ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Wiesenthal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
154
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2009 15:59
Son Ziyaret:
1 saat 9 dakika önce
Toplam Mesaj:
500 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1995
Yaş:
28
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japonlarım Ne Kadar Dayanır
Üniversite zamanları ani gelişen bir sağlık sorunu yüzünden şehir dışına çıkmıştım balıklarımı emanet edecek kimsede yoktu o zamanlar 5 adet Japonum beş günlük süre zarfında açlığa dayanmıştı geldiğimde çok yavaş ve halsiz hareketleri vardı, sizinkilerinde dayanacağını düşünüyorum ama döndüğünüzde yemlemeyi birden değil de hafif hafif yapın.
Bitkili Akvaryum Balıklar Su Üstünde
Akvaryumunuz hakkında detaylı bilgi vermemişsiniz akvaryum hacminiz ve canlı yükünüz nedir, filtrasyon sistemi olarak ne kullanıyorsunuz, bitkilere co2 kullanıyormusunuz? Lepistesler genelde akvaryumun yüzey ve orta kısımlarını seven türlerdir bir sorunda olmayabilir.
Balıklarımın Akvaryumu
Çoğu hobici en başta böyle fanuslarla yanlış yönlendirilerek hobiye başlayıp ilerleyen zamanlarda daha büyük akvaryumlarda bu hobisini sürdürmüşlerdir. Günümüzde de fiyatlardan dolayı hemen hop diye akvaryum alabilmekte zor hele de aile ile yaşayan bir öğrencinin alması daha da zor sizi bu konuda anlıyorum çünkü aynı yollardan bende/bizde geçtik [:)] ancak bu durumda burdaki arkadaşlardan alabileceğiniz maksimum tavsiyelerde balıkları ya bir petshopa yada akvaryumu olan tanıdık birisine vermeniz zira kimse fanus gibi bir yerde balık hele de Japon balığı beslenmesini maalesef savunamaz, sizi çok iyi anlıyorum ama burdaki arkadaşlarda fanusta beslemeniz yönünde destek de maalesef bulunamaz. bu durumu şu aşamada kendiniz karar verip çözmeniz gerek, Umarım ileride daha iyi koşullarda bir akvarist olursunuz.
Bitkili Akvaryumuma Temizlik Elemanı Arıyorum :)
Betanın yanına balık değil de salyangoz ve karides ekleyebilirsiniz.
Anubiasın Rizomunun Zedelenmesi
[QUOTE=Kınayu]Selamlar ,
kardeşim büyük geçmiş olsun da [:'(] Bu sertlik neden ne sebep oldu [:lol:]
rizomun kırıldığı yer önemli ve azda olsa rizom bölgesi yeri kaldıysa ben bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü bu bitki rizom bölgesinin belirli kısımlarından kesilerek çoğaltılıyor çoğaltılmak için kesilen diğer bitkinin üzerinde az bir şey rizom kısmı kalacak şekilde .[/QUOTE]
Rizom bölgesi anubiasa bağlı hala duruyor sadece sert bir şekilde bağlı değil yani biraz elimle oynasam elime gelebilir o şekilde umarım bir şey olmaz :) teşekkürler cevabınız için .
Anubiasın Rizomunun Zedelenmesi
Merhaba değerli forum üyeleri dün akvaryum temizliği yaparken anubiasın üzerinde oluşan yosunları da temizlemiştim ama tekrar anubiası taşa bağlarken biraz sert davrandım sanırım bitki yana doğru döndü ve rizomu çat diye zedelendi yani şuan rizom kısmı anubiasa sert bir şekilde bağlı değil kırıldı gibi bir şey oldu acaba bu durum bitkiye ne gibi zararlar verir yoksa bitkiye bir zararı olmama durumu bitkiyi kurtarma durumu varmıdır ? Teşekkürler şimdiden.
Konu Silinebilir
Konu Silinebilir[EDIT]SaintJ,2020-06-23 21:42:17[/EDIT]
Japonlarım Yüzeye Çıkıyor
Yüzde yirmi otuz civarı su değişimi ve dip çekimi yapabilirsiniz ayrıca fazla yem veriyorsanız bu da nitrat birikimine neden olur yem miktarınızı azaltabilirsiniz .
Evet nitrat birikimi koku yapar .
Japonlarım Yüzeye Çıkıyor
Oksijen yetersizliği vardır tankta ya da dipte nitrat birikimi olmuştur.
Anubias Nana Hakkında
Merhaba değerli forum üyeleri yaklaşık 4 aydır baktığım anubias nana bitkimin rizom kısmının üstünde kahverengi bir çürük oluşmuş uzun süredir bu çürük var ancak anubiasın gelişimi gayet iyi iki haftada bir yeni yaprak çıkarıyor bu çürük kısımın neden oluştuğu anubiasın gelişiminde herhangi bir zararı varmı merak ediyorum internette forumlarda yararlı bir bilgi bulamadım bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum . Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.