ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fenerli32
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2010 02:33
Son Ziyaret:
31 Mart 2010 22:34
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih YILDIRIM
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih YILDIRIM

SON 9 MESAJI

betam disimi erkekmi?
Fikirleriniz ve bana verdiginiz bilgiler icin tesekkürler. Suan karar veremedim biraz arastirma yaptiktan sonra bakariz artik. Bana yorum yazan bütün arkadaslara cok tesekkürler.Fenerli322010-03-28 17:20:35
betam disimi erkekmi?
Bilgilerin icin tesekkürler Ahmet kardesim. Hala hangisinden vazgececegime karar veremedim. Siz olsaniz hangisini elinizde tutmaya devam edersiniz. Birde ben yavru almayi cok istiyorum. Ilk denememde basarisiz oldum ve disi hazir oldugu halde nedenini bilmiyorum yumurtlamadan ölmüstü. Erkegide bu plakati disi sanmistim ve karma akvaryumda erkekle beraber koyunca onu öldürmüs. Bu tür digerlerine göre biraz daha agresif galiba bunlari yavrulatmak daha mi zor olur bilmiyorum. Dedigim gibi karar veremiyorum. Fikirleriniz icin simdiden tesekkür ederim...
betam disimi erkekmi?
Arkadasim suan bende tac kuyruk deniyo galiba onun erkegi var 30ltlik aakvaryumda. Bu fotosunu koydugum ve sizlere sordugum betayida balikci bana disi diye satti. Bende bunlari 3gün falan ayri tuttum tac kuyrugu 30ltlik akvaryumda disi diye almis oldgum plaketi 130ltlik karma akvaryuma koydum. Sonra disi sandigim plaketi yavrulugun icine koyarak 30ltlik akvaryuma koyup ayirdim bunlari ama tackuyruk yavruluga yaklastikca disi sandigim kabarip duruyodu bende kur falan yapiyolar sandim tac kuyruk hatta baya bi köpük yuva falanda yapti ama 2gün sonra gece yavruluktaaki plaket akvaryuma atlamis ve diger erkege saldirmis sabah kalktigimda farkettim ve ayirdim. suanda ayrilar. Hic bu sekilde biseyle karsilamamistim. simdi bu erkeklerden birini beslemek istiyorum birinide hediye ederim artik ama hangisini beslicem karar veremiyorum.
Tesekkürler.
betam disimi erkekmi?
Arkadaslar bundan önce benim tülkuyruk deniyo galiba beta erkek ve disisi vardi yavrulatmaya calistim ancak basaramadim disi betam ölmüstü. Bende erkek tül kuyruk betayi karma akvaryuma aldim sonrada balikciya gidip bu plat erkegiymis disi diye almistim birtanede erkek aldim yine. Eve gelince aldigim erkek betayi 30ltrelik akvaryuma disi sandigimiz erkek plakatida disi diye tül kuyrugun bulundugu 130ltlik karma akvaryuma koymustum. Ertesi gün tülkuyruk erkegi bulamadim ve suyun yüzeyinde bir ölü balaik vardi ama kuyrugundan yüzgeclerinden falan eser yoktu ve balik bembeyaz olmustu sanki galiba o baligim tülkuyruk betamdi bu erkek plakat orda onu öldürmüs ve diger baliklarda yemis olmali. Sonra bu plakati yavrulugun icinde 30ltlik akvaryuma aldim kur yapsinlar falan diye bu plakat 2gün yavrulukta kaldi gecede yavruluktan akvaryuma ziplamis kalktigimda diger erkegi kovaladigini ve erkgein kuyruklarinda kopmalar boynunun kenarlarindada yaralanma akvaryumun dibindede kuyruk parcalari vardi bende hemen alip karma akvaryuma aldim 1saat öncede karma akvaryumda kuyrugu kopmus bir tane türkiyede galiba lepistes deniyo otürden bitane ölü balik buldum. Simdi napacam kafam karmakarisik oldu.
Hepinize tesekkür ediyorum.Fenerli322010-03-27 21:53:09
betam disimi erkekmi?
Tesekkür ederim arkadaslar ben avusturyada yasiyorum hatta bugün baligi aldigim adami arayip olayi anlattim bana olamaz aldigin balik yüzde yüz disi beta demisti. kesin erkek plakatmi bu? Akvaryumum 30 litrelik yavrulatmak icin almistim. simdi ne yapacam ya elimde iki tane erkek oldu. Tesekkürler.
betam disimi erkekmi?
Arkadaşlar erkek betamın yanına dişi almıştım ama yan yana koyunca dişi beta kabarıp erkeği kovaladı ve saldırmaya başlayıp kuyruklarını kopartmış.







Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler arkadaşlar.KaPTaN2010-03-27 20:07:03
Beta ciftlesme?
Tesekkür kardesim. Bazi sorularim vardi. Akvaryumun icinde hava filtresi ve üzeride kapakli florasan isik var ve isigi ben geceleri falanda acik birakiyom isik acikmi yoksa kapalimi olsun? Filtre calismalimi? Su suanda biraz kirlenmis durumda degistirmeye kalksam yuva bozulabilir neyapmaliyim? Son olarak ne tür yemlerle besleyeyim tavsiyelerin neler olur? Bu sorularimi cevaplasan sevinirim.
Simdiden tesekkürler.
Beta ciftlesme?
Merhaba arkadaslar ben yeni üye oldum. 1e 1d tül kuyruk beta besliyorum. Önce 120 litrelik karma akvaryumdaydilar disinin karninin sis oldugunu görünce arastirma yaparken bu siteye rastladim ve beta ciftlestirme hakkinda biraz bilgi alip denedim. nce 60 litrelik bos akvaryuma erkegi sonrada cam kavanoz icinde disiyi koydum. Bunlar kur falan yaptiktan sonra suyun üstüne yaprak koymustum erkek altina köpük yapti sonra disiyi yanina biraktim ve erkek ilkinde cok hirpalayinca tekrar disiyi kavanoza aldim. Ertesi gün tekrar disiyi saldim suanda köpük yuva hazir 4 gün oldu. 3 gündür erkek disiyi yuvaya cekmeye calisiyor ama disi sürekli kacip akvaryumun icine saklanmasi icin bitki koymustum onun arasina saklaniyor. Erkek sürekli kovaliyor diside kaciyor. Disinin karni okadar sistiki nerdeyse patlayacak.
Bu normalmi yada yumurtlamasi daha sürermi. Ilk denemem oldugu icin yanlis biseymi yaptim acaba.
Cevaplarsaniz sevinirim arkadaslar. Simdiden tesekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.