ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Epigonos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Nisan 2013 23:21
Toplam Mesaj:
134 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
04 Kasım 1976
İl:
Ankara
Meslek:
Heykeltraş
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Atila
SON 10 MESAJI
Minik Platyler
Sami Bey,endişelenmeniz yersiz.Çünkü boyu 3 cm'yi bulmayan,kondüsyonsuz,4 aylık yavrulardan yavru alamazsınız.Bahsettiğiniz erkek balık da diğerlerini çiftleşmeye çalışarak öldüremez.Ayrıca tahminim bu balıklar aslında 4 aydan büyük,güdük kalmış balıklar olmalı.5 litrelik akvaryumda bakılan balıklardan randıman alınamaz.En az 50cm'lik bir akvaryum edinip onların normal bir ortama kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.Düşündüğüm gibi bu balıklar güdük kaldılarsa-ki platilerde az rastlanan bir durum değildir.Boyları çok büyümeyecektir ve kısır olma ihtimalleri de yüksektir.Umutsuzluğa kapıılmadan ve endişelenmeden,normal bir bakımla hiçbir sorun yaşamazsınız.Özetle önemli bir sorununuz yok.Saygılar.
Sami Bey,endişelenmeniz yersiz.Çünkü boyu 3 cm'yi bulmayan,kondüsyonsuz,4 aylık yavrulardan yavru alamazsınız.Bahsettiğiniz erkek balık da diğerlerini çiftleşmeye çalışarak öldüremez.Ayrıca tahminim bu balıklar aslında 4 aydan büyük,güdük kalmış balıklar olmalı.5 litrelik akvaryumda bakılan balıklardan randıman alınamaz.En az 50cm'lik bir akvaryum edinip onların normal bir ortama kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.Düşündüğüm gibi bu balıklar güdük kaldılarsa-ki platilerde az rastlanan bir durum değildir.Boyları çok büyümeyecektir ve kısır olma ihtimalleri de yüksektir.Umutsuzluğa kapıılmadan ve endişelenmeden,normal bir bakımla hiçbir sorun yaşamazsınız.Özetle önemli bir sorununuz yok.Saygılar.
Güllerinizi( L. Repens ) Nasıl buduyorsun
Oğuzhan Bey,güllerinizi budamayın.Güller budanacak kadar sürgünlere sahipse bir süre sonra taze sürgünlerin kendiliğinden ana bitkiden ayrılıp su yüzüne çıktığını görürüz.O zaman bunları alıp yeni yerlerine dikmelidir.Benim uyguladığım bir diğer yöntem bu bitkilerin hem kendi hem de diğer türlerle olan rekabetinden doğacak yarışmayı beklemek.Bu durumda bitki, ışığı en çok kendisi alabilmek için aşırı derecede uzar.Bu, bitkinin hem kondisyonlu olduğunu hem de iyi tuttuğunu gösterir ki budamaya dayanacak en iyi bitki de odur.Elinizde böyle bitkiler varsa müdahale edin,yoksa etmeyin.Gül sanıldığının aksine kolay bir tür değil.Örn;Işığı ve temiz suyu çok seviyor.Şartlar uygunsa kendiliğinden taze sürgünler verecek ve daha sonra bunları bırakacaktır.Ellenince çoğu kez keyfi kaçan güller bir daha eski halini de alamıyor.Tavsiyem,tuttuklarından eminseniz fazla kurcalamayın.Saygılarımla.
Oğuzhan Bey,güllerinizi budamayın.Güller budanacak kadar sürgünlere sahipse bir süre sonra taze sürgünlerin kendiliğinden ana bitkiden ayrılıp su yüzüne çıktığını görürüz.O zaman bunları alıp yeni yerlerine dikmelidir.Benim uyguladığım bir diğer yöntem bu bitkilerin hem kendi hem de diğer türlerle olan rekabetinden doğacak yarışmayı beklemek.Bu durumda bitki, ışığı en çok kendisi alabilmek için aşırı derecede uzar.Bu, bitkinin hem kondisyonlu olduğunu hem de iyi tuttuğunu gösterir ki budamaya dayanacak en iyi bitki de odur.Elinizde böyle bitkiler varsa müdahale edin,yoksa etmeyin.Gül sanıldığının aksine kolay bir tür değil.Örn;Işığı ve temiz suyu çok seviyor.Şartlar uygunsa kendiliğinden taze sürgünler verecek ve daha sonra bunları bırakacaktır.Ellenince çoğu kez keyfi kaçan güller bir daha eski halini de alamıyor.Tavsiyem,tuttuklarından eminseniz fazla kurcalamayın.Saygılarımla.
