ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
100 40 50 3 yunus, 1 Sarı prenses,ahli.Karma malawi.Çorba gibi akvaryumum var...
SON 10 MESAJI
Boy yumurtlamak için önemli değildir.Balığın yaşı yumurtlamayı belirtir.Balığınız 9-10 -12 aylığını doldurmuşsa yumurtlama dönemine girmiştir.Fiyatlarına gelincede bu şehirden şehire satıcıdan satıcıya değişiyor.Ben 12 ytlye aldım 10 cm boyunda 3 tane aldım 30 verdim.
Saygılar..
Tatile gittiğimde beyaz midyelerden almıştım cikletlerime onlardan attım birşey olmadı lezzetle yediler.Sizin balıklara birşey olurmu bilemem,atacaksanızda midyeleri güzelce yıkayın.
Çok seviyorum bu işi fakat kandırılmak çok kötü birşey.Pazardan iyi diye alıpta eve geldiğimizde çürük domatesleri görüp tekrar pazara gidip adamı bulamamak nekadar kötü bir durumsa işte benim yaşadıklarımda ondan daha çok kötü bir durum.Yani okadar çok şey yaşadımki 3 ay içerisinde üniversite sınavlarım kötü geçti.Parasal yönden çöktüm.En büyük sevgim yok oldu.Hangi akvaryumcuya gitsem bir ilgisizlikdir gitti.Şuan akvaryumunda 7 tür balık var ben sadece tek tür yapacaktım vede nasıl okadar türüm oldu şaşkınım.Geriye dönemiyorum.Akvaryumcuya balıkları götürsem yine bişey değişmeyecek beni kandırıp 17 balığa karşılık 4 balık anca verecek onlarda dişimi erkekmi hastamı sağlıklımı diye düşünmekten kafadan rahatsız olacağım.Keşki diyorum geriye gitsem 5 yıl öncesine bu işe hiç girmesem diye düşündüğüm olmuyor değil.1 balık daha 1 balıkdaha derken kazıklanmışım haberim yok.Türkiye'de bazı gerçekleri gördükçe içim gidiyor.Yazıktan başka birşey diyemiyorm.
Akvaryum yapmaya ilk başladığım günden bugüne kadar birçok tecrübe yaşadım birçok bilgi öğrendim ,hayvanları zaten çok seviyordum akvaryum sayesinde balıklardan yılanlara kadar hepsini sevmeye başladım.5 yıl önce canlı doğuranla başlayıp bugün frontoza ,diskus ve ciklet türleri kadar birçok canlı besledim.Fakat bu işi yaparkende akvaryumcu akvaryumcu dolaşırdım.Çarşıya lk gittiğim yer akvaryumcular olurdu.Artık toptancısından maliyecisine kadar hepsini öğrendim.Birçok akvaryumcu arkadaşla tanıştım...
Bir ara sınavlar vede akvaryumcuların yalanları yüzünden akvaryum işinden vazgeçmiştim herşeyimi satmıştım.Fakat bendeki bu zevk ancak 5 ay sürdü ve yeniden akvaryum kurdum.Bu sefer tek tür balık yapacaktım yavru balık alıp büyütmek çok zaman kaybıydı.Akvaryum güzel iş ama insanın ömrünü çürütüyor.Bir balığın doğurması 1 ay yavruarını ağzından çıkarması 20 gün balıkların büyümesi 3 ay yani 1 yılda çok vakit harcanıyor , ayrıyettende para.Akvaryumuma tek ahli yada sarı prenses yada yunus alıcaktım.Tek tür yapacaktım.Akvaryumcuları gezdim hiç anaç balık bulamadım.1 yada 2 yerde buldum 30 ytl para istedi tanesine.Bir komşu tanıdık akvaryum dükkanı açtı.Ona gittim anlattım tek tür balık yapacağımı.Oda dedi tektürü boşver bak sana ben şu yavru ahlilerden birde yavru yunuslardan vereryim dedi.20 ytlye 6 balık aldım 3 cm boylarındalar.3 ay baktım bu seferde yunuslar kırma,ahiler kırma çıktı geri götürdüm balıkları ben büyüttüm benden yine aynı paraya aldı Bana maylandiya diye balıkları 40 ytlye sattı.Balıklar çok para eder bunları çoğalt dedi ben bu balıkları diğer akvaryumcu tanıdıklara sordum hepside kazık yemişsin bu balıklar çok sert vede yavruları para etmez dediler...
Sonrasında daha çok olaylarla karşılaştım şuan akvaryumumda 17 balık var.Hepside 1 yaşından büyük.3 yunus 1e 2 dişi diye aldığım 2 e 1 dişi çıkan.1 sarı prenses erkeği,3 sarı prenses 3nüde dişi diye aldım 2 dişi 1 erkek çıktı.1 kırma ahli erkeği.3 kırma ahli dişisi diye aldığım teki mavi imp çıan balık.2 maylandia akvaryumdaki bütün balıklar ondan korkuyor.2 çingene,1 tanede kırma yunusum var.
