ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibrahim09
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2010 12:23
Son Ziyaret:
08 Aralık 2010 18:44
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim kara
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ibrahim kara

SON 2 MESAJI

Hava motorundan ne tür filtre olur?(iç,dış,pipo)
Hava motorundan ne tür filtre olur?(iç,dış,pipo)
Hava Motorunun Yararları Nelerdir?
Akvaryum tanıtımı bölümüne uygun bir mesaj gibi olacak içerik ama daha çok detaya girerek neden nasılları azaltmak istiyorum.

Hava motoru henüz kullanma ihtiyacı duymadım. Balıkların hareketleri gayet canlı. İç fitreyi yükselterek oluşturulan şelale zaten  suyu fazlasıyla havalandırdığı için ileride de hava motorunu açma zorunluluğum olmayacak gibi görünüyor (10-15 yıl öncesindede küçük akvaryumlarda bu nufusa yakın balık beslediğimden biliyorum). Su yeterince havayla haşır neşir durumda. Dip çekimi + haftalık 1/3 su değişimleri +midyeler +salyangozlar azda olsa ekolojik düzenin bozulmaması için bir sebep oluyorlar. Kusursuz demiyorum ,kusurlunun iyisi :) Kalabalık nufusu besleyecek daha büyük bir akvaryuma bakacak durumum yok (zaman ve mekan olarak) Velhasıl habitat şu şekilde:

ortam : 25 litre ,en küçük ebattan çin malı iç filtre  ,3 parmak midye kırığı kum ,sıfır tuz,ortalama 16 saat 6w aydınlatma ,yaz sıcaklarından ötürü yaklaşık 32 derece su ,kışın 28 derecede sabit

nufus :3 balon  moli ,2velifera ,1 plati,1 kılıç,1 lepistes ,5 neon ,2 komando çöpçü ,1 vatoz ,4 midye ,3 küçük elma salyangozu (Nufüs patlaması var doğrudur ,renk olsun diye beslediğimden ve bakımıyla sürekli ilgilendiğimden sorun olmadığını düşünüyorum ,+yavru işine de girmeyi düşünmüyorum)

bitkiler :10 kök elodea ,5 kök zeytin ,1 kök tütün,bir miktar Glossostigma Elatinoides

aksesuar/techizat : 50w ısıtıcı ,termometre ,4 küçük bonsai biblo ,1 ceviz büyüklüğünde emitasyon kristal

Forumda gelenek haline gelmiş insanları yanlış bilgilendirip ,onlarında bunu denemesi halinde balık ölümleri olduğunu rivayet edenler var ve sert tepkiler gelebilir bu düzene.

Yasal Uyarı : Bu ortam sağlıksız ,yavru almak imkansıza yakın ,pimi çekilmiş bomba gibi. her an nitrat ,amonyak patlaması yaşanabilir .1 midye ölmesi ,yemlerken oranı kaçırmam ,su değişimi veya dip çekiminde tembellik etmem,elektriğin uzun süreli kesilmesi gibi nedenlerle toplu ölümler olabilr. Ama konunun özüne dönersek hava motoru olmadan sadece iç filtreyi şelale gbi kullanıyorum. Sorun yaşamıyorum.

 
 
Bendede senn motordan var ama o delikli boru senin ki kadar tazik vermiyor?neden olabilir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.