Plati hakkında bilgi alabilir miyim?
Oğuzhan(?) Bey,alınmayın ama arkadaşların ısıtıcı ve motorda ısrar etmeleri yerinde ve öyle olması da gerekir.Şahsen ben herhangi bir akvaryum için aksini düşünemiyorum bile.Plati oldukça dayanıklı bir balık değildir.20 derecede sürekli tutulan platilerden ve canlı doğuranlardan hiçbir randıman alınamaz.Çünkü 26 derece malumunuz onların istediği sıcaklıktır.Bu tıpkı bizim vücut ısımızın 34 derecede olmasının bir sorun yaratmayacağını söylemek gibidir.Ayrıca akvaryum güneş ışığı almamalıdır.Çünkü direkt güneş ışığı alg sorunu yaratır.Isı içinse kış güneşi akvaryumu ısıtamayacağı gibi direkt verilen yaz güneşi ise ısıyı fazlasıyla artırır.Kaloriferden ısı için medet ummamalı.Bu da hem yetersiz hem de heterojen ısı dağılımı demektir.Tüm arkadaşlardan ricam balıklarınızın sizin elinize baktığını düşünerek davranmaları.Hüseyin Bey,siz de çok sağolun!
Saygılar.
Oğuzhan(?) Bey,alınmayın ama arkadaşların ısıtıcı ve motorda ısrar etmeleri yerinde ve öyle olması da gerekir.Şahsen ben herhangi bir akvaryum için aksini düşünemiyorum bile.Plati oldukça dayanıklı bir balık değildir.20 derecede sürekli tutulan platilerden ve canlı doğuranlardan hiçbir randıman alınamaz.Çünkü 26 derece malumunuz onların istediği sıcaklıktır.Bu tıpkı bizim vücut ısımızın 34 derecede olmasının bir sorun yaratmayacağını söylemek gibidir.Ayrıca akvaryum güneş ışığı almamalıdır.Çünkü direkt güneş ışığı alg sorunu yaratır.Isı içinse kış güneşi akvaryumu ısıtamayacağı gibi direkt verilen yaz güneşi ise ısıyı fazlasıyla artırır.Kaloriferden ısı için medet ummamalı.Bu da hem yetersiz hem de heterojen ısı dağılımı demektir.Tüm arkadaşlardan ricam balıklarınızın sizin elinize baktığını düşünerek davranmaları.Hüseyin Bey,siz de çok sağolun!
Plati hakkında bilgi alabilir miyim?
Gökhan Bey,plati kolay bir balık değildir, tıpkı diğer canlı doğuranlar gibi.Kanımca sadece bizim ülkemizde canlı doğuranlar bir geçiş ,ara evre balığı olarak görülüyor.Gözlemim özellikle Avrupada Plati,kılıçkuyruk özelikle de lepistes meraklıları balıklarına tutkuyla bağlılar.Değil dernek federasyon kuruyorlar. Bizde ise daha üçüncü kuşak yavruları büyütüp de sağlıklı bir plati akvaryumunu devam ettiren birini kolay kolay bulamazsınız.Aslında işin zorluğu burada başlıyor.Daha önceden de yazmıştım;örn:platiler, tankta hastalık varsa en hızlı hastalanan balıklardan bir tanesidir.Moliler keza öyle.Neyse, size tavsiyem; platilerin birçok renk ve form varyasyonu vardır.Bunlardan beğendiklerinizi seçin.(Bence Kızıl plati sadece platilerin değil tüm balıkların en güzelidir!)Bitki olarak da başlangıç için java fern,elodea gibi arsız türleri alın.Aldığınız bitkilerden kısa sürede bir orman yaratacaksınız.Bitkilere gübre,balıklara da canlı yem vermeyi ihmal etmeyin.Kondisyonlu platiler kısa sürede çoğalacak ve tanktaki küçük korulukta gezinmeye başlayacaklar.Ta ki siz onları hastalandırana kadar.Eğer hastalandırmadan üçüncü kuşağın yavrularını büyütebilirseniz.Bu sefer anaçlardan camgöz,kuyruksallayan,calico elde etmenin vs.peşine düşeceksiniz.Artık siz bir ustasınız.Saygılar.
