ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5295
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
7 Saat 37 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4450 [0.84 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
136 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

Dereden Salyangoz
Akvaryuma getirebileceği hastalıklar parazitler bir yana insan sağlığı içinde risk. Dünyada sivrisinekden sonra en çok insan ölümüne neden olan hayvan salyangoz. Uzakdoğuda prinç tarlalarında çalışanlar salyangozla çok temas kurduğu için rakam yüksek. İnsan içinde çok tehlikeli parazitler hastalıklar taşıyabiliyorlar.
Bu Medya Artık Emekli Mi Olmalı? Tavsiyeniz Var Mı
Biolojik medyanın zamanla kirden pislikden gözenekleri tıkanır performansı düşer, ara ara medyanin yenilenmesi gerek diyorlar ama hobideki bunca senelik tecrübemde zaman içinde performansı düşen bir filtreye rastlamadım, aksine eskidikce su şartları daha istikrarlı hale geliyor.
Akvaryumdaki Akıntı Problemi
İç filtrenin asıl amacı fiziksel filtrasyon ve suyun sirkülasyonudur. Bu kadar yüksek sirkülasyonda geniş iç hacme sahip olmadan biolojik filtrasyon yapamaz, bu kadar akıntıda faydalı bakteri filtre içinde tutunamaz, ancak sirküle eden su ile akvayum camındaki dekorlarındaki bakterilere dolaylı biolojik filtrasyon yapıtırır oda sınırlı ölçüde. Gerçekci bir fayda sağlamazken balıklarınızı bu kadar yüksek akıntıda yormak eziyet olur. En sağlılısı dış filtre tabi ama bütçe kısıntılı diyorsunuz. Gürültüde yapmasın istiyorsunuz, o zaman dophin in motorlu pipo filtresini önerecem. Süngerleri biraz büyük olan modelini alırsanız balıkları yormadan sağlıklı biolojik filtrasyon yapacaktır.
Sump Su İniş Sesi Nasıl Giderilir ?
Resif tanklarında kullanılan herbie metodu var. Herbie overflow diye aratırsanız çizimlerini ve örnek videolarını görebilirsiniz. İki adet boru kullanıyor, birinin ağzı yukarıda ötekininki suyun altında. Suyun altında olan içine hava almadan kesintisiz su boşalttığı için ses yapmıyor. Suyun altındakinin hızını vana ile ayarlıyorsunuz. Suyun üzerinde olan boru ikinci boru hattının ağzı U şeklinde aşağı bakıyor, U seklinde olması sesini azaltıyor, ikinci hat güvenlik amaçlı, birincisi tıkanırsa taşmayı engellemek için.

[IMG]https://www.bcaquaria.com/attachments/hybridbeananimal-jpg.7982/[/IMG]

Sizin mevcut kalın borunun içinden kurulabilir. Oldukça sessiz bir düzenektir ama düzgün yapılmazsa taşmaya neden olabilir. İyi araştırmadan emin olmadan girmeyin.
Akvaryum, Masasından Geniş Olursa
Cam esnemeye gelen bir malzeme değil. Aradaki bosluk ufak ama ağırlık zeminde eşit dağılmadığında camın üzerinde belli noktalarda stress yaratacak, gereksiz risk. Ama çözümü kolay, Akvaryum tabanı boyutlarında uygun kalınlıkta bir sunta kestirin ağırlığın tüm tabana dağılmasını sağlar.
Küp Akvaryum İçin Tür Önerisi
Şu sıra kardinal tetraların fiyatları normalde olduğundan daha ucuz, neden bilmiyorum, 40x40 akvaryuma koydum, canlı renkli keyifli bir görüntü oldu. Yanına bir çift ramirezi ile rengarenk çok canlı bir tank olur. Ama bu iki türde nispeten nazik türlerdir, oturmuş tanka daha önceden akvaryum tecrübeniz varsa öneririm. İlk akvayumunuzsa daha dayanıklı türlere bakın.
Bitkili Akvaryumlarda Sump
Ne tip sump olduğuna bağlı. Yandan yada arkadan sump sorunsuz olur ama kule sumpda su yukardan aşağıya serbest döküldüğü için co2 kaybına neden oluyor, işi zorlaştırır. High tech olmaz orası kesin, low techde bir yere kadar.
Pseudomugillerimim Ve Lepisteslerim İçin Canlı Yem
Bendekiler kuru yem yiyordu, genede canlı yemin etkisi çok başka. Canlı yem temin edilemiyorsa dekapsüle artemia verilebilir.
Pseudomugil Gertrudae
[QUOTE=AmatorBetaci]
Hocam bende gittiğim akvaryumcuya geldiğini duyunca hemen gidip aldım, benim cikletler gibi büyük balıklar hoşuma pek gitmiyor bu yüzden bu tarz mikro bile denilebilecek canlılardan alıyorum, renkleri biraz soluk ve boyları biraz küçük, sizce daha fazla büyüyüp renklenirler mi?[/QUOTE]

Büyüyünce biraz daha renkleniyorlar ama internette gördüğünüz videolardaki gibi olmuyor. O videolardaki kırmızımsı farklı bir türü. Türkiyede hiç görmedim, almanyada bir kere denk geldim, çok güzeldi, full kırmızı gövde üzerine mavi gözler ve ince mavi çizgili. [EDIT]darkaura,2025-04-13 23:00:05[/EDIT]
Pseudomugil Gertrudae
Sevdiğim türdür. Zamında çok aldım ama hiç birinde uzun ömürlü olmadılar. Nedenini bilmiyorum. Belkide gelen balıklar sağlıklı değildi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.