ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Silence
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2010 23:30
Son Ziyaret:
26 Ocak 2011 17:24
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı KIZILKAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağrı KIZILKAYA

SON 5 MESAJI

Sarı prenses ve yunus balıkları
Fikirleriniz için öncelikle teşekkür ederim,zaman zaman bazı arkada$larım yunus ve sarı prensesin bir arada yaşayamayacağından bahsediyor.Bende aynı $ekilde Ali arkadaşıma katılıyorum,bugune kadar sarı prenses ve yunuslarin en ufak bi zıtlaşmalarına $ahit olmadim.Hatta bu bahsettiğim balık türlerinin hicbirinin birbirlerini dürttüklerini görmedim ( ki ben günün 12 saat kadarını akvaryumumum ba$ında geçirip iyi gözlem yapiyor olmama rağmen )..sadece bahsedilen papagan balıklarını günde en fazla 30 dakika görüyorum..onunda gün ışığı ile alakali olduğu kanısındayım zira akşamlari iş yerinde bulundugum zamanlarda sık sık görebiliyorum. 
Sarı prenses ve yunus balıkları

Merhaba, 
hemen hemen her gün belirli bir süre yunus baliklarim ve sarı prenseslerim akvaryumun köşe kısmına geçip yukarı aşağı inişler yapmakta.Bildiğim kadari ile bu mutsuz veya stress'li olduğunun bir göstergesiymiş.Peki ne yapmam lazim ?Sizce bu baliklarin dibe inip çıkmaları normalmidir?

aynı akvaryum içinde iki adet Balantiocheilos melanopterus denen köpek baliği cinsi baliklarim da var,2 gün önce, ani hareketlerle oraya buraya gidip,oldukca dar bir dip kavanozun içine girip içinde debelenmeye başladı..(ki bahsettiğim yere iki büklüm zor sığıyor ve o balığın küp'ün içine ilkkez girdiğini gördüm) 1 saatten fazla debelenmesi sonucu balığı ordan kendi ellerimle çıkardım.Ancak şuan baktiğimda baliğin üzerinde ki pulların ortalama 8-9 tanesi bi şekilde dökülmüş..bunlar sorunmudur ? hani dicem ki , balık resmen intihar etmek istedi..mantıklı gelmiyor :) daha sonra küpten çıkardığımda nerdeyse cansız bir şekilde duruyordu,yarin ölmüş olur diye düşünmüştüm ama halen yaşıyor.. 

New Aqua Bits adında yem kullanıyorum,kimi baliklar bu yeme saldirsa da bağzı balıklarım bu yemi agzindan geri firlatiyor..zaman zamanda yiyor..bu yem hakkında fikirleriniz nedir ?

Akvaryumum 550 lt olup içinde ki türler;

Mücevher ciklet
Demosini ciklet
Sarı Prenses
Balantiocheilos melanopterus (ki sanırım buna silver shot deniyor)
Papağan ciklet ( ki bu balıkları günde en fazla 1 saat görme şansım oluyor onun dışında devamli oyuk içinde saklaniyor sanırım)
Yunus ciklet
Vatoz


Bu balık cinsleri için akvaryumcum bahsettiğim yemi verdi,başka yem kullanmam gerekirmi ?
malawi zebra ve kırmızı papağan hk.
Doğrusu bu işe henüz 2 haftadir merak saldiğimdan akvaryumcu ne verdiyse onları aldim..ama dediğiniz gibidir zira papaganlar belki iki gunde 3 günde bir yemek yemege cikarsa cikiyor..tesekkürler fikirleriniz icin.
malawi zebra ve kırmızı papağan hk.
Ciklet türü 1d 1e kırmızı papağanım var (ismi konusunda yanılmıyorsam) aldığımdan beri (10gün) oyuk kayaligin icine girip kayboluyor ve aldiğimdan beri sadece 3kere görebildim yüzünü..bu normal bi durum mu ? neden sürekli oyuk kayalığın içinde kendini gizliyor,bileniniz ? yine ayrı bi dipnot,ne zaman dış ve iç filrtreyi kapasam ozaman ortalarda görülüyor..

malawi zebralarım da şu sıralar sıklıkla garip bi şekilde birbirlerinin önünde titreme krizine girip oynaşıyorlar..bunun anlamı dişiye kuryapma olabilirmi..
Yeni akvaryumum için fikirleriniz
Merhaba,ilkkez iş yerime bir akvaryum kurucam.Bu yüzden hemen her konuda yetersiz bilgi sahibiyim..yaptırdığım ancak henüz içine herhangi bir malzeme almadığım akvaryumum için sizlerin değerli tecrübelerine ihtiyacım olucak..

* Akvaryumum, 120x50x60 ebatlarındadır.Camın kalınlığı 6mm..Öncelikle sormak istediğim sizce bu ebattaki bir akvaryumun bu kalınlıkta bir cama uyumlu olup olmadiğı..ortalama 500 lt su almaktadır.
* Bu tür geniş bir akvaryuma nasıl bir kum önerirsiniz ? örneğin şu kumu almayı düşünüyorum sizce uygunmudur,30 kg kum yeterlimidir?
 

* Güzel bir görünüm yakalamak istiyorum zira iş yerinde vitrinimde önemli bir yer kaplicak..Aslinda şimdilik fikrim cinslerini bilmesemde silver shark ve bunun gibi 3*4 ayri köpekbalığı ve kırmızı,turuncu sarı gibi ilgi çekici renkte balık istiyorum.Sizlerin tavsiyeleri ne yönde olur?

* Ayrica düşündüren konu,500lt su + 30 kg vivari kum + 80 km kadar taş ve kaya olucağından bu akvaryumun altına en ekonomik ama saglam olabilicek ayaklık,stand ne yaptırabilirim?

Ayriyeten yeni başliyan bir kişi için burda düşünemediğim ama tavsiye olarak verebiliceginiz bilgiler varsa çok rica ederim.

Teşşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.