Gökhan Bey,plati kolay bir balık değildir, tıpkı diğer canlı doğuranlar gibi.Kanımca sadece bizim ülkemizde canlı doğuranlar bir geçiş ,ara evre balığı olarak görülüyor.Gözlemim özellikle Avrupada Plati,kılıçkuyruk özelikle de lepistes meraklıları balıklarına tutkuyla bağlılar.Değil dernek federasyon kuruyorlar. Bizde ise daha üçüncü kuşak yavruları büyütüp de sağlıklı bir plati akvaryumunu devam ettiren birini kolay kolay bulamazsınız.Aslında işin zorluğu burada başlıyor.Daha önceden de yazmıştım;örn:platiler, tankta hastalık varsa en hızlı hastalanan balıklardan bir tanesidir.Moliler keza öyle.Neyse, size tavsiyem; platilerin birçok renk ve form varyasyonu vardır.Bunlardan beğendiklerinizi seçin.(Bence Kızıl plati sadece platilerin değil tüm balıkların en güzelidir!)Bitki olarak da başlangıç için java fern,elodea gibi arsız türleri alın.Aldığınız bitkilerden kısa sürede bir orman yaratacaksınız.Bitkilere gübre,balıklara da canlı yem vermeyi ihmal etmeyin.Kondisyonlu platiler kısa sürede çoğalacak ve tanktaki küçük korulukta gezinmeye başlayacaklar.Ta ki siz onları hastalandırana kadar.Eğer hastalandırmadan üçüncü kuşağın yavrularını büyütebilirseniz.Bu sefer anaçlardan camgöz,kuyruksallayan,calico elde etmenin vs.peşine düşeceksiniz.Artık siz bir ustasınız.Saygılar.
Canlı Doğuranlarım Ve Guramim :(
Artelcom'a itiraz etmek durumundayım.Çünkü yaklaşık on senedir altın guramilerin güzelliği yüzünden bu balıkları platilerimle birlikte besliyorum.Şu anda da üç adet altın guramim ve bir çift de inci guramim mevcut, 12cm olan bu balıklar yavru yemek dahil belirgin hiçbir zararlı davranış göstermediler.Zaten guramiler utangaç hayvanlardır ve bana göre dertleri yine kendileriyledir.Yalnız şunu unutmamak gerekiyor.Benim tankım bitki açısından zengin ki bu da hem platilerin hem de guramilerin olmazsa olmazıdır.Kanımca forumdaki arkadaşların çoğu akvaryumlarını balıklarının isteklerine göre düzenlemedikleri için beklenmedik sorunlar yaşıyorlar.Örneğin bir plati yavrusu için gurami bulunan akvaryumda asıl tehlike yine platilerdir.Ne zaman?Yeterli bitki yoksa.Görece hantal olan gurami bir plati yavrusunu plati anaçlarından daha zor yakalar.Gizlenmeyi sevdikleri için çok düşük miktarda yavruyu istemeden tuzağa düşürdükleri olur.Saygılarımla.
