ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onury
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2010 22:46
Son Ziyaret:
04 Aralık 2012 03:20
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Yüksel
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

İkinci el akvaryum almak
Bir kimse, emek verdiği, şekillendirdiği bir akvaryuma istediği fiyatı biçebilir, onu kendi içinde bir sanat harikası da görebilir o anlaşılır ama salt malzeme satacak olan kişilerin piyasa koşulları nezdinde fiyatlandırmada daha hassas olması gerektiğini düşünüyorum.
Gökkuşağı meğer cam balığıymış
Böyle canileri, gözünü para bürümüş olanları teşhir etmek lazım aslında ki bizlerde birdaha oranın kapısından dahi geçmeyelim. Yerinde olan bu tavrınızdan dolayı sizi kutlarım. onury2012-11-18 20:53:15
İthal akvaryum tavsiyesi
Dediğiniz float camlı akvaryum modelleri çok daha şık duruyor bu bir gerçek. Ama o kadar fiyat farkına değer mi bilemiyorum. Slikonlanmış camla, float camın dayanıklılık farkı mukayese bile edilemez bence. Çok daha güvenli olur tahminimce float camlar.  Ama bir kırılma veya çatlama durumda tamiri imkansızdır tahminim. 
İkinci el akvaryum almak
Forumun ikinci el fiyatları çok yüksek diyen arkadaşlar çok haklılar, sırf ayrı bir başlık gerektiren bir konu bu. Az kullanılmış akvaryumları neredeyse sıfır fiyatına satmaya çalışanlar var. Genel ilan sitelerine koyulan ilanlar çok daha alınabilir konumda duruyor şuan için. 
İkinci el akvaryum almak
Piyasada uygun fiyatlara yüksek hacimli (en az 400-500 lt) ikinci el tanklara rastlıyoruz çoğu zaman. Sıfır 300 lt akvaryum almaktansa(veya yaptırmak), 500 lt ikinci el temiz bir tank tercih edilebilir mi? Akvaryum silikonlarınında belli bir süre ömrü olduğu gerçeği mevcut. Birde sürekli yerinden oynatılan, eskimiş slikonlu tankların daha kolay deforme olabileceğini ve ileride patlama risklerinide beraberinde getirebileceğinden şüphe duyuyorum. Sizce bu riskleri en aza indigemek için nasıl bir yol izlemeli ve bu büyüklüklerde tanklar en güvenli bir şekilde nasıl transfer edilmeli? 
Dış filtre debi testi
Bu başlığı akıl edip açan arkadaşı tebrik ederim. Gerçekten forumun en yararlı başlıklarından biri olmuş. Sonuçlar şok etkisi yarattı bende. Hiç bu kadar yüksek farklılıklar beklemiyordum. Genele bakarsak; fluval ve ekol markalarına ait modellerin sonuçları daha gerçekçi.
Akvaryum tabanı
Benimde aklımda hagen vardı. Teşekkürler.
400 litreye dış motor önerisi
200 liraya kadar, tetratec ex1200(new) + 500l/h civarı şelale filtre alınabilir. Böylelikle yüzeyden gerçek oksijende sağlardım. 200 lira para bence çin mallarına verilmez. 
Akvaryum tabanı
Arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce 60/30h/25 ölçülerindeki akvaryumumun tabanın alt kısmına saksı 1.5 kg saksı torfu ve 3,5 kg diatomit kedi kumu (arada sineklik yok) uygulayarak düşük destekli diye tabir edilen bitkili akvaryum sistemi kurdum. Aydınlatmayı ise 1 adet 60cm 18w philips aqurelle florans ile sağlıyorum. Asıl konuya dönecek olursak, diatomit kum yapısı itibariyle çok hafif ve bitkilerimin köklerinin dikimi gerçekten zor oldu. Bu yüzden köklerin çıkmasını ve kumun havalanmasını engellemek için atman hf100 şelale filtre kullanmayı tercih ettim. Akvaryumda suyun berraklığı şuan için çok güzel. Ancak akvaryuma yeni kök dikme korkusu yaşamıyor değilim açıkçası. Bu derece hafif bir kuma dikilecek onlarca yeni kökün zorluğu malum. Şuan akvaryumumda birkaç kök tutmuş bitki var ve ben yolun henüz başındayken bu bitkileri sökmeyecek şekilde üzerlerine yeni kum eklemeyi düşünüyorum. Sizce hangi kum olabilir? Şuan 5 adet yavru çöpçü var. İleride neon tetra ekleyeceğimide düşünürsek koyu renkli bir kum olması daha yerinde olur.
Beta Akvaryumu Fitre
Ben bitkili akvaryumumda bitki köklerinin sökülmemesi için düşük debili atman hf100 şelale kullanıyorum. Tavsiye ederim, üst kapağını çıkarttıktan sonra en ufak bir ses duyulmuyor, hatta benim gibi su sesini seviyorsanız debisini sonuna kadar açıp kullanabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.