ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasotigers
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2010 21:11
Son Ziyaret:
14 Ekim 2010 20:09
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasin altuntas
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yasin altuntas

SON 7 MESAJI

canlı doğuranlar için dekorasyon önerisi?
Merhaba arkadaşlar,
Ben hobiye yeni başladım çok fazla bilgim yok! 50 lt altıgen bir tankım var. içerisinde de 5 molly (1 yetişkin dişi diğerleri yavru(-yavruların cinisyetini bilemiyorum-) 5 lepistes (1 d 1 e 3 yavru) 1 vatoz 2 çöpçü 1 kiraz karides, 6 kırmızı burun tetra var. popülasyon çok yüksek biliyorum. yavruları yeni tank alıp ayıracağım zaten, akvaryumda saza benzeyen uzun  bitkilerden var. ortaya da bir adet kaya koydum. fotoğraflar aşağıda mevcut. deniz kabuğu ve küçük taşlardan eklemek istiyorum ama acaba zararları olur mu? acaba hangi taşlardan koyabilirim?
yardımlarınızı bekliyorum.
syalar/93512/9_10_2010_11_18_32_1.jpg[/IMG]
kılıçkuyruğu yediler mi?
[QUOTE=cindo77]Yasin bey,Kılıç balığınız akvaryumdan atlamış olabilirmi?
Akvaryumunuzun üstü açıkmı birde yerlere bakın atlamışsa sayet zaten küçüçük olup kurumuştur.
sağlıklı balık dileği ile.Saygılar..
[/QUOTE]
maalesef akvaryumun üstü kapalı ayrıca heryer baktım...
diğer balıkların karnı şiş falan da değillerdi vallahi hala anlam veremiyorum. Filterenin içine bile baktım herşey normal gözüküyor...
kılıçkuyruğu yediler mi?
Merhaba arkadaşlar.
Benim 35lt tankımda 1 ad erkek 1 adet dişi kılıçkuyruk, 1 ad erkek 2 ad dişi lepistes, 1 ad erkek moli, 2 ad çöpçü balığım var. dişi kılıçkuyruğumu bugun akvaryumda göremedim. dün gece yatmadan önce baktığımda yerindeydi. bugun yok olmuş !!! biliyorum garip gelebilir ama dişi kılıçkuyruğum akvaryumdaki en iri balıktı açıkçası. akvaryumum zaten küç,k heryerine baktım. zaten bitki yok sadece kaya var.onunda altına baktım hatta kumu bile hafifçe karıştırdım belki altında kalmıştır diye ancak yine de bulamadım. açıkçası aklıma tek bir şey geliyor. acaba diğer balıklar mı yediler diye çünkğ bundan bir hafta önce aynı durum neon balığım için olmuştu onu da bulamamıştım. ama o küçüktü gerçekten yemiş olabilirler. lepisteleri ve moliyi akvaryuma eklediğimden beri balıklar kayboluyor sizce mantıklı açıklaması ne olabilir?
kılıçkuyruk hızlı soluma ve yem yememe
Aslında birbirlerine karşı agresif hareketleri yok. derisinde herhangi benek benzeri bir şey yok. ama strressten yapıyor olabilir diye düşünüyorum çünkü akvaryumdaki popülasyon çok arttı. çay uygulamasını deneyeceğim inşallah iyi gelir.
çok teşekkürler
kılıçkuyruk hızlı soluma ve yem yememe
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:yem yemiyor , köseye saklanıyor ve hızlı soluyor

Akvaryum Kapasitesi (litre):35lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2çöpçü, 3 kılıçkuyruk, 1 moli, 1 neon,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 25

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok, sadece su değişimlerinde aquaquard koyuyorum çok az

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 gün önce 1/4 su değişimi, dinlenmiş su, 3 gün önce de dip çekimi. akvaryum kurulalı 1 ay oldu.

merhaba kılıçkuyruk balığım hızlı hızlı soluyor akvaryumun kösesine saklanıyor.yeme gelmiyor sabit kösede duruyor yalnız akvaryuma dokununca kaçıyor. zzaten 1 gün önce dişi moli balığım öldü o da yeme gelmiyor ve dışkısını yarım yapmıştı dışkısını atamadı herhalde ondan öldü. yem olarak sera pul yem kullanıyorum . yem attıktan sonra hepsini yiyorlar. çok az yemleme yapıyorum. diğer balıklarım normal yüzüyor 2 gün önceye kadar bu balıkta normaldi ancak 2 gündür bu şelikde ölen molide bu şelikdeydi. ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim :-((
 

Hasta Akvaryumu Kurtarmak
Merhaba ben akvaryum hobisine yeni başladım. yeni bir akvaryum kurdum 35 litre iç filtreli bir akvaryum. önce su hazırlığı için 3 gün çesme suyunu beklettim ve içine her gün iki kapak bakteri kültürü koydum. daha sonra 2 adet yavru melek balığı aldım. ilk gün gayet iyilerdi ancak ikinci gün balıklardan biri öldü ölmeden önce filtrenin akışına kendini bırakıyor, yem yemiyor ve dekorlara çarpıyordu ayrıca zor nefes alıyordu. şimdi aynı durum ikinci balığımda da var. büyük ihtimalle onu da kaybedeceğim. şu anda akvaryuma azoo marka psb ilacı koydum akvaryumcu bana akvaryumun suyunun oturma aşamasında olduğunu ve bu ilacı 2 gün kullanmamı söyledi daha sonra yeni balık koyabileceğimizi söyledi. acaba nerede yanlış yapmış olabilirim? ayrıca ne şekilde durumu  acilen düzeltebilrim.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.