Artelcom'a itiraz etmek durumundayım.Çünkü yaklaşık on senedir altın guramilerin güzelliği yüzünden bu balıkları platilerimle birlikte besliyorum.Şu anda da üç adet altın guramim ve bir çift de inci guramim mevcut, 12cm olan bu balıklar yavru yemek dahil belirgin hiçbir zararlı davranış göstermediler.Zaten guramiler utangaç hayvanlardır ve bana göre dertleri yine kendileriyledir.Yalnız şunu unutmamak gerekiyor.Benim tankım bitki açısından zengin ki bu da hem platilerin hem de guramilerin olmazsa olmazıdır.Kanımca forumdaki arkadaşların çoğu akvaryumlarını balıklarının isteklerine göre düzenlemedikleri için beklenmedik sorunlar yaşıyorlar.Örneğin bir plati yavrusu için gurami bulunan akvaryumda asıl tehlike yine platilerdir.Ne zaman?Yeterli bitki yoksa.Görece hantal olan gurami bir plati yavrusunu plati anaçlarından daha zor yakalar.Gizlenmeyi sevdikleri için çok düşük miktarda yavruyu istemeden tuzağa düşürdükleri olur.Saygılarımla.
Eledoalarıma Çözüm Arıyorum(resimli)
Ayhan Bey,Crypto aspirin büyüklüğünde ve ilaç ambalajına benzer bir ambalajdadır.Bunlardan size keserek tek tek de verebilirler, siz tümünü de(20 adet)alabilirsiniz.Bir tableti ikiye üçe kırarak bitkilerin köküne yakın yerleştirin.Bir tam tableti gömdüğünüzde 10-15 cm çaplı alanda yer alan bitkiler hızla ve uzun süre delirirler.Kolay gelsin.
Ayhan Bey,Crypto aspirin büyüklüğünde ve ilaç ambalajına benzer bir ambalajdadır.Bunlardan size keserek tek tek de verebilirler, siz tümünü de(20 adet)alabilirsiniz.Bir tableti ikiye üçe kırarak bitkilerin köküne yakın yerleştirin.Bir tam tableti gömdüğünüzde 10-15 cm çaplı alanda yer alan bitkiler hızla ve uzun süre delirirler.Kolay gelsin.
BANA YARDIM EDİN LÜTFEN
Gülşah hanım,ben yapmamanız gerekeni söyleyeyim.Akvaryumu güneş alacak şekilde yerleştirmeyin.Profesyonelleşene kadar sıvı gübre kullanmayın.Saygılar.
Gülşah hanım,ben yapmamanız gerekeni söyleyeyim.Akvaryumu güneş alacak şekilde yerleştirmeyin.Profesyonelleşene kadar sıvı gübre kullanmayın.Saygılar.
Eledoalarıma Çözüm Arıyorum(resimli)
Ayhan bey,"Crypto" her akvaryumcuda olmayabiliyor.Hatta onu bırakın uzun bir süre piyasada bulunamadı.Şu an var.Manisa'yı bilemem ama Ankara'da kolayca bulunabilir.(Ben 10 gün önce aldım mesela).Saygılar.
Ayhan bey,"Crypto" her akvaryumcuda olmayabiliyor.Hatta onu bırakın uzun bir süre piyasada bulunamadı.Şu an var.Manisa'yı bilemem ama Ankara'da kolayca bulunabilir.(Ben 10 gün önce aldım mesela).Saygılar.
Canlı Doğuranlarım Ve Guramim :(
Doğukan bey,bence yarın o balığı akvaryumunuza koyun.Çünkü birincisi guramiler canlı doğuranlarla rahatça yaşar.İkincisi onu fanusta uzun süre sağlıklı yaşatamazsınız.Balıksız olamamanızı anlamak kolay ama balıklarınızın keyfini düşünmemenizi anlamak zor.Tavsiyem.staj bitip de asıl şirketinize geçtiğinizde normal bir akvaryumu oraya kurar ve probleminizi çözmüş olursunuz.Saygılarımla.
