ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volkan40
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Eylül 2011 22:30
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
VOLKAN HAN
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1971
İl:
Istanbul
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

7lt kirazkarides
SON 10 MESAJI
galadrielin aynası
balığınız bu olmalı
volkan40 2011-07-20 17:15:11
Sorunuzu yanlış anlamışım.Akvaryumdaki balığı soruyormuşsunuz:)))Bu haftasonu maltepepet'de bolca vardı.
Tanichthys albonubes gold
galadrielin aynası
albino bounes aires tetra(petshopun söylediği tür ismi buydu ama ben bulamadım : demişsiniz.Ayrıca bilgi istemişsiniz.Bana göre en dayanıklı ve en güzel tetra türüdür.Yemlerken izlenmesine doyum olmaz.Son derece hastalıklara ve ph'a karşı dayanıklıdır.Lakin bitkileri yerler.:)Özellikle zeytini sapıyla yerler:))Albinoların gözleri pembe olur.Biraz daha dayanıksızdırlar normaline görevolkan40 2011-07-20 15:38:20
albino bounes aires tetra(petshopun söylediği tür ismi buydu ama ben bulamadım : demişsiniz.Ayrıca bilgi istemişsiniz.Bana göre en dayanıklı ve en güzel tetra türüdür.Yemlerken izlenmesine doyum olmaz.Son derece hastalıklara ve ph'a karşı dayanıklıdır.Lakin bitkileri yerler.:)Özellikle zeytini sapıyla yerler:))Albinoların gözleri pembe olur.Biraz daha dayanıksızdırlar normaline göre
Geçen hafta üsküdardaki akvaryumcularda gördüm.Özellikle maltepedeki aqua-botanicte 8 cm'liğini gördüm pirana gibiydi:)))
iyi çalışmalar
Bitkilerim çürümeye başladı..
Ben sıcaklıktan oldugunu düşünmüyorum.Akvaryumum şu anda 30 derece zeytinlerım(en az 20 dal var) gayet iyi durumdalar.Potasyum gübresi kullanmaya başlayın bence
Ben sıcaklıktan oldugunu düşünmüyorum.Akvaryumum şu anda 30 derece zeytinlerım(en az 20 dal var) gayet iyi durumdalar.Potasyum gübresi kullanmaya başlayın bence
Tetra almak!
Buenos aires özellıkle zeytını yiyor.Kalın yapraklı bitkiler alırsan buenosların seyir zevkine diyecek yoktur.Rasboraları ben beğenmedim.Ama bu tabiki senin şahsi zevkine kalmış
Buenos aires özellıkle zeytını yiyor.Kalın yapraklı bitkiler alırsan buenosların seyir zevkine diyecek yoktur.Rasboraları ben beğenmedim.Ama bu tabiki senin şahsi zevkine kalmış
Eheim Mağdurları
Arkadaşlar bu akşam tam 2.5 saat tüm hortum içlerini ve muslukları temizledim.Sonuç ilk günkü haline döndü:)))Akıl veren herkeze teşekkür ederim.
Arkadaşlar bu akşam tam 2.5 saat tüm hortum içlerini ve muslukları temizledim.Sonuç ilk günkü haline döndü:)))Akıl veren herkeze teşekkür ederim.
Yeni Dizayn Low Tech
Hakan bey merhaba co2 sistemi kuralı 1 hafta oldu ama:)))
Hakan bey merhaba co2 sistemi kuralı 1 hafta oldu ama:)))
Şaka bir yana yaptığım dıy vortex reaktör (becerıksızlıgım sonucu) ne kadar başarısız çözsede katkısı olduguna inanıyorum.
Yeni Dizayn Low Tech
Teşekkurler Hakan bey.Kesınlıkle potasyum sıvı gübreyi herkeze öneririm.Kök ve bitki gelişimini 10 katına çıkarıyor seachem potasyum.Çiçek coşturan bonzai(fosfat%3-potasyum%3-azot %0)
volkan40 2011-07-14 18:27:25
Teşekkurler Hakan bey.Kesınlıkle potasyum sıvı gübreyi herkeze öneririm.Kök ve bitki gelişimini 10 katına çıkarıyor seachem potasyum.Çiçek coşturan bonzai(fosfat%3-potasyum%3-azot %0)
adını bılmedıgım %1 demir içeren sıvı gubre
2x36 watt t5 slyvania aqustar
Yeni Dizayn Low Tech
Orhan bey merhaba.Bende şu anda limon,gül,rotala red,çınar,zeytin,elodea,anubis,taban bitkisi olarak glosso(5-6 kök deneme amaçlı aldım),subulata ve cubanın akrabası olan Hemianthus Micranthemum var.Ilk 2 ay(10 nisanda kurdum akvaryumu) bütün bitkiler ölüyordu.
