ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilgenerkoç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2010 11:14
Son Ziyaret:
09 Mart 2010 17:04
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İLGEN ERKOÇ
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Edirne
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İLGEN ERKOÇ

SON 6 MESAJI

balıklarım ölüyor

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. En büyük hatamın araştırma yapmadan bu işe başlamak olduğunu anladım. Dediklerinizi uygulayarak başaracağıma inanıyorum artık. Desteğinizle ne kadar zevkli bir işe başladığımı anladım tekrardan. Yazılan her öneriyi dikkate alarak ve sitedeki her konuyu dikkatle okuyarak, araştırarak devam edeceğim bundan sonra.  

balıklarda sorun
Merhaba Naciye Hanım. öncelikle geçmiş olsun diyorum. Ben de yeni katılımcıyım. Benim sorunum da sizinkiyle aynı zannedersem. Aynı ilde olmamız da dikkatimi çekti doğrusu. Bu noktada beni en çok zorlayan konulardan biri de buradaki akvaryumculardan ayrıntılı bilgi ve destek alamamak. 
Başlığında yazdığım yazımı okursanız beni anlayacaksınız umarım. Ben de sizin gibi bir acemiyim ama tahminimce yaptığımız ilk hata farklı balıklar beslemek. Aynı türdeki ve bakımı daha kolay balıklarla işe başlasak sanırım bu kadar üzülmezdik. Yine de tavsiyem akvaryumunuz hakkında daha ayrıntılı bilgi verirseniz daha iyi yardım alabileceğiniz yönünde. Kolay gelsin. Hayal ettiğiniz güzel akvaryumunuza en kısa zamanda ulaşmanız dileğiyle..
balıklarım ölüyor

Öncelikle cevaplarınıza çok teşekkür ediyorum. İsmimden anlaşılmamış olabilir. Ben bayanım. :)

Akvaryumda iç filtre var.
İlk balıklarım öldüğünde suyu yarısına kadar boşaltıp dinlenmiş suyla değiştirmiştim. Yeni balıklarım 5 gündür akvaryumdaydı dip çekimi yapmadım. Yapmam gerekiyor muydu?( Akvaryumcu 15-20 günde bir gerekebileceğini söylemişti.)
Pul şeklinde bir yem kullanıyorum. Bu yemlerden 10-15 pul kadar atıyorum.
Akvaryumda termometre var ve termometre 26 derece sıcaklık gösteriyor.
Forumda iki gündür okuyorum. Okuduğum belirtilerin hiçbirini göremedim şimdiye kadar ölen balıklarda.
Işılandırma yapıyorum. Gündüz ışık kapalı duruyor fakat gece açık. Yaklaşık 12 saat.
Balıkları çıkarmak için kullandığım temiz olduğundan emin olduğum malzemeler dışında hiç bir şey akvaryumun içine girmiyor. Yem verirken dahi elimi yıkamadan hiç bir şey yapmıyorum.
Akvaryumu ilk aldığım zaman bütün herşeyi bol suyla yıkamıştım. Deterjan kullanmadan.
freeasabird2010-03-06 10:54:49
balıklarım ölüyor
30 litrelik bir akvaryumum var. Kum olarak midye kırıkları koyduk. İki tane küçük yapay bitki ve 2 tane deniz kabuğu var. Günde bir defa yem veriyorum. Şu anda akvaryumda 2 neon ve 2 japon balığı var ama neonlarda kuytu yerlere saklanmaya başladı( genellikle filtrenin altına ya da üstüne). Onları ayırmam mı gerekiyor? Ayırırsam fanusta yaşatabilirmiyim yoksa yeni bir akvaryum daha mı almam gerekecek. Bir akvaryumda başarılı olamamışken yeni bir akvaryum daha almaktan da korkuyorum. Verdiğim yemin yeterli mikarda olup olmadığını nasıl anlayabilirim? freeasabird2010-03-06 10:50:57
balıklarım ölüyor

Merhaba. Aranıza yeni katıldım. 15 gündür gittikçe büyüyen bir akvaryum sorunum var. 15 gün önce eşimle 30 litrelik bir akvaryum ve 5 tane balık aldık. Akvaryumun içine filtresini ve ısıtıcısını bize söylendiği gibi kurduk, beklemiş suyu koyduk, 24 derecelik ısıya gelince balıklarımızı akvaryuma bıraktık. İlk gece 2 tane melek balığımız, kısa süre aralıklarla da diğer üç balığımız öldü. Başka bir akvaryumcunun tavsiyesiyle suyu 1 hafta dinlendirdik. Yarısına kadar boşaltıp dinlenmiş su ile doldurduk ve akvaryumcunun verdiği mavi bir ilaç damlattık 8 damla. Su 26 dereceye gelince 2 tane japon balığı koyduk ilk önce. 24 saat sonrasında da 1 teleskop, 1 betta, 2 neon ve 2 japon balığı daha ekledik. Bir kaç gün mutlu yaşadıktan sonra betta ve teleskopta biraz huzursuzluk (akvaryumun köelerine kuytu yerlere saklanıyorlardı) farkettik. Sabah kalktığımda betta ve teleskobun kuyruları yenmişti. 1 gün sonra onlar da öldü. 12 saat sonrasında 2 japon balığımız daha öldü. son ölen balıklarımızın hiçbiri akvaryumun içinde ölmedi. Eşim bu işten vazgeçmiş durumda, ben de umudumu kaybetmek üzere olduğumu hissediyorum artık. Herkes bu işin çok kolay ve zevkli olduğunu söyleken başaramamak bizi yordu. Ama ben hala daha mutlu balıklarla dolu cıvıl cıvıl bir akvaryumum olmasını çok istiyorum. Hatayı nerede yapıyoruz ve ne yapmamız lazım? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin

Merhaba! Ben de aranıza yeni katıldım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.