Doğukan bey,bence yarın o balığı akvaryumunuza koyun.Çünkü birincisi guramiler canlı doğuranlarla rahatça yaşar.İkincisi onu fanusta uzun süre sağlıklı yaşatamazsınız.Balıksız olamamanızı anlamak kolay ama balıklarınızın keyfini düşünmemenizi anlamak zor.Tavsiyem.staj bitip de asıl şirketinize geçtiğinizde normal bir akvaryumu oraya kurar ve probleminizi çözmüş olursunuz.Saygılarımla.
ne olacak bu kılıçların hali
Emrah bey,vuran dişi erkeğe dönebilir.Muhtemelen de vurma sebebi bu.Erkeğe dönerse iki erkekten birini elinizden çıkarın.Bu da bana göre bu balık olsun.Çünkü her ne kadar dönen dişiler normal bir erkek gibi dişileri döllese de orjinal erkeğin yerini tutmayacağı söylenebilir.Ayrıca bu dişiler, kuyrukları hemen her zaman normal erkeklere göre kısa ve dişi vücuduna sahip oldukları için de normal erkeklerden büyük olurlar.Garip vücut tipi olan erkektense ,güzel görünümlü normal bir erkek tercih sebebi olmalıdır diye düşünüyorum.Tercih sizin.Saygılar.
Emrah bey,vuran dişi erkeğe dönebilir.Muhtemelen de vurma sebebi bu.Erkeğe dönerse iki erkekten birini elinizden çıkarın.Bu da bana göre bu balık olsun.Çünkü her ne kadar dönen dişiler normal bir erkek gibi dişileri döllese de orjinal erkeğin yerini tutmayacağı söylenebilir.Ayrıca bu dişiler, kuyrukları hemen her zaman normal erkeklere göre kısa ve dişi vücuduna sahip oldukları için de normal erkeklerden büyük olurlar.Garip vücut tipi olan erkektense ,güzel görünümlü normal bir erkek tercih sebebi olmalıdır diye düşünüyorum.Tercih sizin.Saygılar.
SON MESAJLAR
- Cüce Vatoz İçin Akvaryumda Yosun Yaptırma HydroLeaf, 18:24
Yosun - Mukus Dokusu Ehtiyar, 18:24
Hastalıklar ve İlaçlar - 20lt Öneri Ehtiyar, 18:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Kuyruk Erimesi osmansen22, 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 Lt Akvaryum İç Filtre Osmanşahin, 17:19
Filtreleme Seçenekleri - Bartın Ulus, Uluçay Biyotopu eackgzz, 17:15
Akvaryum Tanıtımı - Görselde Ki Akvaryumda Beta Beslenir Mi? arcura12, 17:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir lepistes5994, 16:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerde Sorun lepistes5994, 15:29
Bitki Akvaryumları Genel - Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu CoryCory, 14:44
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Nano Riparium Tarzı Beta Tank-sığ Su Tropik Gölet AtlasPoyraz, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Canlı Önerisi HydroLeaf, 13:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - Beta Akvaryumu Kurulumu AtlasPoyraz, 12:52
Yeni Üye Forumu - L144 Vatozum Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 11:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Cyber_Scout, 11:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlar Mı? tailgunV2, 10:30
Yeni Üye Forumu - İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık MelikeAk, 08:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ne Beslesem? - 150 Litre Samnastrp, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 07:25
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 05:16
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Kaftan, 04:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Cüce Vatoz Yavruları Avcı06, 02:21
Yeni Üye Forumu - Başka Balıkla Beta berensglam, 01:04
Labirentliler - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 00:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:50
Akvaryum Tanıtımı - 150 X 50 X 55h Tank İçin Dış Kule Tasarımı Safrane42, 23:22
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beyaz Solucanlar Taha Yanık, 23:08
Omurgasızlar - Çözemediğim İkinci El Fluval 406 Sorunu Hakkında neomeo, 22:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tuzlu Su Akvaryumu ₩€€₩, 22:43
Deniz Akvaryumları Genel - Hava Motoru Tavsiyesi Cyber_Scout, 22:25
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kararsiz Bir Genç İzmirligenco 2.0, 21:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mutlu Bettam HydroLeaf, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - 35 l Akvaryum İçin Motor, Filtre Ve Kum Tavsiyesi HydroLeaf, 21:27
Yeni Üye Forumu - Acaba Nedir Bu ternapi, 21:06
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık AquaVita, 20:59
Yeni Üye Forumu - Oscar Kum Önerisi Maiestas, 20:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ramirezi Cinsiyet Hiyakkimaru, 20:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Nerite Salyangoz Cyber_Scout, 20:24