Bu arada Murat demirci bey'i de tebrik ederim akvaryumu olağanüstü rüya gibivolkan40 2011-07-14 18:23:42
Orhan bey merhaba.Bende şu anda limon,gül,rotala red,çınar,zeytin,elodea,anubis,taban bitkisi olarak glosso(5-6 kök deneme amaçlı aldım),subulata ve cubanın akrabası olan Hemianthus Micranthemum var.Ilk 2 ay(10 nisanda kurdum akvaryumu) bütün bitkiler ölüyordu.
Tabanımda hagen kum var sadece gübre yok.Sonra sitedeki arkadasların yardımıyla oncelıkle ph arttırıcı kayaları cıkardım akvaryumdan.Bitkilere direkt zararı vardı.suyun phını 7 seviyelerine indirdim.Şu anda dıy fermante co2 kullanıyorum.2xt5 36 watt slvania aquastar 4 saat çalışıyor(yosunlanmadan dolayı).Seachem potasyum + Çiçekcoşturan bonzai + markasını hatırlamadıgım ucuz ev bıtkılerı için demir%1 içerıklı sıvı gubre kullanıyorum.1 ay içinde bu saydıklarım coştu.Glosso 6 kök ölmedi ama buyumuyorda.Yemyeşil 6 kök oldugu yerde duruyor:)) 10 saate ışık açabılsem emınım buyuyecekler.Diğer Hemianthus Micranthemum taban bitkisi gayet güzel buyuyor.
Bu benım şahsi tecrubem.Şayet tabanımda cok zengın gubre olsa ne olurduyu bılmıyorum ama bu coşma benım ıcın yeterlı budamalardan sıkıntı geldı:(((sizle minik bır resım paylaşayım işte suyun dısına 3 gunde fırlayan limonum:)))
Reklam gibi algılanmazsa özellıkle seachem potasyumun inanılmaz katkısı var.Gecen bi bitkinin yerını değiştirecektim kok nerdeyse 10 cm uzamıştı:))
Özetle burada 50 watt ışık ıle bu muhteşem görüntü başarıdır.Ama zengin bir tabanın çok gereklı olduğuna ınanmıyorum(şahsi fikrim.)
3 aylık tecrubeme gore en önemlı şeyler kalıtelı sıvı gubre ve ışık.
Bu arada Murat demirci bey'i de tebrik ederim akvaryumu olağanüstü rüya gibi
Yeni Dizayn Low Tech
Orhan bey bendekı 70 watt (170 litre) ama gunde en fazla 4 saat acıyorum.Fazlasında yosun oluyor.Ben şunu demek ıstedım (belkıde bende boyle oldu) cok pahallı taban malzemelerıne gerek yok.1-2 kalıte sıvı gubreyle sonuca ulastım.Baslarda tum bıtkılerım ölüyordu.Forumlara defalarca yazdım hatta ümidimi kaybettım.Ben bu işi beceremıyorum dedim.Banan inanınkı tabanımda sadece hagen kum var baska hıcbırsey yok.Sıvı gubrelere(haftada bır) duzenlı başladım resmen coşma yaşıyorum şu anda...
