim.Öldürmek için baya ugraşmanız gerekir kolay kolay ölmezler:=)İyi forumlar... [/QUOTE]Deminden beri nette araştırıyorum.Bazı durumlarda isminin hakkını veriyormuş:).
Yarın özellikle bakacağım bu türe bayağı merak ettim.Alakana çok teşekkür ederim.Peki sadce bu balıkdan koymak istersem.Kaç adet ve dişi erkek oranı nasıl olmalıdır.Renk çeşitleri çok hoşuma gitti :).
oltakeyfi2010-04-13 20:47:10
Hangi Cichlid Türü?
[QUOTE=pckobat]

Merhaba eger amerikan cichlidden yavru almayı düşünürseniz ideal türlerden biri green terrordür.Şu konuda detaylı tanıtımını yaptım internettende resimlerine bakabilirsiniz.Çokta saglam balıklardır.

 
[/QUOTE]
Bu yeşil terörden alırsak akvaryumda terör estirmezler değilmi:).Şaka bir yana bayağı bir renk çeşidi var.Hoş balıklar.Peki bundan koymaya karar verirsem bir erkek bir dişimi yoksa diğer türlerde ki gibi 3 dişi bir erkekmi koymak lazım.Linkde ki yazından bire bir ideal diye anladım...Ve bunun yanına ne koyabiliriz?Ben aynı tür olmasın istiyorum.Ve kaç adet koyabiliriz?
Hangi Cichlid Türü?
[QUOTE=pckobat]S.p ve portakala karar vermişsiniz ama amerikan cichlidleri hiç incelediniz mi?Yavru almak gibi bir niyetiniz varsa damızlık boyda g.t çifti ile başlaya bilirsiniz.Ama benim yavruyla işim olmaz görsellik derseniz çok hoş karma tank kurabilirsiniz.Mesela:mücevher,green terror,sayika,severum gibi balıklardan karma yapılabilir tabi tankınız hepsini kaldırmaz seçim yaparsınız.İyi forumlar...[/QUOTE]
Kesin karar vermedim aslında.Sarı prenses ve portakal renk olarak çok hoşuma gitti.Fazla çeşitte bakmadım aslında.Her tür deneyebilirim.Yavru ise ben benim akvaryumumda çiftleşip yavrulamasını istiyorum.Görmek bir nasip olmadı :).Birbiriyle uyumlu yaşasın akvaryumda çok fazla patırtı yapmasınlar birbiriyle.Tavsiye ettiğin balıkların tam ismini verebilirsen önce buradan sonra akvaryumcudan inceleyerek temin edebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.