ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Quesgi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2010 04:04
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2010 03:30
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ezgi Nogay
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ezgi Nogay

SON 10 MESAJI

Lepistese bu yem uygun mudur?
Arkadaşlar merhaba. ben bugün pet shop a gittim lepisteslerime yem almak için. Kaliteli bir yem almak istedim, pet shop sahibi de bana otto neon fish flakes i önerdi. Yem kahverengi pul şeklinde bir yem. Kutunun arkasına baktım. Tetra türü balıklardan neonlar, small carp ve rainbow fish için uygun olduğu yazıyordu. Bu lepistesler için de uygun mu dediğimde ısrar etti uygun olduğuna dair. Aldım yemi fakat içime sinmedi. Ben de buraya sormak istedim. Akvaryumumda 5 de yavru lepistesim var. Bu yemin lepisteslere bir sakıncası var mıdır acaba? Teşekkür ederim şimdiden.
Lepsitesler ve hasta çöpçü için yardım
Çöpçüm öldü ne yazık ki. Dişilerde ve yavrularda bir sorun yok şimdilik. Haftada bir değişim yaparım artık. teşekkürler.
Lepsitesler ve hasta çöpçü için yardım
Teşekkür ederim,  suyumu %40 oranında değiştirdim. Çöpçü hala yaşıyor umarım düzelir. Nitrat zehirlenmesinde okuduğum kadarıyla 2-3 günde bir %20 su değişimi gerekiyormuş. Bu sık su değişimi yavrulara zarar verir mi?
Lepsitesler ve hasta çöpçü için yardım
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:halsizlik, sürekli dipte durma isteği, arada bir su yüzeyine fırlama sonra tekrar dibe inme

Akvaryum Kapasitesi (litre):32

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2d lepistes,1 çöpçü,2 elma salyangozu, 4 lepistes yavrusu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 26 derece

Filitrasyon:iç filtrasyon

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 Lepisteslerimden önce 1 dişi öldü. Ardından erkek lepistesim halsizleşti, yüzmemeye başladı. Gözünde bir kızarıklık vardı. Sonra yüzeyde durmaya başladı. 2-3 gün içinde de o öldü. Ertesi günü de çöpçüm halsizleşti. Bir yerlere saklanmaya çalışıyor. Su yüzeyinde sürekli. Ve filtreye çekiliyor arada kendini bırakıp. Aşağıda midye kabuğunun altına saklandığında yan duruyor. Ne yapmam gerekiyor acil bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler. Quesgi2010-01-28 16:02:05
Dişi Lepisteslerimin Nesi Var
Suyu 26 dereceye ayarlamıştım zaten 1-2 gün önce.Tamam teşekkür ediyorum. Akvaryumumu biraz daha bitkilendireceğim sadece.
Dişi Lepisteslerimin Nesi Var
Teşekkür ederim yorumlarınız için. 2 gün önce dişilerimden biri öldü. Bugün de bir dişim 4 tane yavru doğurmuş:) 2d 1e 1çöpçü ve 4 yavru var şu anda. Tekrar dişi almam gerekir mi? 
Dişi Lepisteslerimin Nesi Var




Herkese selamlar. Akvaryumuma 4-5 gün önce 1e 3d lepistes aldım. Ayrıca 2 elma salyangozu 1 de çöpçü balığı var. Forumdan anladığım kadarıyla dişi lepisteslerim hamile. Arkalarında siyahlaşma var ve hafif karınları şişik. Ancak sürekli akvaryumumdaki bitkilerin arkasına siniyorlar ve orada hareketsiz kalıyorlar. Erkek lepistes gelirse ya onu kovuyorlar ya da kendileri kaçıyorlar. Akvaryumumun sıcaklığı 24-25 derece arası. Beslenmeleri hakkında biraz endişeliyim doğru olup olmadığına dair. Elimde pet shopun verdiği renkli pul ve turuncu küçük dibe çöken 2 ayrı yemin karışımı var. Verilecek miktar ve yemin doğruluğu konusunda şüphelerim var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Yeni akvaryumum için uygun balık tavsiyesi
Tamam çok teşekkür ediyorum sağolun.
Yeni akvaryumum için uygun balık tavsiyesi
Lepistesleri araştırdım forumdan ve bitkili lepistes akvaryumu kurmaya karar verdim. Neonlar da lepisteslerle beraber yaşayabiliyor sanırım onlardan da almamda bir sakınca var mı? Ayrıca bitki konusunda hala belirsizlikler var nasıl bitki almalıyım diye. Açıkçası pet shoplara güvenim kalmadı artık verebileceğiniz bilgiler benim için çok önemli. Teşekkür ederim.
Yeni akvaryumum için uygun balık tavsiyesi
Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle akvaryumumu bitkilendiricem. Peki bebek yüzlü denen japon balıklarından almam konusunda bi sakınca var mıdır? Maksimum 2 tane almayı düşünüyorum zaten. Ve onlar için özel yetiştirmem gereken bir bitki türü var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.