Ben artık akvaryumumu kaldırıyorum.Nedeni ise akvaryumculardır , hepsine teşekkür ederim beni bu hobiden soğuttukları için. Tam arenalıklar.Arena ekibine ulaşmaya çalıştım fakat beceremedim.Akvaryumcuların hepsi kısa yoldan para peşinde.Akvaryumumu seyretmek için oturduğumda çıldırcağım geliyor çünki çıkmaz bir yoldaymışım gibi oluyor.Sinirleniyorum.Verdiğim paraları düşününce kahroluyorum.Kazıklandığımı düşününce akvaryumu izlemiyorum.Nezaman akvaryuma baksam öfkeleniyorum.Çıkmaz bir yoldaymışım gibi akvaryumcu akvaryumcu dolaşıyorum hiç mi balık olmaz.Bıktım artık .Akıvaryumum artık tarhana,ezogelin,mercimek,domates,yayla çorbalarının karışımı gibi oldu.Hepsi yanlış balık veriyorlar.Kırma balıklarla dolu bütün akvaryumcular.Şuan tekrardan akvaryum yapsam 5 tane aynı tür balık alamam.Çünki hiç biryerde yok.Var olanlarda kırma yada hasta.Tam bir çukurdaymışım gibiyim 300 ytl parayı 5 ayda harcadım ben bir öğrenciyim o paraları harçlıklarımdan biriktirerek zor günlerim için saklamıştım.Nasıl bir iş bu anlamadım.Artık gençyaşta kalp krizi geçirmeden bırakmalıyım bu işi.İstanbul'da yada Ankara'da olsam moderatör arkadaşlar sağolsunlar balıklarını ucuza satıyorlar hediye ediyorlar internet yoluyla alacağım fakat uzak oluyor.Yollama sorunu oluyor.
Artık bu işi bırakıyorum eğer başka birgün akvaryum yapacak olursam balıkları akvaryumcudan almayacağım.
Saygılar....
Ben artık akvaryumumu kaldırıyorum.Nedeni ise akvaryumculardır , hepsine teşekkür ederim beni bu hobiden soğuttukları için. Tam arenalıklar.Arena ekibine ulaşmaya çalıştım fakat beceremedim.Akvaryumcuların hepsi kısa yoldan para peşinde.Akvaryumuma sadece tek tür balık alcaktım sadece ahli yada sarı prenses düşünüyordum.Şuan akvaryumumda maylandia diye sert bir balık var 1 e 1 dişi olarak.Diğerlerinin hiçbirinin eşi yok.Ahli erkeğim var kırmaymış.Dişi diye aldığım 3 ahlimde kırma çıktı hatta tekide mavi imparator çıktı.
Sarı prenses erkeğim vardı,yanına dişi sarı prenses aldım 3 tane 2 si erkek biri dişi çıktı şuan akvaryumum tarhana,mercimek,domates ,ezogelin çorbalarının karışımı şeklinde bir düzen var.Boşuna hergün yemliyor,boşuna stres oluyorum.İzlemek için karşısına geçince daha çok sinir oluyorum.Artık akvaryum işini bırakıyorum.
Emeği geçen bütün akvaryumculara teşekkür ederim.
Saygılar....
Pek birşey olcağını zannetmiyorum.Benim cikletlerimde bazen akvaryumdan zıplayıp dolabın altına giriyolar.Balıkları bazen masajla ayılttığım bile olmuştur.Artık plastik kapak yaptırdım ve çözüm yolu buldum.

Evet videoya çekebilirsiniz izlemesi seyretmesinden daha güzel.
Su yılanımı sardalye,hamsi gibi balıkların arttıklarıyla besliyorum.Tavuk eti felende yiyor.Az yiyor şimdilik biraz küçük vede bence sevimlilikleri olmasada değişik canlılar.
Hasan Bey sizi tebrik ediyorum yanlışımı düzelttiğiniz için insanlık hali yanlış yazmışım herkezden özür dilerim.

