ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AudiQ7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2010 13:36
Son Ziyaret:
21 Şubat 2016 22:06
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Niyazi SARPER
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1977
Yaş:
47
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Audi Q7 W12 6.0TDI 500hp 1000nm

Şu anda bir akvaryum kurmaya çalışıyor, en kısa zamanda paylaşacak

Niyazi SARPER

SON 10 MESAJI

Hyradan sonra çıkan beyaz nokta gibi canlılar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Vatoz türlerinin hepsi öldü, cüce kerevit ve karidesler yaşıyor

Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Moss türleri

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26-28

Filitrasyon: Pipo

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hafta 1 100lt.

Resimlerde de görüldüğü üzere camlarda ufak beyaz nokta şeklinde arı sürüsü gibi dolaşan canlılar türedi. Bundan 3 hafta önce Hyrad'dan kurtulmak için Andazol şurup kullandım ve kurtuldum. Ama en son su bir bulandı sürekli su değişimi bulanıklık geçmedi sonra kendiliğinden bulanıklık gitti. Sadece bu camda beyaz nokta gibi dolaşan yaratıklar sorunum oldu. Bütün vatoz türlerim gitti, karides nüfusu azaldı, cüce kerevitler sağ (andazol şurup sonrası). Karşılaşanlar ve çözümleri için bekliyorum. Teşekkürler.
No Hydra No planaria ferbandazol için andazol şurup önerisi
Andazol şurubu 200lt tanka 2ml şırınga ile toplamda 5 şırınga olacak şekilde kademeli (2ml 'yi 30sn aralar ile) uyguladım. 2 gün sonunda hydra dan eser kalmadı. %50 su değişimi yaptım. İlacın etkisiyle hafif bulanıklık kaldı. 1 hafta gözlemledim hydra yok, fakat pire gibi beyaz canlıların dipte dolaştığını gördüm suda yüzüyor ağırlık olarak dip kısımda kumun üzerinde suyun içinde hızlı keskin hareketler ile devam ediyorlar. Bunların ne olduğunu anlamadım. Aklıma yumurtalarından çıkan hydraların olabileceği geldi. İlk uyguladığım şekilde yine andozol şurup enjekte ettim. Araya hafta sonu girdi pazartesi baktığımda su pırıl pırıl tertemiz (değişim yapmadan) fakat pire şeklinde canlılar hala geziniyorlar ne olduklarını çözemedim.
No Hydra No planaria ferbandazol için andazol şurup önerisi
Karides akvaryumum da fark ettiğim planaria için tavsiye edilen Andazol şurup ve miktar ayarlayabilmek için şırınga aldım. Şırınga da şunu fark ettim şurup kıvamı koyu olduğu için çekmesi ve itmesi zor oluyor bunun için minimum orta boy şırınga uygun olacaktır. Şişenin üzerinde 200mg/10ml ibaresi var. Buna göre 200lt tankım için 5ml uygun olacağını düşündüm. Elimdeki şırınga 2,5ml olduğunda iki kerede uyguladım. Andazol şurubu 2,5ml şırınga ile 4 kerede akvaryum suyuna saldım etki - tepkiyi izlemek için. İlk 2,5ml uygulamamda planarialarda hareketlilik gözledim. Karideslerin, salyangozların ve kerevitin hareketlerinde yarım saattir bir değişiklik olmadı, inşallahta olmaz. Gelişmeleri buradan sizinle paylaşacağım.

Not : Akvaryumumdaki karides, salyangoz çeşitliliğini düşününce pahalı da olsa "No Planaria" adlı ilacın kayıp vermemek adına daha uygun olacağını düşündüm ama bulamadım. 
SULAWESİ TANKIM (RED LİNE YELLOW TAİL BEE) YUMURTA ALDI SAYFA 6'de
Güzel olmuş, karidesli halini görmek için sabırsızlanıyorum.
Bu Canlının türü nedir, Bilgi Bekliyorum
[QUOTE=reekart]Arkadaşlar canlı ayırdığım tek başına durdugu akvaryumda 3-4 gündür görünmüyor , ölmüşte olabilir size yine bilgi veririm durumdan. [/QUOTE]

Benim karidesli akvaryumumda denk geldi aldığım bitkilerden geldi onlarda muhtemelen gölden toplamaydı. Hepsini tek tek yakalayıp öldürdüm, hatta çamaşır suyunun için attım çünkü çok iyi avcılar ama bir tanesini gözden kaçırmışım yusufçuk olarak evde buldum ve dışarı attım. Çok iyi avcı oldukları için kendi yada daha ufak boylardeki canlılarla beslenirler.
Bunlar da Ne - Akvaryumumda Tanımlayamadığım Canlılar
Resimdekiler yusufçuk larvası çamaşır suyu bile öldürmüyor. Akvaryum canlıları için büyük tehlike ismini paylaşmak istemediğim bir yerden bitki aldım, aldığım bitkiler gölden toplama çıkınca yusufçuk larvaları beraberinde geldi. Yakalayabildiği yakaladım yakalayamadığımı evde uçarken yakaladım. Akvaryumda kendi boyundan küçük hertürlü canlıyı yiyorlar af yok akvaryumdan çıkınca dünyanın en tatlı böceklerinden oluyor ama akvaryumda tam bir canavar
Juen Pet Market
Bende yüklü bir alışveriş yaptım her ürünleri ayrı havalı poşete koymaları ayrıca sıvı ürünleri özel ambalajlamaları çok hoşuma gitti bu yaptıkları işe gösterdikleri saygıyı ifade ediyor. 32 adet ürünü 1 günde sorunsuz teslim ettiler ayrıca hediye de verdiler. Kısacası tavsiye üzerine alışveriş başladım JuenPet'e herkes tavsiye ederim 
Ucuz Dış Filtre Bulabileceğim Site -Bulduklarım
Tetra Tec EX700'ü tavsiye ederim ama fiyatı 150TL civarı juenpet'i tavsiye ederim sorunsuz alırsın bende buradan aldım
Seachem Florish Tabs İnceleme
Eski akvaryumumda taban gübresi kullanmadan ayda bir sıvı gübre atıyordum bitkiler 2 ayda çok büyüdüler akvaryuma sığmaz oldular ama ışık yüksek seviyedeydi. Yosunlanma için elma salyongozu ve en az 2-3 adet ottocinculus bulundurmalısın, ilerleyen zamanlarda yosun diye birşey kalmayacaktır.
Güneş ve Bitkili Akvaryum
Gün ışığından dolayı yosunlanma fazla olur, katil salyangoz yerine elma salyangozu tavsiye ederim otçul oldukları için. Katil salyangozlar etçil beslenirler ve faydası olmaz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.