ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zafer007
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2010 16:19
Son Ziyaret:
15 Kasım 2021 21:53
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer ÜNVANLI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer Ünvanlı

SON 9 MESAJI

Antalya'da Hindistan Cevizi Torfu
Samet kardeş malesef bulamayınca az bişey normal torf koydum alt katmana, yinede teşekkür ederim. Görüşmek dileğiğle...
Antalya'da Hindistan Cevizi Torfu
Samet Bey Topçularda hangi çicekçide varmış cocopeat? Sağlı sollu hepsine sordum, kimisi hiç duymamış, kimisi yeni çıktı o torf henüz bizlere gelmedi falan dediler, siz hangisinde gördünüz ya da hangisinde var, biliyormusunuz?
Bitkili Akvaryum Bir Sanattır
Yiğit Bey bende boş duran 100 cm lik plastik kapaklı bombeli tankımda bitkili kurmak istiyorum fakat yeterli ışığı nasıl yerleştireceğimi çözemedim. mevcut ışık bölmesi 2 adet 60 cm lik flo alıyor. siz nasıl yerleştirediniz floları? birde siyah kapak ışığı çok emiyor, bunun için bi reflektör uygulaması yaptınızmı?
Akvaryum-orcrist
Hakan bey salyangozlar için deniz kumuyla birlikte geldi demişsiniz;kum gerçekten denizden geldiyse içinde gelen kabuklular tatlısuda nasıl yaşıyolar. Kumu kendinizmi aldınız denizden?
Bol bitkili Amerikan.(herşey dereden!)ne dersiniz?
Cobambaya benzeyen bitkiyi bende geçen sene akvaryuma koydum. Doğada grup halinde çok hpş görüntüsü vardı. Yalnız benim aldığım su çok soğuktu bir de ışıklandırmam uygun değildi. Zamanla dallar teker teker sararıp ölüp koptular. Ama dediğim gibi benim aldığım dereye elinizi soktuğunuz da 10 saniye sonra eliniz soğuktan dayanılmayacak kadar sızlıyordu, aşırı soğuktu. Bahsettiğim bitki sizdekinin aynısı.Ben bir ay kadar yaşatabildim.
85*40*55h desteklerinizi bekliyorum
Süleyman Bey   kurcağınız akvaryum hayırlı olsun. Bende sizin gibi bakmadığım market kalmadı cocopeat için. Marketlerde yok ama aklıma ağaç fidan satan yerler geldi birde onlara sorucam. Onlar otellere profesyonel bahçe hizmeti verdikleri için belki olabilir.Zeoliti Antalyadanmı aldınız. Bide torfun üzerinde bi katman olarak kullanmayı düşündüğüm lav kırığını çok aradım güllük akvaryumda ince kırılmış olarak tam istdeğim gibi buldum. Grolüx lambaları osram flora olarak sanayide belki bulma ihtimaliniz olabilir. Tekrardan hayırlı olsun kolay gelsin... 
135lt'lik Hobi(Macro Çekimler)Karma Bitkiler
Atakan bey tankınızın son hali fena değil yalnız kullandığınız kayanın hem yeri hemde akvaryumun geneline ve kuma oluşturduğu karşıtlık dikkati üzerine çekiyor ve rahatsız ediyor.ayrıca akvaryumun en solundaki bitkileri de sanki kontrol dışında orda kendiliğinden çıkmış asalak otlarmış hissi uyandırmasına sebep oluyor. o kayayı kaldırıp mangrovu biraz daha sola çekerseniz sanki daha güzel olacak gibi...
40lt bitkiliden son görüntüler.
Ertuğ kardeş akvaryumunun dizaynı eskiye göre daha estetik duruyor. Yalnız iç filtre sanki tankına fazla geliyor gibi. Hem sudaki güçlü akıntı balıklarını yorabilir hemde yüzeydeki aşırı hareket verdiğin co2 nin bir bölümünün kaçmasına sebep olabilir. Nacizane tavsiyem küçük tanklar için üretilmiş uygun fiyatlı(50-55 tl arası)mini dış filtrelerden kullansan hem estetik hem de balıkların için daha iyi olur gibi geliyor.
deniz dere kumu testi
Arkadaşlar farklı sahil kesimleri ve bir kaç dereden aldığım kumlara yaptığım asit testinde hepsi de acaip köpürüyor.(asit olarak porçöz döktüm sebep bu olabilirmi?) Şimdi bu kumları hiçbir şekilde bitkili akvaryumda kullanmamalımıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... Adem TANIŞ2010-04-13 13:33:16

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.