Orhan bey bendekı 70 watt (170 litre) ama gunde en fazla 4 saat acıyorum.Fazlasında yosun oluyor.Ben şunu demek ıstedım (belkıde bende boyle oldu) cok pahallı taban malzemelerıne gerek yok.1-2 kalıte sıvı gubreyle sonuca ulastım.Baslarda tum bıtkılerım ölüyordu.Forumlara defalarca yazdım hatta ümidimi kaybettım.Ben bu işi beceremıyorum dedim.Banan inanınkı tabanımda sadece hagen kum var baska hıcbırsey yok.Sıvı gubrelere(haftada bır) duzenlı başladım resmen coşma yaşıyorum şu anda...
not:Taban bitkisi cuba için zengin taban gereklı olabılır tecrubem yok.Lakin diğer bitkiler için gerek olmadığını düşünüyorum
Yeni Dizayn Low Tech
Orhan bey taban konusunda suphelıyım.Benım tabanda 1 gram gübre yok.Ama cok kalıtelı marka sıvı gubre kullanıyorum.Bitkiler akvaryum su sevıyesının dısına taştı:)))
Orhan bey taban konusunda suphelıyım.Benım tabanda 1 gram gübre yok.Ama cok kalıtelı marka sıvı gubre kullanıyorum.Bitkiler akvaryum su sevıyesının dısına taştı:)))
SON MESAJLAR
- Karma Canlı Doğuran Akvaryumu Muhammet5, 23:51
Canlı Doğuranlar - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 23:41
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 23:32
Akvaryum Tanıtımı - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum AmatorBetaci, 23:17
Yeni Üye Forumu - Tropheuslar İle En Uyumlu Vatoz Ve Çöpçü Hangisi? İnci Kefali, 23:04
Tanganyika Cichlidleri - Lepistes Yavru Saklanma Alanı ForumLover, 23:04
Yeni Üye Forumu - Yeni Filtre Alacağım Dış Filtre Belası Yordu Beni GhostKoi, 22:58
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses AnıL57, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 22:42
Akvaryum Tanıtımı - Doğru F/p Dış Filtre Karakus7, 22:39
Filtreleme Seçenekleri - Siyanobakteri Ve Tanımlayamadığım Yosun Sorunu Ucallak, 22:24
Yosun - Zebra Tetra Yumurtlicakmı ? ayci, 22:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tataaa4325, 21:56
Bitki Türleri ve Bakımı - Metal Blue Grass Lepistes Türünü Arıyorum. Muhammed2323, 21:18
Canlı Doğuranlar - Sumpı Böyle Yapsam Çalışır Mı, Verimli Olur Mu AmatorBetaci, 21:11
Filtre ve Sump Yapımı - 75*50*50 Ölçüleri İçin Dış Filitre Tavsiyesi Aykut kuru..., 21:00
Yeni Üye Forumu - Mavi Karides Ve Rili Mavi Karides UEK, 20:23
Omurgasızlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin merutay, 19:26
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Neocaridina Reloaded (vahşiye Dönüş) merutay, 19:22
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım İçin Yem Yorum Ve Öneri İstiyorum Hasanbey0101, 18:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Blackwater Akvaryum kabaktadi, 18:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Strafor Deneyimim UEK, 18:09
Arka Fon Yapımı - Eheim 2213 İçin Co2 Reaktör Önerisi yyiImaz, 17:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Üst Kapağı Jakop64, 17:22
Yeni Üye Forumu - Hamile Molilerim Sürekli Dipte Duruyor Ahmetkngr, 17:11
Yeni Üye Forumu - Seachem Purigen Kullanımı Emreytr, 16:59
Filtreleme Seçenekleri - Balığımın Hastalığına Teşhis Koyamıyorum fishhyy, 14:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Yüzeyinde Oluşan Jölemsi Şey sahinsahiner, 14:37
Bitki Akvaryumları Genel - Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus ThanatoZek, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması Hidro Dinamik, 13:53
Taban ve Gübreleme - Vahşi Beta Yavrularının Yemlenmesi İnci Kefali, 12:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karnı İçe Göçmüş Cikletler valarmorghulis12, 12:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Javafernler Neden Kararıyor bendeniztayfun, 11:32
Bitki Türleri ve Bakımı - Arkadaşlar 600 Lt Lik Akvaryumun Su Sızdırıyor mutlubaba, 11:26
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 30 Lt. Bitkili Akvaryuma Işıklandırma Tavsiyesi ocinik59, 11:23
Yeni Üye Forumu - Bir Garip Yosun Sorunu aranjman, 07:33
Yosun - Hamile Kılıçkuyruk ? CihanEfruz, 02:16
Yeni Üye Forumu - Caridina Akvaryumu UEK, 01:17
Akvaryum Tanıtımı - Kılıçkuyruk Hamile Freya, 01:11