Omurgasızlar - Akvaryumuma Öneriniz Var Mıdır? osmansen22, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumumu Nasıl Satabilirim Samnastrp, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tiger Endler AquaVita, 19:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Samnastrp, 18:21
Yeni Üye Forumu - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri SahinTaskin, 16:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Guramilerin Cinsiyeti Nedir? erenrogz, 15:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kum Tavsiyesi sinor, 13:39
Yeni Üye Forumu - Rili Karidese Uygun Balık sinor, 13:35
Yeni Üye Forumu - Betta Persephone Cyber_Scout, 13:15
Labirentliler Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Japon Şemsiyesi (cyperus) ternapi 18:14
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 18:01
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:01
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:01
- Panda Garra Rufa - Kargo Yapılır MuratOzdemir 17:25
- Ful Black Lepistes 3 Erkek 1 Dişi beypazarlı 17:05
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 15:53
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 15:53
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları erimgorgulu 15:45
- Fluval 206 Dış Filtre erimgorgulu 15:45
- Tiger Enler heybetmahir 15:37
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:34
- Rasbora Arıyorum Miller 15:34
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 15:28
- Aquael Ultra Filter 900 Yem Çeşitleri Driftwood Uriel 14:57
- Yunus Ciklet umitopall 14:52
- 100-50-45 Akvaryum Ve Yunus Koloni umitopall 14:52
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 14:31
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 14:31
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 14:31
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 12:58
- Geophagus Arıyorum MurathanM 12:58
- Sagittaria Subulata MD.mehmet 12:36
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:31
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:00
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:00
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:58
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 11:58
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 11:58
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 11:50
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 11:50
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 11:50
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 11:48
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 11:41
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:20
- Tretocephalus - Oph. Whitecap - M. Kiriza Hiko 11:20
- Chihiros Stand Vivid & Wrgb Hiko 11:20
- Ramshorn Salyangoz yns325 10:44
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 10:44
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:39
- Grindal Kültür AtlasPoyraz 10:39
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:32
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 10:32
- Leleupi & Brichardi scorpion26 10:32
- Takaslı İthal Akvaryum ZoDiRiK 10:26
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:09
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:09
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:09
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:09
KULLANICILAR
- 164 Online Kullanıcı, 93 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
vantilator,
Berkant,
efkango,
Mahir06,
EmreCev,
uyelik269,
buraktanatar,
darkaura,
-RBG-,
Sirri42,
sertacsut,
mendos06,
cinarersin,
drersayan,
Dotkor,
hasancn,
ciways,
ufukkisikk,
mrah,
metalhead,
YavuzHan,
sinor,
urzais,
yavuzsezgin,
MustafaKaraBaba,
heybetmahir,
ilgazugurluer,
egijfz,
SahinTaskin,
Sercan10,
sina cen,
Kuduoglu,
ternapi,
Jeveux,
ilkayocak,
Mikail Erdoğan,
MUSTAFAEKR,
falconx,
aktugsedat,
Hüdai,
iozgul,
Emerse,
Orhan76,
MiSoSiKiaN,
lepistes5994,
emrepablo11,
batuhan.ylmz,
fikret43,
kambortam,
Thunderbird,
TuRKeR,
egecinar,
osmandbnl,
Heisenberg,
ka2n,
Tatar1045,
Vlademirol,
HydroLeaf,
Öğretmen Ali,
MelikeAk,
Kitapkurdu,
ozelturlepistes,
ADANA0101,
Sunborn,
Hoppala,
Amati340,
Bircanefe,
scorpion26,
BlackkEaglee,
Rafayel,
emree06,
yldrmali,
pitsem,
MertSoyumert,
yns325,
MasterChiefHakan,
Hamza Yıldırım,
oscarus,
Maiestas,
Oguzhan.Y,
yilmaz17,
efesutcu44,
ogzcnoztrk,
İsmail_96965,
EmiirKaan,
zekigonlum,
Best Fish,
Naturality00,
Karakas53,
TugayÇınar,
ZoDiRiK,
koraykbl,
emregungor,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.