SON MESAJLAR
- Dişi lepistesin kafasındaki yavru balık Jailor, 17:50
Canlı Doğuranlar - Seachem De Nitrate Yıkanılarak Kullanılabilir Mi? Hoppala, 17:32
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betta Üretim Günlüğü BETA.4, 17:25
Labirentliler - Su Berraklastirici İnci Kefali, 16:50
Yeni Üye Forumu - Mikro Walstad Kurulumu Erdal Hoca, 16:27
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 16:02
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kumu Önerir Misiniz? aupqua, 15:56
Labirentliler - Askı Filtrem Bozuldu Berkay45, 15:12
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Kuyruk Kanlanma Ve Hafif Şeffaflaşma NightWist, 14:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Oase Thermo 250 Ses Abudullah, 14:43
Filtreleme Seçenekleri - Cüce Gurami 36 Litrede Yaşar Mı? UEK, 14:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetraex1200 Debideki Orantısızlık asliaral, 14:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Obur Balık Tavsiyesi NightWist, 14:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde Goldfish2000, 14:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 Taha10, 13:37
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İmalatçısı MustafaŞ, 13:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - Palyaço Ve Leather Keyfi Searlas, 13:19
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - İç Flitre MasterChief, 11:55
Yeni Üye Forumu - Karma Melezleme Tankı bendeniztayfun, 11:44
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Kardinal Tetralarim Beyaz Benek Mi ? Mertkaandoruk, 10:29
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Corpse, 09:53
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkili Tankda Led Kullanımı Hulusi Şubatlı, 08:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Semenderlerim Yumurtladı KaanE, 06:21
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Akvaryuma Hangi Balığı Ekleyeyim KaanE, 05:22
Yeni Üye Forumu - 36 Litre Bitkili Akvaryumda Balık Seçimi Ekremblkn37, 03:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sukulent Su Altında Yaşar Mı? BETA.4, 02:59
Bitki Akvaryumları Genel - 100 Litre Akvaryumda Hangi Tür Balıklar Uyumludur BETA.4, 02:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hydra Benzeri Canlı Berk12345, 01:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Bulanıklaşması Osm07, 00:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Sıvı Gübresi MamiAdana01, 00:38
Taban ve Gübreleme - Lepistes Yavruları Renk koraykbl, 00:30
Canlı Doğuranlar - Oscarların Üstünlük Savaşları ozkoktr, 23:46
Güney Amerikan Cichlidleri - Turuncu Sarı Prenses Atakannnn, 23:45
Yeni Üye Forumu - Balıklar Karnı Kırmızılaşıp Ölüyor xellence07, 23:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce neomeo, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son Neothauma, 22:27
Labirentliler - Karides Macerası bendeniztayfun, 22:08
Akvaryum Tanıtımı - 100 Watt Termostatlı Isıtıcı Önerisi AmatorBetaci, 22:01
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bitkilerin Ürettiği Oksijen Akvaryuma Yetermi Hamdi bayram, 21:52
Bitki Akvaryumları Genel - Protein Skimmer schrei, 21:18
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Cryptocoryne X Renk Değişimi Mi? merutay, 21:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Siyah Neocardina Karides BETA.4, 20:40
Omurgasızlar - 2 Haftalık Bitki Akvaryumu Ve Ani Yosunlanma hoddog, 20:00
Yeni Üye Forumu - Akvarumuma Ne Tür Balık Alabilirim BETA.4, 19:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Cinsiyet Mücahit0, 19:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Juss Akvaryum Bilgilendirme Eminator, 18:19
Şikayet Var! - Mayalı Sistem CoryCory, 18:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum İçin Tavsiye UEK, 17:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Uzun Aradan Sonra Bitkili Akvaryum AHLİ59, 16:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Discus Hızlı Soluma Canahsha, 16:17
Discus
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altifrons Albino Heckelii Güney Amerika Türleri Serhat.Kaymak 17:53
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 17:47
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 17:47
- Akvaryum Ve Malzemeleri Best Fish 17:34
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 17:26
- Oranda Büyük Boy osmang 17:26
- Show Akvaryum Birlikte Verilecek KSK lee 17:03
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 16:35
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 16:35
- Hayalinizdeki Dekor, Aparatlar Ve Daha Fazlası... EUREKA 16:14
- Havasız Artemia Çıkarma Kabı EUREKA 16:14
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:01
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 15:57
- Fanus Akvaryum LEGEND59 15:57
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 15:48
- Albino Pleco Varyeteleri Arıyorum.. PlecoTown 15:48
- Safkan Santa Maria Endler Çiftler-özel Tür aXarayli 15:48
- Satılık Ya Da Takaslık Balıklar. yagiz.sonmez 15:40
- Aquawing İç Filtrr yagiz.sonmez 15:40
- Yavru Cüce Vatozlar Omer uçlu 15:35
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 15:26
- Tetratech Ht100 Isıtıcı Camı ffatihh 14:59
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 14:58
- Mangrow Kökü barsbingul 14:58
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 14:58
- Hb White Lepistes omererbas 14:51
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:31
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:31
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:31
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:31
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 14:30
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 14:30
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 14:30
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 14:30
- Taymur Mobilya FULL RED MEHMET 14:30
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 14:20
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 14:20
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 14:20
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 14:20
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 14:10
- Red Big Air Dumbo Lepistes Arıyorum afk43 13:59
- 2.67 Tüp Furcifer 13:54
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 13:54
- L 134 -201 - 333 muyat 13:05
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 12:57
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) - Canlı Yem Amati340 12:43
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:35
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 12:35
- Cüce Vatoz, Oranda, Melek F13K 12:35
KULLANICILAR
- 113 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.