ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mthan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2010 20:41
Son Ziyaret:
17 Aralık 2015 11:50
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mete Han Arıtürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Melatonin hormonu,etkisi ve gerekliliği
Peki bitkili bir akvaryumda bitkiler için sürekli ışığa ihtiyacı var denirken balıkların da gece uyuması gerek denirken dengeyi nasıl kurmalıyız sizce?
Yeni Bitki Akvaryumum ve Sorular
Bitkilerin gelişmesi için lambadan gelecek ışığa ihtiyacı olduğu söyleniyor ancak bir de balıkların uyuması gibi bir durum söz konusuymuş. Şimdi ben bu ışığı geceleri kapatmalı mıyım? Karidesler salyangozlar ve balıklar ışık açıkken uyuyamaz mı? Bir de kullandığım yem yaprak gibi sebzeli yem bundan çay kaşığıyla atılıyor gibi düşünürsek ne kadar atmalıyım, günde kaç defa atmalıyım? 20 karides 5-6 salyangoz ve 2 de çöpçü balığı var akvaryumda.
Panora Dev Tuzlu Su Akvaryumlarının görüntüleri
Burunlu balığın adını şans eseri bir çin sitesinde öğrendim. Sonra aratınca yine yabancı bir siteye rastladım. Adı: Naso brevirostris
Bilgiler şu şekilde: http://www.aquaticcommunity.com/marinefish/spottedunicornfish.php
Yeni Bitki Akvaryumum ve Sorular
Teşekkürler Yılmaz Bey, bahsettiğiniz kumun bir resmini de paylaşabilirseniz neyi aradığımı daha net bilebilirim. Sözüm meclisten dışarı evcil hayvan satan yerler genelde pek de bilmiyor.

Bir de içindeki mango kökünü çok büyük geldiği için çıkarttım, daha küçüğünü alacağım fırsat bulursam. Suyu yumuşattığı söyleniyor. Doğru mudur? Şu anda içinde 20 kadar karidesi de ekledim birkaç gün sonra da bir iki tane ufak lepistes ekleyeceğim. Hem karideslerin aşırı üremesini engeller hem güzel görünür diye düşündüm, ne dersiniz?

Son olarak sizce karideslerin uyuması için geceleri ışıkları kapatmalı mıyım? Işıklar açıkken de uyuyabilirler mi? Komik gelebilir sorum ama hiçbir fikrim yok :)
Yeni Bitki Akvaryumum ve Sorular
Bahsettiğiniz bu mu acaba? http://www.sahibinden.com/akvaryum_icin_dere_kumu-53WQQaXQQ23742723WQQpXQQdisplayitem?

Gerçi bu pek ince taneli değil ama
Yeni Bitki Akvaryumum ve Sorular
Peki hangi tür kum uygundur? Burada her akvaryumcu ayrı tür kum söylüyor zaten tamamına yakını midye kırığı idealdir diyor ama bence öyle değil. Hagen kum sordum hiçbir yerde yok. Neler olabilir?
Yeni Bitki Akvaryumum ve Sorular
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler :) Peki hangi balık türleriyle sorun yaşamaz sizce karidesler?
Yeni Bitki Akvaryumum ve Sorular
Fotoğraf:

Boyut (cm): 35
Kapasite (litre): 25
Canlılar: Elma salyangozu, çöpçü balığı, kırmızı karides (10 adet eklenecek)

Forumdaki tavsiyelere uyarak bitkili bir karides akvaryumu yapmaya karar verdim. Midye kırığıyla karışık resimde gördüğünüz kumu kullanıyorum. Bazı akvaryumcular iyi olmaz dedi, bazıları da iyi olur dedi. Forumda da konu çok net olmadığı için bir süre böyle devam etsin diye karar aldım. İçindeki bitkiler: java moss (küre), saz ve adını unuttuğum bitki ve mango kökü. Sizce böyle bir ortamda karidesler rahatlıkla yaşarmış. 2-3 tane de lepistes eklemeyi düşünüyorum. Bir de çokça salyangoz da olsun istiyorum. Bitkilerin yeriyle, bakımıyla, sıcaklıkla ve içine eklenebilecek canlılarla ilgili değerli görüşlerinizi bekliyorum. Bu arada sıcaklık 26 derece, ilk eklediğimde çektiğimden öyle görünüyor. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim :)
Kabuksuz Elma Salyangozu
Yabancı bir sitede bir salyangozu kabuğundan nasıl çıkartabileceğinize dair araştırma yayınlamışlar. Kesin çözüm olarak şu vardı:
"Here's a good way you would never imagine. It is just to make the point of a pin pierce the center of its shell. The snail won't die, and it will creep outside. Now it will be unwilling to go back any more unless you play a too bad joke on it."

Yani salyangozun kabuğunun merkezine iğneyle bir delik açarsanız terkeder kabuğunu diyor. Bu bilgiden kabuğun merkezinde küçük bir kısmın hasar aldığını ve bu yüzden kabuğu terkettiği teorisini ortaya atabiliriz sanırım. Bu da bir nevi intihar oluyor.
Kiraz karidesle uyumlu karides türleri
Melezlenmesinde kötü olan nedir? Melez bir yavru doğunca tekrar üreyemiyor mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.