ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkan887
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2010 13:44
Son Ziyaret:
30 Aralık 2010 18:32
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan GÜNER
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan GÜNER

SON 7 MESAJI

Balıklarımın türü nedir?
Anladım. Teşekkürler. Peki bunlara benzer renkli ve dayanıklı önerebileceğiniz balık varmıdır? Akvaryumum 40 lt ve quartz siyah kum bulunmakta.
Balıklarımın türü nedir?
Boyanmış derken? Ben birşey yapmadım ve sadece pul yem verdim. Aldığımdada böyle idi. Aldığımda boyanmış olabilirmi? Yada bir zararı olurmu?
Balıklarımın türü nedir?
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=4rdkW4PTk7E[/VID]


Akvaryumumda resimdeki ve videodaki balıklar bulunmakta. Mavi ve pembe olan balıkların cinsi nedir ve başka renk bulabilirmiyim?
Yeni başlayan sorunları
Tekrar merhaba.
Akvaryumuma siyah quartz denen kumdan aldım. Isıtıcı ve hava pompası taşıda aldım. Şimdiki sorum akvaryumcu bana suya atmam için 3 tane beyaz birşey verdi. Üzerinde m işareti kazınmış gibi. Sizce bu nedir ve suya koymalımıyım?


Yeni başlayan sorunları
Sabah kalktığımda balıklarımdan biri ölmüştü. Diğerlerinide kaybetmeden bir akvaryumcuya götürmeye karar verdim. Suyu tamamen döküp kumlarıda kuartz diye bir kum varmış (bitkilerin yetişmesi için) onunla değiştirip baştan başlayacağım. Aceleye geldiği için çok sorun oldu. Yardımlarınız için teşekkürler. Bu arada son bir soru daha acaba bu bendeki beyaz kumda bitki yetişirmi? Hem akvaryum dengesi için hemde güzel görünsün diye. Tabi birde bu balıklarıma uygun bitki hangisi olabilir? Tilki kuyruğuydu galiba o güzel görünüyor. O kullanılabilirmi? Tekrar teşekkürler yardımarlnız için.
Yeni başlayan sorunları
Balıklar kırılan akvaryumdan geldi bana. Eğer ben almasaydım heralde başka bir yere verecekti. Aslında akvaryumu falan sırf bu balıklar elime geldi diye aldım. Ben bu metil mavisini şu anda zaten koymuş durumdayım. Suyu tekrar değiştirmem gerekirmi? Yani tamamını? Birde elimde 14 adet lepistes 2 adet bembeyaz balık türü ve 1 adet te masmavibir balık var. Ve bunlar hala plastik kapta. Birde bunları akvaryuma alırken (tabi su sorununu çözdükten sonra) arkadaşın suyu nu benimkine mi karıştıreacağım yoksa balıkları yakalayıp benim suyamı aktaracağım? Yardımlarınız içinde çok teşekkürler.
Yeni başlayan sorunları
Merhaba arkadaşlar. Akvaryum dünyasına yeni girdim. Bir arkadaşım akvaryumunda çatlak oluştuğu için balıklarını bana verdi. Resimdeki plastik kutu ile. Bende hemen akvaryumcuya gidip akvaryum aldım. Kampanya yapmışlar. 64 cm genişlik(uzunluk) 21 cm derinlik (en) ve 29 cm yükseklik (boy) ölçülerinde resimdeki akvaryum, 2 torba kum (yada benzeri birşey) 1008F iç filtre küçük bir torba yem, dezenfektan(, arka cama yapıştırmak için resim ve 4 adet balık hepsi 65 TL imiş. Fiyatları bilmediğim için uygun gibi geldi. Birde dalgıç lamba (10 TL) rx4008w aldım. Sonra güzel görünmesi için beyaz kum aldım. Eve gelip kuruluma başladım. Tüm kumları yıkadım. (2 saat suda bekledikten sonra 8-9 kere  duruladım.) Tabana serdim. 1 gün 5 lt lik pet şişelerde beklenmiş çeşme suyunu (5 adet=25lt) sitede anlatıldığı gibi tabak içine bardak koyarak boşalttım kumu bozmadan suyu doldurdum. Ancak suda bir beyazlık var. Suyu bu şekilde 3 saat kadar beklettim ve sonra iç filtreyi çalıştırdım. Ancak nedenini anlamadığım bir nedenden dolayı su nedense istediğim gibi berrak değil. Ayrıca akvaryumcunun dediği gibi 5 lt ye 1 damla olacak şekilde 5 damla resimdeki dezenfektandan damlattım.Sorularım şunlar. Bu su neden berrak değil? Balıklarım ölmeden ne kadar dayanır bu şekilde?(bu arada 2 tanesi hamile imiş sanırım). Bundan sonra yapmam gerekenlernelerdir?. Tüm siteyi inceleyecek kadar vaktim olmadı. Biraz bakabildim ve acilen yardıma ihtiyacım var.



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.