ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
38GeRiLiM38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2010 10:39
Son Ziyaret:
07 Ocak 2013 15:31
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Aksoy
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet Aksoy

SON 9 MESAJI

Hangi filtreyi kullanmalıyım?
Selam arkadaşlar. 64 boy, 30 en, 45 yükseklik ölçülerinde galiba 85 litre gibi bir akvaryumum var. Bu akvaryuma nasıl bir filtreleme yöntemi kullanmalıyım? Bitki olmayacak akvaryumda. Dış filtre olabilir fakat çok para veremem en fazla 60-70 TL civarı. Dış filtre mi iç filtre mi hangi filtreden almalıyım bir öneride bulunursanız sevinirim... Özen Gözcü2010-12-28 14:28:23
Yeni Akvaryumum.
Samet kardeşim bende adaşım demek istiyorum... adaşım yorumun ve tavsiyen için teşekkürler :)

serkan bey tavsiyeleriniz için teşekkürler.  astronotlar eş tuttumu tutmadımı bilmiyorum eş tuttuklarını anlamam için ne olması gerek... sürekli birlikte yüzüyorlar fakat arada büyük olan küçük olana vurduğuda oluyor kavga ediyorlar. ileride astronotlar yetişkin boya geldiklerinde evet daha büyük bir akvaryum düşünebilirim.
bitki hiç düşünmemiştim görsellik için fakat şu andan itibaren araştıracağım bulabilirsem.. java yosunu, ayrıca anubias bunlar canlı bitkimi yoksa süs olanlardan mı olacak bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var. ??

akvaryum şu an cama cam sadece slikonla tutturulmuş şeklinde ve sızdırma felan hiç bir sorun yok iki gündür. sağlamlaştırmak için kapak yaptıracağım ve köşelere dıştan köşebent şeklinde yapılan şeritlerden yapacağım. belki akvaryumun üst ortasından bi destek de atabilirim...
Yeni Akvaryumum.
Evet astronotlarım güzel renkli ve çokda dayanıklılar... 3-4 santimken almıştım şimdi biri 15 santim civarında diğeride 12 santim felan kadar. astronotlarım şimdiye kadar 60 litrelik akvaryumda büyüdüler bu boya geldiler... şu an için bu ölçüler bu balıklara uygun gibi geldi bana... genişliği 40 santim özellikle istedim. akvaryum litresinide sitedeki hesaplayıcıdan 160 litre çıkardım... şu an kapak da yok cam ile kapatmayı düşünüyorum üzerini..
sizlere bikaç sorum olacak
1. dış filtre yok ve alacak durum da yok malum çok pahalı... bu suyun temiz ve berrak kalabilmesi için ne yapmamı önerebilirsiniz...
2. arka fon olarak hangi renk kullanmam gerekli...
3. aydınlatma olarak hangi renk aydınlatma kullansam iyi olur.
4. astronotların yanına iki tür daha koymayı düşünüyorum ne önerebilirsiniz. biliyorum akvaryum hacmi yetersiz olacak astronotla geçinebilen balık da pek yok ama yinede denemek istiyorum bir sürede olsa çünkü şu an astronotlarım küçük akvaryum büyük bile geliyor... balıklar büyümeye başlayınca tankı büyütmeyi düşünüyorum biraz daha.


38GeRiLiM382010-11-23 10:50:18
Yeni Akvaryumum.
Fotoğraf:


Boyut (cm): 90 - 40 - 40
Kapasite (litre): 160 LT
Canlılar: iki adet astronot + bir adet vatoz

Malzemeler: 3 kg silis kum + iki adet iç filtre motoru.

Akvaryum Bakımı: şu an yeni kurdum ama haftalık dip çekimi ile 3^^1 su değişimi yapıcam.

Kullanılan Yemler: dip yemi + sera granuar + haftada 1 kere veya iki haftada bir elime geçtikce tavuk ciğeri.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: su değişiminde kaya tuzu + 3-5 damla vitamin + 3-5 damla mavi damla.

kumunu yeni koydum daha o yüzden çökmemiş haliyle çektim fotoları ama çöker umarım akşama kadar.