Yeni Üye Forumu - Crystalpro - Flora Multi Micro Elements User4848, 01:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Camında Çizik User4848, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120 Litre Akvaryum Tür Önerisi Taha Yanık, 00:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 00:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Kompresörü Tavsiyesi GhostKoi, 00:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitkili Akvaryumda Betta Beslemek İstiyorum. fishhyy, 23:40
Yeni Üye Forumu - Killifish Serüvenim Rafayel, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitki Işığı Hk. yemrekozenn, 23:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tül Vatoz Akvaryumu Hakkında Hidro Dinamik, 22:16
Yeni Üye Forumu - Uzun Aradan Sonra Bitkili Akvaryum AHLİ59, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Canlılar Koymalıyım? Taha Yanık, 19:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 23:43
- Yavru Veren Genç Apisto. Macmasteri Çiftler rhn35 23:37
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 23:24
- 2.67 Tüp Furcifer 23:14
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:14
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 23:14
- Microfex, Mikrokurt, Pistia Ve Sessiflora akomania 23:09
- Kırmızıburuntetra&albinocücevatoz& Kardinalneon akomania 23:09
- İnce Ayar Vanalı Yıldız Marka Regülatör Aporetti 22:44
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 20:03
- Akvaryumlar ( 1 Adet 100cms, 2 Adet 30 Cm İthal) ngokkaya 18:16
- Yetişkin Ve Yavru Vatozlar (tül Ve Kısa Kuyruk) yildiray71 18:05
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:38
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 17:38
- Elma Salyangoz koray85 17:10
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 16:53
- Ücretsiz 6 7 Aylık Bricardi emrahdm 16:31
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 16:25
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 16:24
- Karides Türleri egehamit 16:20
- Cüce Vatoz egehamit 16:20
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 16:20
- Galaxy,sivrisinek Rasbora,ember Tetra,pangio Kuhli livadi 16:18
- Proserpinaca Palustris,pogostemon Octopus,malzeme livadi 16:18
- Balıklar Komple Satılık metsi 15:41
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 15:19
- Mangrov Kökü blenny 15:19
- Ivanacara Bimaculata Ve Dicrosus Filamentosus apistoapisto 15:00
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 14:47
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 14:47
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 14:46
- Guramiler, Melekler, Cüce Vatozlar, Franatus, Vb. palankesli 14:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:04
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:04
- Kaliteli L144 Tül Mavi Göz Yavruları DenizOlsam 13:46
- Tülden Çıkma L144 Düz Kuyruk Yavruları DenizOlsam 13:45
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 13:26
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 13:26
- Bubble Magus Protein Skimmer GokKurt 13:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:20
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:20
- Akvaryum Ahşap Set İmalati alpercakir16 11:52
- Katil Salyangoz Ve Mavi Karidesler Başak u 11:26
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:17
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:17
- Yetişkin 6 Adet Silver Rasbora asiaminor 11:14
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 11:14
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
ErmnSzay,
mightymurat,
Koksal Gurkan,
smyzkrkc,
mrah,
kdrackgz,
hunted86,
ScarX,
ayci,
CoryCory,
Metomce,
UEK,
EKAR,
bora881,
Berlin12345,
Tuby,
mehmetaydin,
alparslanarslan,
mitii,
urzais,
Kerberos00,
erdo_bg,
AmatorBetaci,
Ucallak,
yavuzsezgin,
osmandbnl,
floyd,
Balikcidede,
dekul,
Murat27,
hamand,
Erenguven,
Sipidigonzales,
Uriel,
şansal,
ngokkaya,
serkul2007,
Woland,
Ers1905,
ersin1,
PufferKingdom,
MehmetAkif,
Dalgicc,
achiiles_622,
Meryemmm,
Hidro Dinamik,
GhostKoi,
Ali Altın,
Amati340,
Sercedk,
Manuelziz,
ilker aydın,
blokurlu,
Emineee,
avukathasan06,
Leontheprof.,
degirmencierhan,
fiXer,
yunus78,
Ehtiyar,
bertanz,
Huzeyfe.ylc,
Praton,
MCY4,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.