ASTRONOT yeni yetiştirici
Cihangir bey öncelikle ilginize teşekkürler. dediklerinizi yapıyorum zaten su değişimini. salyangozu da fotoğrafı çekeceğim için boş görükmesin diye koydum yoksa normalde yok. hava motorlarının ikisinin arasındaki boşluğu seviyorlar orara srklasyon olmuyor su durgun oluyor o yüzden ikisi bir çalışırken motorlar bazan orada duruyorlar... zaten motorların biri şelale o sürekli çalışıyor. diğerinide günde 3-4 saat çalıştırıyorum.
Sadık kardeş zaten balıklar çok hızlı büyüyor dediğiniz gibi öyle bir zaman gelecekki dönemicek kadar büyücekler o yüzden bende kısa süre sonra değiştirmeyi düşünüyorum. değiştirdiğimde yeni akvaryumda fotoğrafları eklerim. ilginize teşekkürler.
ASTRONOT yeni yetiştirici


Arkadaşlar 2,5 aydır besliyorum balıkları bakımını su değişimini düzenli yaptığınız sürece balıklar gayet sağlıklı oluyorlar. 3 tane OSCAR vardı ilk önce birisi çok küçük olduğu için diğer ikisi öldürdü fakat bu iki balık şu an problemsiz kavgasız yaşıyorlar beraberce. Aldığımda balıkları 4-5 santimdi şimdi büyük olanı 12 santim civarında diğeride biraz küçük ondan. Sadece şu problem var balıklar çok hızlı büyüyorlar ve akvaryumu değiştirip büyük bir akvaryum alma zamanı geldi. Astronotları yavruyken küçük akvaryumda besleyebilirsiniz güzel bir bakımla.
ASTRONOT yeni yetiştirici
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. en kısa sürede 315 litrelik akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.
ASTRONOT yeni yetiştirici
Şu an zaten akvaryumum bir arkadaştan ödünç aldım bikaç aylığına duracak... bellide olmaz bikaç haftadan da büyütebilirim. Hemen o büyüklükte akvaryum almak istemedim hem ev ahalisinin alışması açısından hemde benim balık yetiştirmeyi ne kadar becerebileceğim açısından. Eğerki bu işe bağlnırsam balıklar için en güzel ortamı yaratabilirim. Şu an için yetiştirmek istediğim tür astronot ve bu tür için taviyeleriniz bekliyorum.
Taviyeniz için teşekkürler.
ASTRONOT yeni yetiştirici
Selam arkadaşlar ben iki gün önce 3 tane astronot aldım boyutları 5 ile 7 santim arasında değişiyor. Balık yetiştirme konusunda hiç bir tecrubem yok. Akvaryumum 60 santim uzunluğunda 25 santim yüksekliğinde 18 santim derinliğinde bir akvaryum. içerisinde iki tane hava motoru aldım birisi şelale şeklinde çalışıyor diğeride su içinde püskürme yapıyor. İki tane olmasının sebebi su çabuk kirleniyor bende iki tane yaptım günde 1 saat ikisini birlikte çalıştırınca suyun bulanıklığı gidiyor ve sonra tekini çalıştırmaya devam ediyorum. Akvaryumu eğer balıkları yaşatabilirsem 3, 4 aydan büyüteceğim. Akvaryumcudan iki tane ilaç aldım biri multivitamin diğeride mavi bir ilaç ikiside damla.
Akvaryumcu haftada bir hava motorlarını temizledikten sonra suyun üçte birini boşalt su koy ve sonra damlalardan 5 er adet damlat dedi ikisinden de.
Sizinde tecrübelerinizden yararlanmk istiyorum başka ne yapabilirim balıklar için. Şu an çok sağlıklılar yem yiyorlar ve gayet hareketliler.
Saygılar Samet Aksoy

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.